Topul alimentelor bune pentru vreme rea. Fortifica imunitatea, "scurteaza" racelile si protejeaza pielea. Ceaiul verde "desfunda" nasul si intareste imunitatea, iar consumul de stridii grabeste vindecarea racelilor si virozelor. O dieta bogata in cereale integrale si morcovi previne uscarea pielii. Temperaturile scazute afecteaza nu doar imunitatea, ci si parul si pielea, care se usuca excesiv. Racelile, dermatitele si alte probleme specifice sezonului rece pot fi prevenite inclusiv printr-o alimentatie bogata in antioxidanti, vitamina C si acizi grasi esentiali. CEAI VERDE. Este un aliat de baza in lupta cu raceala, datorita continutului bogat in catecina, un antioxidant puternic, si teofilina, o substanta cu proprietati bronhodilatatoare si decongestionante. Un studiu din 2007, publicat in "The Journal College of Nutrition", a aratat ca participantii care au luat zilnic doua capsule cu extract de ceai verde au simtit o ameliorare mai rapida a simptomelor racelii comparativ cu cei care au urmat un tratament cu placebo, scrie EVZ.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce nu e bine sa fumezi atunci cand bei alcool. Fumatul sporeste efectele nocive ale bauturilor alcoolice. Asa se explica de ce fumatorii se simt mai rau dupa o petrecere cu mult alcool decat cei care nu fumeaza, spun specialistii. Este un lucru demonstrat ca fumatorii, cu cat consuma mai mult alcool, cu atat fumeaza mai multe tigari. Iar acest obicei face ca efectele nocive ale alcoolului sa persiste mai mult timp decat in mod obisnuit, sustin oamenii de stiinta de la Universitatea Brown. Motivul pentru care consumul de alcool este aproape intotdeauna insotit de tutun este ca daca sunt combinate, nicotina si alcoolul cresc considerabil nivelul de dopamina eliberat la nivelul sistemului limbic din creier - zona implicata in controlul emotiilor, motivatiei si memoriei. Dopamina ne produce si sentimentul de placere, ceea ce ne face sa repetam activitatea care ii creste nivelul in corp. Tot ea este responsabila cu instalarea dependentelor, anunta Adevarul.

Frigul, inamicul sanatatii. Afla ce boli poate cauza si cum le poti preveni. Afectiunile si bolile cele mai frecvente in timpul iernii sunt: gripa, pneumonia, laringita, infectiile urinare si degeraturile. Daca nu sunt tratate la timp si corect, aceste boli pot avea complicatii grave. De aceea, este bine sa ne protejam organismul si sa ne tratam de la primele simptome. Cele mai multe dintre bolile specifice anotimpului rece pot fi prevenite prin intarirea sistemului imunitar, purtarea hainelor groase si evitarea bauturilor reci. Gripa este o infectie respiratorie contagioasa, cu potential mic de complicatii daca este tratata la timp. Simptomele gripei apar la aproximativ trei zile dupa expunerea la virus, si includ: febra, frisoane, tuse, durere in gat, nas infundat, durere de spate, brate si picioare. Desi manifestarile sunt asemanatoare cu cele cauzate de raceala, in cazul gripei sunt totusi mai severe si dureaza mai mult timp. Vaccinurile impotriva gripei, reduc severitatea simptomelor si protejeaza impotriva complicatiilor care ar putea sa apara. In plus, adoptarea unui mod de viata igienic, asigurarea unui aport constant de vitamine si minerale din fructe si legume, hidratare si somn suficient contribuie la tinerea sub control a virusului, informeaza Romania Libera.

Eu iarna fac sport! Vezi ce tip de miscare putem face in anotimpul rece! In sezonul rece, multi dintre noi stam zgribuliti in casa. Sarbatorile de iarna ne indeamna la caldura caminului si la mese imbelsugate... chiar si pe cei mai sportivi dintre noi. Mai mult decat atat, ne indeamna sa sarim peste antrenamente. Iar pauzele de miscare completate de mese copioase se simt atat in scaderea tonusului muscular, cat si in cresterea in greutate. Renuntam la activitatile fizice si la o alimentatie corecta, metabolismul devine mai lenes si astfel kilogramele incep sa se adune. In ciuda temperaturilor scazute, este important sa ne continuam programul de exercitii fizice pentru a preveni luarea in greutate. Exercitiile fizice efectuate regulat intaresc sistemul imunitar, cresc nivelul de energie si ajuta la mentinerea unei stari de bine, scrie Libertatea.

Graficul care iti arata efectele devastatoare pe care le are o singura sticla de suc acidulat. Pubertate prematura, astm, boli de inima, probleme cu rinichii, obezitate, osteoporoza si lista bolilor declansate de consumul bauturilor carbogazoase poate continua. Un grafic la care au contribuit mai multe organzatii de sanatate precum American Heart si Kidney Fund sau experti ai New York Times arata pas cu pas reactia in lant data de astfel de lichide in organismul uman. Astfel, la numai 45 de minute de la ingerarea unei singure o singule de suc acidulat, productia de dopamina se intensifica atat de tare incat creierul primeste acelasi tip de stimulent ca si in cazul consumului de heroina. Urmariti graficul pe a descoperi cat de periculoase sunt sucurile dulci, acidulate, anunta EVZ.

Cum scapi de gandurile negative. Cercetatorii americani au descoperit cel mai simplu mijloc de a scapa de gandurile negative. Trebuie doar sa le scrii pe o foaie si sa le arunci la cosul de gunoi. "La nu anumit nivel, ar putea parea o prostie, dar am descoperit ca functioneaza sa iti arunci sau sa iti protejezi gandurile", a declarat cercetatorul Richard Petty de la Ohio State University, potrivit "Huffington Post". Petty impreuna cu unii cercetatori spanioli de la Universitatea Autonoma din Madrid au efectuat cateva experimente pentru acest studiu. Unul dintre acestea a fost realizat pe un esantion de 83 de liceeni din Spania carora li s-a spus ca, in decurs de trei minute, sa isi scrie parerea pozitiva sau negativa in legatura cu propria persoana. Dupa ce si-au scris parerile, ei au fost pusi sa le citeasca si sa se gandeasca la ele, informeaza Adevarul.