"O tigara pe zi tine psihiatrul departe". Beneficii ale nicotinei pe care nu ti le-a spus nimeni. Un fum, doua ici-colo sunt de ajuns pentru a-ti transforma o zi proasta intr-una productiva: sporesc concentrarea, calmeaza nervii, imbunatatesc memoria si te impiedica sa o iei razna. Participantii unui experiment facut de o companie producatoare de tigari au fost rugati sa se uite la ceas timp de 80 de minute. De fiecare data cand minutarul se oprea, trebuiau sa apese un buton. Fumatorii s-au concentrat mult mai bine decat nefumatorii chiar si la 60 de minute de la inceperea probei, iar viteza lor de reactie a fost cu 15% mai mare decat a celor care n-au pus tigara in gura. Cercetatorul Norman Heimstra a demonstrat ca dependenta de tutun te face un om mai calm, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Vrei sa-ti maresti sanii? Iata care sunt riscurile! Din motive medicale sau, pur si simplu, estetice, din ce in ce mai multe femei viseaza la un bust mai generos. "Un implant mamar consta intr-o proteza mamara care este formata dintr-o membrana siliconata plina cu gel siliconic sau ser fiziologic", explica dr. Silvia Stanculescu, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva. Ca orice operatie, si augumentarea mamara poate prezenta cateva complicatii. Contractia capsulei pe care corpul o formeaza in jurul protezei. Aceasta incepe sa se stranga, iar tratarea consta in excizia capsulei, incizia ei si inlocuirea cu o alta proteza mamara, anunta Click.

Perele dau energie organismului. Bogate in fibre alimentare, vitamine, minerale si antioxidanti, perele sunt extrem de sanatoase pentru organism, pe care il protejeaza de numeroase afectiuni. Perele sunt fructe cu un continut ridicat de fibre alimentare, cupru, potasiu, fosfor si vitamina C. In plus, mai contin si vitaminele A, B1, B2, E, acid folic, calciu, magneziu, sodiu, fier, clor si sulf. In ciuda faptului ca sunt dulci, perele au foarte putine calorii. Sunt bogate in antioxidanti puternici care previn infarctul, atacul de cord si hipertensiunea. Sucul de pere are proprietati antiinflamatorii, reducand durerile provocate de artrita. De asemenea, previn osteoporoza si sunt de mare ajutor femeilor insarcinate. Mai mult, consumul de pere intareste si sistemul imunitar si ofera organismului foarte multa energie, informeaza Libertatea.

Diabetul poate fi prevenit daca bei zilnic ceai negru. Tarile cu traditie in consumul de ceai negru au o rata mai mica a cazurilor de diabet, arata un nou studiu efectuat de cercetatori elvetieni si publicat in British Medical Journal. Oamenii de stiinta au analizat legatura dintre consumul de ceai negru si riscul de diabet de tip II in 50 de tari. Pe primul loc la consumul de ceai se afla Irlanda, urmata de Marea Britanie si Turcia. La coada clasamentului, cu cel mai scazut consum de ceai, se afla Coreea de Sud, Brazilia, China, Maroc si Mexic, relateaza The Telegraph. In urma analizei a reiesit ca locuitorii tarilor care obisnuiesc sa bea ceai negru sufera intr-o proportie mai mica de diabet de tip II. Oamenii de stiinta spun ca ceaiul negru contine flavonoizi, antioxidanti care protejeaza celule de inflamatie.Aceste substante se produc in procesul de transformare a ceaiului verde in ceai negru, scrie EVZ.

Ai chelie si lobul urechii crestat? Ai grija sa nu faci infarct. Chelia, depunerile de grasime sub ochi sau chiar pe pleoapa sunt semne extrem de alarmante pentru barbatii si femeile cu varste intre 35 si 45 de ani. Conform specialistilor de la "Journal of Medicine", semnele imbatranirii fetei si un lob al urechii crestat, din cauza unei depuneri de grasime sunt primele indicii ale unei afectiuni serioase a inimii. Xantelasmata, adica depunerea colesterolului sub piele, este semnalul de alarma ca aveti 57% sanse sa faceti infarct si 39% sa dezvoltati o afectiune cronica a inimii, anunta Click.

Totul despre diete. Secretele doctorului care a slabit 20 KG in 45 de zile. Rezident in anul IV la Chirurgie, la Spitalul "Sf. Ioan", dr. Andrei Laslau este pasionat de nutritie si studiaza intens acest domeniu. Mai mult, medicul a reusit performanta de a slabi 20 kg in 45 de zile cu o dieta speciala. O dieta cu fructe si lactate ar fi eficienta? Nu. Cand aud de dietele bazate pe fructe, ma apuca groaza. Fructele, mancate in exces, ingrasa. Nu am nicio problema cu un mar, o portocala, un kiwi si 200 g de fructe de padure. Nu poti manca prea multe fructe intregi, pana la urma, daca le alegi, asa cum ar fi ideal, pe cele putin dulci. Am, in schimb, o problema cu bautul fructelor in forma concentrata - asa-zisele cure de "detoxifiere" - alta gogomanie special facuta pentru a ne pacali sa cumparam diverse suplimente sau produse - deci nu suntem toti intoxicati si ficatul se pricepe de minune la treaba asta. Integral in Libertatea.