Alimentele alcaline previn problemele cardiace. Lamaia, rubarbarul, busuiocul, cimbrul, lucerna, migdalele sunt alimente recomandate bolnavilor de inima. Se stie ca inima este motorul vietii. Ea functioneaza non-stop, pentru ca tesuturile organismului nostru sunt dependente de aprovizionarea permanenta cu oxigen si cu substante hranitoare. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, apreciaza ca cel mai bun mijloc de a preveni afectiunile cardiace consta in adoptarea unei diete preponderent alcaline. Alimentele considerate neutre, cum sunt salatele, legumele, fructele si condimentele, nu contribuie la dezechilibrul celulelor si nu afecteaza metabolismul. In mod normal, aciditatea gastrica este de la 1,5g pana la 1,8 g la litru si aceasta este influentata de prezenta acidului clorhidric. Un sange perfect sanatos este usor alcalin (cu indicele 7,35-7,45). Un pH de 7 este considerat neutru, dar cand pH-ul este mai mare de 7 indica un mediu alcalin, in timp ce un pH mai mic de 7 indica un mediu acid si anticipeaza aparitia afectiunilor cronice, scrieClick.

UtileFoto: Colaj foto

In Romania, mor cei mai multi bebelusi din UE! Printr-un program de tip occidental, mamicile vor fi scolite acasa cum sa-i creasca.Un numar de 500 de femei care nasc in sase spitale bucurestene vor primi asistenta gratuita la domiciliu, in primele saptamani de la nastere, de la asistentele de neonatologie. Tara noastra are cea mai mare rata a mortalitatii infantile din UE, iar numarul cazurilor de imbolnavire a bebelusilor ca urmare a bolilor infectioase a crescut in ultimii ani. Romancele nu cunosc suficient beneficiile alaptarii, iar in mediul rural, copiii sunt "trecuti" pe lapte de vaca si sarmale inca din primele luni de viata. Societatea Romana de Pediatrie, in parteneriat cu GlaxoSmithKline, incearca sa indrepte aceste statistici dramatice si a demarat un program de educare a proaspetelor mamici, care vor primi acasa, in primele saptamani de la nastere, vizita asistentelor de neonatologie, scrieEVZ.ro.

Atentie la produsele "fara zahar si grasimi"! Chiar te ajuta ele sa slabesti.Produsele dietetice sau light au fost create din dorinta de a impaca dietele de slabit cu poftele "interzise" de dulciuri sau de grasimi. Numai ca din benefice cum erau, aceste produse au devenit periculoase. De ce? Pentru ca grasimile si zaharul au fost inlocuite cu aditivi, conservanti si arome artificiale. Iata care sunt produsele de care trebuie sa te feresti: Bauturile light Aceste bauturi care-ti promit silueta visata sunt indulcite cu indulcitori artificiali, care sunt cancerigeni si cresc riscul de a face diabet. Acidul din sucurile light iti mareste stomacul, indulcitorii artificiali duc la o scadere a nivelului glicemic, care-ti creste pofta de mancare. Vei manca mult mai mult la urmatoarea masa, scrieClick.

3 afectiuni pe care le recunosti usor dupa simptome. Ce au in comun diabetul zaharat, osteoporoza si tulburarile tiroidiene? Sunt maladii tot mai raspandite in Romania. Si se manifesta si mai acut in sezonul rece. Specialistul ziarului Libertatea, dr. Nadia Popa, medic primar endocrinolog la Donna Medical Center, ne spune cum putem sa le detectam din timp. Pentru ca, netratate, aceste afectiuni deterioreaza serios intregul organism. 1 Diabetul. Diabetul zaharat are doua cauze: pancreasul nu produce destula insulina; sau o produce, dar organismul nu o mai poate utiliza in mod eficient. Insulina este hormonul care ajuta masiv organismul sa transforme zaharurile si amidonul in energie, scrieLibertatea.ro

Antrenament pentru acasa (doar cu GANTERE).Daca pur si simplu nu ai chef/bani/energie sa ajungi la o sala, articolul de azi e pentru tine. Bineinteles, toate astea cu conditia sa si VREI sa te antrenezi. M-am gandit sa iti arat un program de antrenament complet, pe care il poti face acasa, fara echipamente scumpe si voluminoase. Tot ce ai nevoie este de O PERECHE DE GANTERE ajustabile (pe care le gasesti ieftin in orice magazin de sport). ANTRENAMENT DOAR CU GANTERE (pentru acasa): - Impins vertical cu gantere, pentru umeri - Impins orizontal cu gantere, pentru piept - Ramat din aplecat cu gantere, pentru spate - Flexii cu gantere, pentru biceps - Extensii deasupra capului cu gantera, pentru triceps - Abdomene - Ridicari din umeri cu gantere, pentru trapez - Genuflexiuni cu gantere in mana, pentru picioare, scrieHunk Body.

Prima tigara de dimineata, cea mai periculoasa.In primele 30 de minute ale diminetii, organismul nu este trezit pe deplin si, prin urmare, nu are timp sa isi activeze functiile de protectie. In acest rastimp, nicotina are un efect deosebit de negativ asupra plamanilor si a organelor interne. In cazul persoanelor care isi incep diminetile cu o tigara, riscul de cancer creste cu aproape 60%, indiferent de cate alte tigari fumeaza pe parcursul zilei. Prin urmare, specialistii recomanda fumatorilor care nu pot sa renunte la tigari sa incerce macar sa nu fumeze pe stomacul gol, scrieEVZ.ro