Remedii biblice numai bune de incercat de Sarbatori. Cum vindeca darurile magilor trupul si sufletul. Dintre toate bunurile pamantesti, magii i-au adus pruncului Iisus aur, smirna si tamaie - cele mai pretioase daruri pentru sanatate cunoscute la vremea aceea. Medicina naturista pune mare pret pe ele si in ziua de azi, asa ca le poti testa si tu, la tine acasa. Denise Whichello Bown, autoarea volumului "Aromaterapia", ti le recomanda sub cea mai placuta forma: aromaterapie cu uleiuri esentiale. Aur sau... curcuma Cunoscute bine in vremurile vechi, beneficiile terapeutice ale aurului au fost redescoperite recent: studiile confirma ca aurul coloidal (o solutie ce contine particule infime de aur) fortifica imunitatea, trateaza artrita reumatoida, anemia, boala Alzheimer etc. Dar cercetatorii au si alta varianta: se pare ca aurul biblic ar fi fost, de fapt, un condiment scump la vremea aceea - pulberea de curcuma, de culoare aurie, scrie Libertatea.ro

UtileFoto: Colaj foto

Branza cu mucegai, secretul tineretii fara batranete! Un grup de cercetatori britanici a ajuns la concluzia ca branza roquefort, cunoscuta pentru vinisoarele ei verzi, are proprietati anti-inflamatoare, factor care ar putea explica longevitatea francezilor. Femeile din Franta sunt cele mai longevive din Europa, avand o speranta de viata de peste 80 de ani. Fenomenul a pus probleme unui numar mare de cercetatori, indeosebi britanici. Ceea ce ei numesc "paradoxul francez" se refera la aparenta contradictie care exista, potrivit lor, intre felul de a manca al francezilor si sanatatea lor, potrivit Click.

Tabel cu continutul nutritiv al alimentelor. Ei bine, astazi iti arat o alta "lista" interesanta si utila, care iti arata continutul nutritiv al majoritatii alimentelor. O sa vezi cata proteina, carbohidrati, grasimi, calorii, contine fiecare aliment in parte. In felul asta iti poti planifica si distribui nutrientii pe parcusul zilei, in functie de scopul tau: adaugarea de masa musculara sau dat jos grasime, citim pe Hunk Body.

Tine sub control colesterolul "rau"! Principalele cauze pentru care colesterolul ajunge sa depaseasca valorile normale sunt mostenirea genetica si alimentatia bogata in grasimi "rele". "Exista doua categorii de colesterol: cel cunoscut ca fiind colesterolul bun, HDL (High Density Lipoprotein) si cel cunoscut ca fiind colesterolul rau, LDL (Low Density Lipoprotein). Cel dintai este "hranit" de grasimile nesaturate, de origine vegetala, asa-numitele grasimi bune, iar cel de-al doilea, de grasimile saturate, de origine animala, asa-numitele grasimi rele. Asa ca trebuie sa alegem grasimile bune, de origine vegetala", spune nutritionistul Corina Zugravu. Mostenirea genetica nu o putem influenta, insa in cazul alimentatiei avem control absolut. Cu ajutorul catorva mici schimbari, vei avea grija de sanatatea inimii tale. - Redu pe cat posibil consumul de grasimi de origine animala, pe care le gasesti in unt, smantana si in lactatele grase, in carnea grasa, slanina. - Inlocuieste carnea grasa de vita si de porc cu peste, scrue Libertatea.ro

Pentru masa festiva de Craciun: Curcanul, o sursa de vitamine si de proteine. In orice anotimp, carnea de curcan este recomandata de nutritionisti pentru valoarea ei nutritionala. Pentru persoanele care vor sa se rasfete de sarbatori cu preparate delicioase, profitand in acelasi timp de o sursa de vitamine si de proteine, carnea de curcan, servita cu sos de fructe sau cu salata de cruditati, este o alegere ideala. Actualul Ghid al caloriilor, carbohidratilor si colesterolului mentioneaza ca pieptul de curcan fara pielita este cea mai slaba carne de pasare. O portie (100 g) contine sub un gram de grasimi. In schimb, aceeasi cantitate este o excelenta sursa de proteine (26) si de vitamine din Complexul B, un tonic al sistemului nervos, scrie Click.