​Efectul neasteptat pe care il are apa de la robinet asupra organismului. Ar putea explica incidenta mare a unei boli. Numarul tot mai mare al persoanelor care dezvolta diverse alergii alimentare a fost pus pe seama consumului de apa tratata cu clor de la robinet. Substanta chimica este folosita pentru tratarea apei si este prezenta in compozitia multor produse de curatat. Expunerea la clor slabeste insa toleranta individuala la anumite produse alimentare, relateaza dailymail.co.uk. Cercetatorii de la American College of Allergy, Asthma and Immunology au descoperit ca persoanele care au in compozitia urinei un nivel ridicat de diclorofenol, un derivat al clorului, au o predispozitie cu 80% mai mare sa dezvolte alergii alimentare. Incidenta alergiilor a crescut mult in ultimii ani. Se estimeaza ca unul din patru adulti se va confrunta cel putin o data, de-a lungul vietii, cu o forma de alergie. Cele mai cunsocute alergii alimentare sunt cele la laptele de vaca, soia, oua, cereale, capsuni si alune. Manifestarile merg de la urticarie pana la soc anafilactic, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce reactii adverse pot avea anticonceptionalele. Pilulele contraceptive sunt o metoda sigura de a preveni sarcinile nedorite, insa, pe de alta parte, pot afecta sanatatea prin efectele adverse pe care le au. Afla care sunt acestea! Anticonceptionalele trebuie administrate numai dupa consultarea unui medic ginecolog, pentru ca ele pot avea efecte adverse, mai ales la femeile fumatoare, la cele care sufera de anumite boli sau care au risc crescut de a dezvolta o maladie. Reactiile adverse pot fi minore si tranzitorii, cum ar fi greata, varsaturile, ametelile, durerea de cap, tensiunea in sani, urticaria, sangerarile vaginale in afara menstruatiei, dar si mai grave, precum hirsutismul (cresterea anormala a parului pe fata, pe corp si pe membre), problemele hepatice, diminuarea libidoului si contactele sexuale dureroase care apar ca urmare a scaderii lubrifierii. Administrate pe termen lung, pilulele pot agrava anumite boli. Este cazul fibromului uterin si a endometriozei (prezenta de tesut uterin in afara uterului), anunta Adevarul.

Somnul te poate ajuta sa nu mai simti durerea! Cateva ore de somn in plus pot reduce sensibilitatea la durere, avand capacitatea de a actiona mai eficient decat un analgezic puternic, sustin oamenii de stiinta. Cercetatorii spun ca 10 ore de somn pe noapte au un efect puternic asupra durerilor, comparativ chiar si cu medicamentele precum codeina. In noul studiu, specialistii au studiat 18 voluntari si au descoperit ca cei care au dormit 10 ore pe noapte au fost capabili sa isi mentina mana pe o sursa de caldura, cu 25 de secunde mai mult decat participantii care dormisera 8 ore sau mai putine. De asemenea, rezultatele acestei cercetari releva ca efectul somnului lung este mai important decat s-a dovedit intr-un studiu anterior, in care subiectii primisera 60mg de codeina. Mai mult, studii precedente realizate pe acest subiect au demonstrat si ca exista o legatura intre calitatea proasta a somnului si aparitia durerilor cronice la femei, informeaza Libertatea.

S-a inventat leacul pentru momentele in care nu va puteti opri din sughitat. Zilele in care va tineti respiratia sau beti pahar de apa dupa pahar de apa ca sa scapati de sughit ar putea apune curand. Un american a inventat stick-ul anti-sughit, care promite ca rezolva rapid sacaitoarea problema. Dispozitivul este un simplu betisor din plastic cu o gaura in mijloc, pe care trebuie sa-l tineti in gura in timp ce beti apa, precum in fotografia alaturata. Asta creaza o tensiune mai mare la muschii gatului si calmeaza spasmele diafragmei. Ideea i-a venit lui Chuck Ray dupa ce a incercat sa scape de sughit printr-o metoda mai putin obisnuita: barbatul obisnuia sa bea un pahar de apa in timp ce tinea un creion intre dinti. I-a luat o luna ca sa dezvolte aceasta idee si sa o testeze, iar acum produsul se vinde cu aproximativ 10 euro. Se estimeaza ca peste 10.000 de persoane au cumparat stick-ul anti-sughit, scrie EVZ.

Cum deosebim gripa de raceala? Multe persoane confunda gripa cu o simpla raceala, fara a tine cont de implicatiile serioase pe care le poate avea aceasta boala infectioasa. Gripa este o boala infectioasa acuta a cailor respiratorii superioare, foarte contagioasa, cauzata in general de virusul gripal A sau B, care apare in izbucniri epidemicr, in sezonul rece. Infectia gripala poate afecta orice persoana, insa copiii, batranii, persoanele cu imunodeficiente si bolnavii care sufera de boli cronice au un risc mai mare de a dezvolta forme clinice mai severe sau complicatii, fapt pentru care li se recomanda vaccinarea antigripala. Debutul este uneori brutal, cu frisoane, febra de 39-40 grade C, dureri musculare si articulare, dureri de cap, dureri ale ochilor la miscare si apasare (semn caracteristic pentru gripa), dureri de spate, lesin, somnolenta, oboseala, senzatie de nas infundat, tuse uscata, raguseala, lipsa poftei de mancare, greata, dureri de gat, varsaturi, rareori diaree, anunta Adevarul.

Coacazele rosii te scapa de pietrele de la rinichi. Poti vindeca litiaza renala (pietrele la rinichi) si altfel decat cu ajutorul medicamentelor. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti spun ce plante sunt utile ca sa inlaturi aceasta problema. Natura e plina de remedii pentru orice boala. Legumele si fructele nu sunt numai alimente, ci si leacuri care domolesc durerile provocate de pietrele la rinichi si te ajuta sa le tratezi. Iata cateva: Coacazele rosii elimina acidul uric. Fie ca le consumi sub forma de fructe proaspete, uscate sau suc, coacazele (rosii ori negre) ajuta la eliminarea acidului uric si au un efect bun in cazul pietrelor la rinichi. Si cele congelate isi pastreaza o mare parte din substantele active. Mai poti face o infuzie din una sau doua lingurite de fructe uscate la o cana de apa. Se beau doua- trei cani pe zi. Patrunjelul, bun diuretic. Atat radacina, cat si frunzele de patrunjel sunt recomandate in afectiunile renale, mai ales in cazul pietrelor la rinichi. Se face o infuzie dintr-o lingurita de frunze de patrunjel la o cana de apa si se beau douatrei cani pe zi, informeaza Libertatea.