Scapa de balonare cu ceai de chimen. Pana la Sarbatorile de Iarna iti poti curata organismul de toxine mancand doar legume, fructe si verdeturi. Dar ce te faci daca organismul tau tolereaza greu aceste alimente bogate in fibre si te balonezi sau ai dureri abdominale? Specialista ziarului Libertatea, Liliana Simidon, iti recomanda cele mai bune remedii naturiste pentru astfel de probleme. Daca suferi de acumulari de gaze in intestine sau ai probleme de tranzit intestinal, inseamna ca stomacul tau este sensibil la alimentele specifice postului.

UtileFoto: Colaj foto

Ai racit si iti curge nasul? CINCI alimente pe care NU AI VOIE sa le mananci. In caz de raceala si gripa, medicii recomanda precautie si in alimentatie, pentru ca anumite substante pot agrava boala. Va prezentam alimentele care sunt contraindicate in guturai. 1. CONDIMENTE. Mancarea prea condimentata sau alimentele iuti (piper, hrean, ardei iuti, mustar iute) trebuie consumate in cantitati moderate, pentru ca produc iritatii ale mucoaselor, deja vulnerabile. 2. DULCIURI. Globulele albe, care au rolul de a produce anticorpi pentru a lupta cu boala devin letargice atunci cand exista aport prea mae de zahar in dieta. Asadar, dulciurile, mai ales cele rafinate, trebuie eliminate din dieta pe parcursul racelii. Continuarea in EVZ.

Usturoiul, bun pentru tensiune. Usturoiul este recunoscut pentru savoarea pe care o da mancarii, insa poate fi considerat un medicament nepretuit in casa oricui. Iata cateva dintre afectiunile care apar iarna si pe care le putem trata cu usturoi. Raceala si gripa. Usturoiul contine mai mult de 20 de substante antivirale si antibacteriene, de aceea este considerat un adevarat medicament antigripal. Doi catei de usturoi pe zi te feresc de raceala, gripa, probleme respiratorii, acelerarea ritmului cardiac sau migrene.Usturoiul poate fi utilizat si extern, prin cataplasme aplicate pe piept si spate pentru inlaturarea raguselii si a tusei, scrie Click.

Pestele gras te ajuta sa slabesti. Ca sa beneficiezi de ei, lector dr. Lygia Alexandrescu te sfatuieste sa consumi, macar de doua ori pe saptamana, peste gras. Acesti acizi fortifica sistemul imunitar, te ajuta sa slabesti, scazand pofta de mancare si accelerand arderile, reduc nivelul colesterolului, ajuta la buna functionare a creierului, previn diabetul si alergiile, hranesc organele reproducatoare, parul si tesutul osos, calmeaza tusea, informeaza Libertatea.

Muzica preferata scade nivelul hipertensiunii arteriale. Trebuie sa asculti zilnic 30 de minute de muzica, alegand melodiile preferate pentru a-ti reduce presiunea sangelui din artere, potrivit unui studiu realizat de specialistii de la Universitatea Florenta din Italia. Cercetatorii italieni au constat ca persoanele care urmau un tratament medicamentos contra hipertensiunii si-au scazut nivelul tensiunii arteriale sistolice cu 3,2 puncte intr-o saptamana, dupa ce au ascultat cateva melodii. In acelasi timp, subiectii respirau foarte rar. Dupa o luna de tratament, valoarea tensiunii arteriale a participantilor la studiu s-a diminuat cu 4,4 puncte, scrie Click.