Detoxifierea, necesara la inceput de an. Ai probleme cu somnul, cu digestia, cu balonarea? Sunt indicii clare ca organismul tau s-a incarcat cu toxine in perioada Sarbatorilor. Vestea buna este ca toxinele pot fi eliminate in timp record. Iti poti recapata energia si vitalitatea urmand u n program de detoxifiere de minimum trei zile, care combina o alimentatie lejera, dar echilibrata, cu activitatea fizica si un set de reguli de ingrijire corporala. Ce trebuie sa mananci si sa bei. Consuma produse simple, usor de digerat: peste gras, bogat in uleiuri esentiale omega-3, carne (portii mici!), multe legume (preferabil de sezon si cat mai variate), fructe. Gateste simplu, la vapori sau la cuptor, fara sa adaugi ulei. Ca sa-si pastreze calitatile nutritive, uleiul se consuma crud, in salate sau pus in mancare dupa ce aceasta a fost luata de pe foc. Elimina alimentele bogate in zahar si grasime, inclusiv branzeturile fermentate, mezelurile, afumaturile si prajeala de orice fel. Continuarea in Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

"Ciocolata tonica", buna pentru creier. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va recomanda astazi un remediu dulce, 100% natural, ideal pentru intarirea sistemului nervos. Acest remediu exotic isi datoreaza eficacitatea proprietatii mierii de albine de a se combina cu substantele active din plante si de a le potenta astfel efectele medicinale. Mierea transporta mai rapid aceste substante active in tesuturi si penetreaza mai bine decat orice alt aliment bariera de protectie a sistemului nervos. Ingrediente: 30 g seminte de susan macinate, 3 linguri de cacao, 5 g lemn dulce (radacina), 5 g fenicul (seminte), 5 g angelica (radacina), 5 g busuioc, 5 g menta, o lingurita de bitter suedez, doua linguri de unt sau de unt clarificat (unt fiert timp de 20 de minute la foc mic), 200 g miere. Preparare: plantele se macina fin, se amesteca impreuna cu mierea si untul, pana se formeaza o pasta. Aceasta se intinde intr-o tava si se lasa doua-trei zile, pana cand se intareste suficient de mult cat sa poata fi taiata in patratele de 2 cm. Puteti inlocui semintele de susan cu nuca macinata, migdale sau alune. Se consuma 1-5 patratele pe zi, la o ora dupa masa.

Posibilitate revolutionara: Autismul ar putea fi detectat in sange. Oamenii de stiinta ameriᅡcani lucreaza la un nou mod de detectare a autismului inca din primele zile de viata, prin efectuarea analizelor de sange. Conᅡform cerᅡceᅡtarii lor, o serie de gene sunt diferite la copiii cu tulburari de spectru autist. Oechipa de cercetatori de la Spitalul de Copii din Boston, Statele Unite, a descoperit ca exista o serie de gene diferite la copiii cu tulburari de spectru autist fata de ceilalti copii, potrivit site-ului american CNN. Echipa de cercetatori din Boston, condusa de endocrinologul Isaac Kohane, a efectat analize asupra sangelui a 66 de copii autisti si 33 de copii care nu au aceasta tulburare, se arata in studiul publicat in revista medicala "PLOS ONE". Astfel, oamenii de stiinta au descoperit in genele copiilor autisti o serie de trasaturi care nu se regaseau la ceilalti copii. Ei au identificat 55 de gene posibile indicatoare ale tulburarilor de spectru autist la doua treimi din cei 66 de copii. De asemenea, cercetatorii au observat ca unele mutatii ale genelor se refera la abilitatea de invatare a copiilor, iar altele, la imunitate, noteaza Romania Libera.

Matreata? Ce jenant! Uite de ce apare si cum scapi de ea. Matreata, insotita de senzatia de iritare, mancarime, arsura si o tensiune ce provoaca disconfort, este cel mai comun simptom al unui scalp sensibil. Parul are propriul strat de protectie, la nivelul scalpului, alcatuit din celule cu keratina. Stratul cornos actioneaza asemenea unui scut de protectie factorilor termici mecanici. Pe acestui strat se gaseste filmul hidro-lipidic, alcatuit din transpiratie, sebum bacterii. El este asemenea unei mantale de protectie cu ph. 5 - 5.5. Acest film protejeaza pielea de factorii nocivi, deoarece are puterea de a neutraliza partial acidul si substantele alcaline. Daca acest film este distrus, pielea elimina mai multa umezeala si substantele nocive pot patrunde in interiorul ei. Iar pielea "se manifesta" prin usturime, tensiune, roseata si... matreata. Cele mai frecvente cauze si remedii 1. Schimbarile de temperatura. Unul dintre factorii care cauzeaza sensibilitatea scalpului sunt schimbarile de temperatura. Astfel, pe timpul iernii, trecerile de la temperaturile cu minus, de afara, la atmosfera supraincalzita din casa, de la birou etc. nocive pentru scalp. - Cum rezolvi problema. Pentru a preveni aparitia acestor probleme , specialistii recomanda sa folosesti produse hranitoare - sampoane, balsamuri produse de ingrijire care nu necesita clatire. 2. Alegerea produselor de styling si de ingrijire. Este foarte important sa utilizezi un sampon delicat, in cazul in care ai un scalp sensibil, mai ales daca iti speli parul foarte des. Integral in Libertatea.

Unghiile incarnate, tratate fara bisturiu. Unghiile incarnate afecteaza un numar mare de persoane, de la copii, pana la varstnici de 80 de ani. In peste 90% dintre cazuri, problema e provocata de pedichiura gresita (taierea colturilor), dar si de incaltamintea stramta. Zona devine dureroasa si, fara tratament, se poate infecta. Medicul Marius Uscatu, specialist in chirurgia piciorului, spune ca se confrunta cu pana la 500 de cazuri anual, insa interventii chirurgicale face foarte rar. "Sunt impotriva smulgerii unghiei, care e daunatoare. Daunatoare e si sectionarea pe jumatate a unghiei, intrucat exista risc de recidiva". In prima faza, le recomanda pacientilor sa isi schimbe incaltamintea si sa aplice solutii antiseptice. "In cazuri rare fac microinterventii de inlaturare a 2-3 mm din marginea unghiei", precizeaza chirurgul. O alternativa la bisturiu, mai ales in cazul diabeticilor, care au probleme de coagulare a sangelui, este montura aplicata pe unghia incarnata, cunoscuta drept metoda 3TO Sponge, informeaza EVZ.

3 semne care tradeaza o anemie. Netratata, anemia poate duce la probleme grave de sanatate. De aceea, pentru a preveni aparitia unor astfel de complicatii, este bine sa recunosti din timp simptomele bolii. Medicii au descoperit ca exista aproximativ 400 de forme de anemie, majoritatea foarte rare. Afectiunea este caracterizata printr-o reducere sub valorile normale a concentratiei de hemoglobina (celule care asigura transportul oxigenului in organism). In cele mai multe cazuri, problema apare din cauza carentei de fier (anemie feripriva), a carentei de vitamina B12 (anemie megaloblastica), a disfunctiilor glandei tiroide (anemie hemolitica). Dar de vina pot fi si unele boli cronice, pierderile masive de sange sau chiar cancerul. Cu cat este depistata mai devreme, cu atat anemia poate fi tratata mai eficient, anunta Adevarul.