Zece teorii populare despre sanatate infirmate de studii. Cu totii auzim, cel putin o data in viata: "Dormi cel putin opt ore pe noapte!"," Nu-ti mai incrucisa ochii ca vor ramane asa!" sau "Daca iti trosnesti degetele faci reumatism". Multe dintre aceste teorii nu au insa nicio baza stiintifica. "Nu-ti trosni degetele". Mitul spune ca acest obicei provoaca artrita. E drept, poate fi agasant, dar niciun studiu medical nu dovedeste ca trosnitul degetelor conduce spre o astfel de afectiune. Cu toate acestea, anumiti medici sustin ca trosnirea in mod repetat a articulatiilor poate dauna degetelor in alte moduri, asa ca e de preferat evitarea acestui obicei. Te-ai intrebat vreodata cum anume este produs sunetul? Cand iti intinzi degetele, oasele se trag creand o bula de aer in jurul articulatiilor. Cand bulele explodeaza, apare si sunetul, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Trateaza sinuzita cu supa de ceapa sau de usturoi! Parca nu mai auzi bine si vorbesti fornait, te doare capul si nasul picura non-stop, doar dintr- o singura nara... Sunt simptomele unei sinuzite. Cum de te-ai "captusit" cu ea si cum o poti combate prin metode naturale (unele dea dreptul apetisante) iti spune specialistul Libertatii, Liliana Simidon. Sinuzita (inflamatia sinusurilor frontale sau maxilare) poate fi o complicatie a unui guturai sau a gripei, dar la fel de bine poate fi legata si de o infectie dentara sau de o alergie (in a- cest ultim caz, boala e insotita de secretii purulente, iar pentru vindecarea ei deplina trebuie depistat si eliminat factorul alergen - cel care iti provoaca reactia alergica). Cum o recunosti? Adauga, la simptomele pe care deja le-am pomenit, senzatia de greutate sub orbite, starea de apatie, oboseala, secretiile mucoase ori purulente, pleoapele tumefiate, febra uneori, anunta Libertatea.

Zece alimente care va ajuta sa scapati de gripa si raceala. O metoda eficienta pentru a combate raceala si gripa este dieta potrivita. Alimente precum supa de pui, ghimbirul sau painea prajita va amelioreaza simptomele si grabesc vindecarea. Va prezentam mai jos o lista cu alimente pe care le puteti consuma cand sunteti bolnav. 1. Inghetata. Poate calma gatul dureros, uscat si inflamat. Va ajuta, de asemenea sa va mentineti nivelul de hidratare un, lucru foarte importanta daca aveti gripa. Cea mai indicata este inhetata facuta 100% din suc de fructe, pentru a beneficia de vitamine si nutrienti. Puteti incerca inghetata cu aroma de mar, struguri sau capsuni, informeaza EVZ.

Care sunt cele mai frecvente complicatii ale diabetului si cum pot fi prevenite. Diabetul zaharat se afla printre cele mai raspandite boli cronice in Romania, iar controlul deficitar al acestei afectiuni duce de multe ori la aparitia de complicatii cu urmari grave asupra organismului. Cele mai frecvente complicatii ale diabetului sunt hipertensiunea arteriala care afecteaza 74% din bolnavi, dislipidemiile (66%) si obezitatea (46%) - procentele reprezentand media pentru diabet zaharat de tip I si II, potrivit unui studiu Cegedim realizat in perioada august-septembrie 2012. O alta complicatie frecventa a bolii este neuropatia diabetica care afecteaza 43% dintre persoanele cu diabet zaharat de tip I si II. Desi se plaseaza pe locul patru in topul complicatiilor, neuropatia diabetica are o prevalenta foarte ridicata si, fata de afectiunile anterioare, este singura complicatie invalidanta, cu efecte ireversibile si cu impact major asupra calitatii vietii persoanei cu diabet zaharat, scrie Romania Libera.

La ce te ajuta kinetoterapia. Te doare spatele si nu stii ce sa mai faci pentru a scapa de aceasta problema? Kinetoterapia te ajuta sa uiti de ea! Afla ce presupune aceasta terapie. Gimnastica medicala sau kinetoterapia este o terapie foarte eficienta, care iti modeleaza corpul, lupta cu succes impotriva bolilor si te ajuta sa te refaci, daca ai suferit vreun accident. Pentru rezultate imediate, este recomandat sa practici kinetoterapia cu ajutorul unui specialist in domeniu. Acesta iti va recomanda cateva exercitii utile in functie de varsta pe care o ai si de problemele de sanatate. Daca vrei sa preintampini aparitia bolilor ce tin de coloana vertebrala, tratamentul poate fi reluat chiar si dupa vindecare. In plus, kinetoterapia si masajul sunt printre cele mai bune metode care regleaza tensiunea arteriala si previn imbatranirea prematura a oaselor, anunta Adevarul.

Scapa de infectiile urinare cu ceai de busuioc. Infectiile urinare sunt afectiuni destul de neplacute si se numara printre cele mai raspandite boli. Iata cateva remedii naturiste care te vor ajuta. Benefica pentru prevenirea si tratarea infectiilor urinare, ca si pentru dezintoxicarea organismului este cura cu apa. In fiecare dimineata, pe stomacul gol, bea un litru de apa. Si ceaiurile sunt foarte utilizate in cazurile de infectii urinare (iarba neagra, busuioc, rozmarin, salvie, afin, merisoare, coada calului, coada soricelului, sanziene, urzica, napraznic sau branca ursului), timp de 20 de zile, cate 3-4 cani pe zi. Un alt remediu efiecient sunt uleiurile volatile. Cel mai des utilizate sunt cele de lamaie, lavanda, coriandru, cimbru si tea tree. Se amesteca o picatura de ulei de cimbru cu doua picaturi de tea tree si alte doua picaturi de coriandru. Compozitia se consuma de trei ori pe zi, pusa intr-o lingurita cu miere, informeaza Libertatea.