Strategii de scadere in greutate, fara infometare. In perioada Sarbatorilor de Iarna, multe persoane fac excese alimentare, ceea ce duce automat la cresterea in greutate. Daca vrei sa slabesti rapid si eficient, iata cateva strategii de scadere in greutate oferite de nutritionistul Serban Damian. In primul rand trebuie sa iti stabilesti obiectivul si sa te sfatuiesti cu o persoana avizata, de preferat un medic, antrenor sau nutritionist. In afara de clasica masurare a greutatii pe cantar, este de preferat sa iti masori procentul de grasime, pentru ca daca acesta este in limite normale, nu are sens sa te supui unui regim drastic de slabire. Concentreaza-te asupra adoptarii unor obiceiuri sanatoase, pe care sa le mentii pe termen lung. Curele de slabire trebuiesc privite doar ca pe niste perioade delimitate in timp, cu un scop precis, dar care trebuie sa faca trecerea catre un stil de viata sanatos. Este cea mai mare greseala sa termini o cura de slabire, in care dai jos cateva kilograme si apoi sa reiei stilul de viata defectuos pe care il aveai inainte de aceasta cura, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza. Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative naturale. Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri si alimente grase sau dificultatea de a pierde in greutate sunt semne ca organismul are nevoie de detoxifiere. Cum perioada care tocmai s-a incheiat a abundat in excese alimentare si nu numai, o perioada de eliminare a toxinelor este binevenita. Practicata de secole peste tot in lume, detoxifierea se refera la curatarea si hranirea organismului din interior catre exterior. Organismul elimina impuritatile cu ajutorul ficatului, rinichilor, prin intestine, plamani si piele, anunta EVZ.

Cum recunosti atacul de panica. Atacul de panica poate aparea din senin, in timp ce esti la cumparaturi, la plimbare sau in timp ce dormi. Cauzele nu sunt cunoscute, dar, cel mai adesea, atacul de panica apare la ceva vreme dupa evenimente traumatizante: o nastere, o operatie cu anestezie generala sau un accident. Sunt si situatii cand anumite afectiuni pot fi insotite de atacuri de panica precum boli ale tiroidei, ale inimii, astmul bronsic sau afectiuni ale plamanilor. Indiferent de cauza, atacul de panica incepe cu dureri puternice in piept si senzatie de sufocare si poate fi confundat usor cu un infarct. Nu iti pune viata in pericol, dar este indicat sa consulti un medic si sa ceri ajutor de specialitate. Atacurile de panica dureaza in mod obisnuit mai putin de o jumatate de ora. In primele minute, cand senzatiile sunt intense, persoana care sufera de aceasta tulburare trebuie ajutata sa respire normal. Vorbeste-i calm, afla de ce anume i s-a facut brusc frica si du-o departe de acel obiect sau incearca sa ii alungi gandurile negre. Pregateste-i un ceai fierbinte si convinge-o sa numere rar, cu voce tare, lucru care o poate ajuta sa se calmeze, informeaza Libertatea.

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti / Ce trebuie sa stiti despre gutui. Gutuile au fost raspandite in Grecia Antica in Europa si in Asia, ca fructe "magice". In scop terapeutic, aromatele fructe, surse valoroase de substante active, erau folosite si de Hipocrate in tratamentul febrei si indigestiilor. Nu intamplator, in Evul Mediu, in Franta s-a emis o ordonanta, prin care se recomanda plantarea gutuilor in gradinile regale. Sub invelisul lor pufos, gutuile ascund substante active importante pentru sanatatea noastra: vitamine (C, A, B, PP), minerale esentiale pentru revigoarea trupului si psihicului (potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier), acizi organici, pectine, glucide, tanin, substante hranitoare prezente atat in fructe, cat si in seminte si in flori. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie, apreciaza ca actiunea substantelor pectice din compozitia gutuilor este remarcabila: reduce nivelul colesterolului, combate bolile cardiovasculare si elimina substantele toxice din organism, mai ales cele cauzate de metalele grele, scrie Click.

Mic ghid de ingrijire corecta a pielii iarna. Temperaturile sub 0 grade Celsius fac pielea sa sufere - se inroseste, se usuca si chiar crapa. Noi iti oferim cateva trucuri care te vor ajuta sa uiti de problemele cu care se confrunta pielea ta in acest sezon. Specialistii spun ca neplacerile care apar in sezonul rece la nivelul pielii sunt cauzate de sinteza necorespunzatoare a lipidelor, care constituie bariera de protectie a epidermei. Asa se explica de ce frigul determina o uscare puternica a pielii. Cu aceleasi neplaceri se confrunta si femeile, si barbatii. De aceea, cu totii ar trebui sa acordam aceeasi atentie ingrijirii pielii in acest sezon, anunta Adevarul.