Cum sa scapi de stres imediat. Stresul cronic iti poate crea o serie intreaga de probleme fizice si emotionale. Ca un facut, se pare ca femeile sunt cele care au cele mai puternice reactii, din cauza stresului, si nu barbatii! Nu e totusi motiv de disperare! Vezi mai jos de ce. Daca in trecut cercetatorii obisnuiau sa puna durerea de cap in carca muschilor tensionati ai fetei si ai cefei, astazi ei au gasit o alta explicatie. Se pare ca de vina sunt fluctuatiile neurotransmitatorilor (adica ale serotoninei si ale endorfinelor), rezultate in urma stresului! Si de aici, minunata durere de cap! Remediu antistres: Acorda-ti 10 minute pe zi de relaxare a constientului; incearca o respiratie profunda sau o stare de meditatie, ce va inlatura acea tensiune musculara, declansatoare de dureri de cap. Stai intr-un loc linistit si inchide ochii. Respira adanc pe nas, timp de 5 secunde, apoi expira. Studiile au aratat ca niste exercitii atat de simple pot reduce tensiunea arteriala si creeaza un sentiment de bunastare, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Iti lacrimeaza ochii la frig? Cura cu patrunjel rezolva problema. Acum, in plina iarna, cand ochii nu au o cantitate suficienta de lichid lacrimal, uscaciunea lor provoaca o lacrimare accentuata ce iti poate da o stare de disconfort. Liliana Simidon, specialista ziarului Libertatea, iti spune cum sa te ingrijesti. Pe langa lacrimare, mai poti avea si alte neplaceri din cauza frigului, cum ar fi: iritatiile sau mancarimile ochilor, care apoi se inrosesc. Primul pas ce trebuie facut consta in achizitionarea unui umidificator, care odata ce umezeste aerul te scapa de aceste neplaceri. Evita sa stai mult timp la calculator sau la televizor. Incearca sa faci pauze mai dese, sa clipesti de cateva ori, caci astfel ochii se umezesc si se curata tesutul conjunctiv. De asemenea, e important sa fii atent(a) la igiena, sa nu pui mana murdara la ochi, sa nu te stergi de la un ochi la altul. Nu te spala niciodata la ochi cu apa fierbinte sau foarte rece, anunta Libertatea.

Ai psoriazis? Cum sa-ti protejezi pielea iarna. Persoanele care sufera de psoriazis trebuie sa-si ingrijeasca atent pielea pe timp de iarna. Frigul si lipsa soarelui afecteaza structura pielii, iar aceasta devine mai vulnerabila in fata factorilor agresivi de mediu. Expunerea la ultravio-letele naturale este considerata o parte importanta a tratamentului persoanelor afectate de psoriazis. Lipsa soarelui din timpului anotimpului rece si frigul reduc gradul de hidratare al pielii si implicit usuca tenul si placile de pe corp. In acest caz, o solutie ar fi folosirea unui lampi cu ultraviolete artificiale, care sa compenseze lipsa razelor naturale si, bineinteles, imbracarea unor haine groase, potrivite pentru sezon. Atunci cand ies afara, bolnavii nu trebuie sa uite de manusi, fular si caciula, chiar daca temperatura exterioara nu este foarte scazuta, informeaza Romania Libera.

Vinul fiert nu se bea pe ger! Desi este cunoscut drept "bautura iernii", vinul fiert nu este recomandat in zilele geroase, intrucat riscam sa nu mai simtim efectele temperaturilor scazute si sa ne alegem cu degeraturi. Mai ales in perioada Sarbatorilor de iarna, vinul fiert este una dintre bauturile preferate ale romanilor. Pentru a beneficia de calitatile sale terapeutice, este bine sa se respecte recomandarile nutritionistilor. "Desi subiectul este putin cercetat, se pare ca avantajele vinului se mentin chiar si in cazul celui fiert: cel provenit din vin rosu pare sa scada riscul de dementa, iar beneficiile cardiovasculare se mentin si in aceasta forma de preparare", spune medicul Adrian Copcea, specialist in nutritie, boli metabolice si diabet la Clinica Asteco din Cluj-Napoca, scrie Adevarul.

Lupta impotriva guturaiului cu multa...bere. Am trait sa o auzim si pe asta! Bere are proprietati antivirale si poate vindeca guturaiul! Potrivit unui studiu finantat de firma japoneza Sapporo, hameiul din bere ar contine un ingredient miraculos numit humulon. Acesta ar fi eficient impotriva virusului sincitial respirator si ar avea si efect anti-inflamator, scrie AFP, citat de Agerpres. "Virusul sincitial respirator poate provoca pneumonie grava si dificultati respiratorii la sugari si copii mici si deocamdata nu exista niciun vaccin impotriva lui", a declarat cercetatorul Jun Fuchimoto. Fuchimoto spune ca trebuie baute cam 30 de doze de bere pentru a simti proprietatile antivirale ale humulonului. "Studiem posibilitatea crearii unor produse fara alcool, iar marea provocare va consta in acceptarea gustului amar de catre copii", a adaugat acesta, anunta Libertatea.