Postul negru, dieta care face furori in Vest. Postul intermitent, o dieta la moda in SUA si in Marea Britanie, presupune alternanta intre perioadele in care mancati normal cu cele in care nu puneti nimic in gura. Asta inseamna sa sariti peste o masa sau chiar sa nu mancati deloc timp de 24-48 de ore. Pentru incepatori, se recomanda pauze de minimum 8-12 ore (intre miculdejun si cina aveti voie sa beti doar apa), insa ''avansatii'' ajung la performanta de a manca dupa regula ''o zi da, o zi nu''. Integral in EVZ.

UtileFoto: Colaj foto

Analiza care poate depista boala care afecteaza femeile de peste 30 de ani. Un grup de cercetatori de la Universitatea Johns Hopkins a dezvoltat o analiza oftalmologica cu ajutorul careia poate fi depistata rapid screloza multipla. BBC noteaza ca aceasta analiza nu doar depisteaza afectiunea mai sus mentionata, dar ii ajuta pe medici sa ii monitorize evolutia bolii in cazul pacientilor diagnosticati cu ea. Optical Coherence Tomography (OCT) este o tehnica cu ajutorul careia doctorii masoara grosimea retinei. Potrivit datelor studiului care s-a realizat pentru a testa eficienta acestei proceduri, masurare unei singure retine dureaza doar cateva minute. Un avantaj al acestui test este ca acesta poate fi realizat in cabinetele medicale, relateaza Gandul.

"Tango-terapia", un tratament special utilizat in spitalele argentiniene. Cursurile de tangou, un dans in care raportarea la partenerul de dans este esentiala, sunt folosite in spitalele argentiniene ca o forma de terapie cu scopul de a-i ajuta pe bolnavii cu tulburari mintale si pe cei in varsta sa intre din nou in legatura cu oamenii, informeaza AFP. "Faptul de a-ti strange partenerul (de dans, n.r.) in brate face ca tangoul sa fie atat de special, creand un fel de raporturi amoroase", a declarat Silvina Perl, coordonatoarea Atelierului de tangou din cadrul Spitalului Psihiatric Borda, unul dintre stabilimentele medicale din Buenos Aires care a adoptat ca o forma de terapie celebrul dans din Rio de la Plata. Continuarea in Romania Libera.

Tristete dupa ospete. Cum ne recapatam pofta de viata dupa Sarbatori. Petrecerile s-au incheiat, rudele au plecat si banii s-au terminat. Daca adaugam la toate acestea revenirea la serviciu - multe persoane si-au prelungit vacanta cu sarbatoarea de Sfantul Ion, asa incat astazi este prima zi de lucru pentru ele - avem suficiente justificari pentru dispozitia proasta din aceste zile. Reintrarea in ritmul normal de viata dupa concediu presupune un efort de adaptare din partea noastra, iar medicii au gasit chiar o denumire pentru sentimentele neplacute care ii incearca pe multi in aceste zile: sindrom post-vacanta, informeaza Adevarul.

Cinci mituri despre nutritie. Despre nutritie si diete se tot spun multe, dar nu toate sunt adevarate. Hai sa lamurim cinci dintre cele mai des invocate "mituri" despre nutritie. Grupa sanguina nu are importanta in slabire. FALS. De fapt, grupa de sange are rolul ei in pierderea kilogramelor. E posibil ca oamenii cu o anumita grupa sanguina sa fie alergici sau sensibili la anumite mancaruri. De exemplu, cei cu grupa de sange 0 au sensibilitate la produsele lactate, deci in niciun caz nu vor urma o dieta cu iaurt. Continuarea pe YahooNews.