Cancerul pulmonar ucide la fiecare 30 de secunde. La fiecare 30 de secunde, o persoana moare din cauza cancerului pulmonar, ceea ce face ca aceasta forma de cancer sa inregistreze cea mai mare rata de mortalitate dintre toate tipurile de cancer, depasind inclusiv cancerul de prostata sau pe cel mamar. Probabilitatea de aparitie a cancerului pulmonar este relativ redusa pana la varsta de 39 de ani, insa apoi incepe sa creasca o data cu inaintarea in varsta, relateaza Romania Libera.

UtileFoto: Colaj foto

Lumina artificiala ne face depresivi. Starile de deprimare si dificultatile de concentrare pot fi puse pe seama expunerii prelungite la lumina artificiala, mai ales in zilele scurte de iarna. Lumina pe care o raspandesc becurile, neoanele si monitoarele televizoarelor si calculatoarelor ne impiedica sa adormim. Dar asta nu este tot, semnaleaza specialistii. Integral in Adevarul.

Ceaiul verde reduce riscul de cancer digestiv. Adeptii ceaiului verde au acum inca un motiv sa savureze bautura lor preferata. American Journal of Clinical Nutrition a facut publice rezultatele unui studiu care demonstreaza ca ceaiul, in special cel verde, reduce semnificativ riscul dezvoltarii unei forme de cancer digestiv, in special de stomac, esofag si colon. Studiul, citat de cotidianul francez "Le Figaro", a fost realizat pe un esantion de 75.000 de femei, timp de 11 ani, anunta Click.

Un simplu test de sange ne-ar putea arata cat vom trai. Cercetatorii de la Universitatea East Anglia au masurat, cu ajutorul unui test de sange, viteza de imbatranire a pasarilor salbatice, deschizand astfel calea catre un test asemanator pentru oameni. Testul permite aflarea ''varstei biologice" si, de asemenea, poate sa ''prezica", cu acuratete, speranta de viata, fara a tine cont insa de bolile care pot aparea din diverse cauze, informeaza Adevarul.

Tot ce trebuie sa stii despre vaccinul antigripal. A inceput campania de vaccinare antigripala gratuita adresata persoanelor care prezinta risc de imbolnavire. Insa, este recomandat ca fiecare dintre noi sa se imunizeze. Nu-ti ia mult timp, nu te costa o avere, iar preventia nu strica niciodata. Medicul de familie Ioana Stanciu ne spune cine trebuie sa se vaccineze, cand este indicat s-o facem si in ce situatii ar trebui sa evitam imunizarea. Continuarea in Click.