Oboseala continua? Te ajuta plantele! Stresul, lipsa odihnei si alimentatia dezechilibrata lovesc intai si intai intr-un organ foarte sensibil: ficatul. Care sunt cele mai bune remedii hepatice afla din revista Click! Sanatate de februarie. Sulfina. Pentru a grabi refacerea celulelor hepatice fitoterapeutii recomanda remediile din fructe de armurariu. Rol hepatoprotector are infuzia din armurariu, pe care o prepari dintr-o lingurita si jumatate de fructe macinate la 250 ml cu apa clocotita. Lasa cana acoperita timp de 10 minute, dupa care strecoara si bea cate doua cani pe zi. Prima o poti bea inainte de micul dejun, dupa care stai culcat pe partea dreapta pentru 20 de minute. Continuarea in Click.

UtileFoto: Colaj foto

Cat de mult ne expune un coleg racit la imbolnavire. Un singur coleg racit contamineaza cu virusuri jumatate din suprafetele comune, cum ar fi clantele, imprimanta sau frigiderul din birou. Si asta doar pana la ora pranzului, atentioneaza specialistii, care insista ca persoanele racite sa-si ia concediu medical. Virusurile care provoaca infectii respiratorii se raspandesc cu o mare rapiditate in birou, la serviciu, potrivit medicilor de la Universitatea din Arizona, SUA, citati de cotidianul "Daily Mail". Acestia au incercat sa afle, cu ajutorul unui experiment, cat de mult ne expune riscului de imbolnavire un coleg racit. Pentru a afla raspunsul, un angajat a fost contaminat de oamenii de stiinta cu trei tipuri de virusuri artificiale, similare celor care provoaca raceala, gripa si infectiile gastrointestinale, scrie Adevarul.

Sase alimente care scad nivelul colesterolului in trei luni. Painea cu adaos de stanoli, semintele, pestele gras si produsele pe baza de soia ajuta la scaderea colesterolului intr-un timp destul de scurt. Uleiul de masline, produsele care contin fibre, ca si alunele, migdalele si nucilecombat colesterolul rau Colesterolul este produs in proportie de 75% de ficat, iar restul de 25% este favorizat de almentatia bogata in grasimi animale. Colesterolul este vital pentru organism, atat timp cat are un nivel normal, pentru ca ajuta la realizarea proceselor celulare si chiar previne bolile de inima, noteaza EVZ.

7 trucuri pentru o dimineata perfecta. Ti-e greu sa te dai jos din pat dimineata? Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, iti ofera cateva sfaturi care te vor ajuta sa fii plin de viata intreaga zi. Daca vei adopta macar unul dintre principiile de mai jos, iti vei imbunatati radical toata ziua. Nu te mira daca, in foarte scurt timp, vei vedea orele diminetii intr-o lumina noua. Intrece Soarele! Da-te jos din pat cu cel putin 20 de minute inainte de rasarit. De indata ce atingi podeaua cu picioarele, savureaza nemiscarea printr-un scurt exercitiu de respiratie sau o scurta meditatie. Bea apa! Bea un pahar de apa calduta aromata cu o felie de lamaie. Apa calda are ca efect stimularea tractului gastrointestinal, iar lamaia este bogata in minerale si vitamine si ajuta la eliminarea toxinelor din tractul digestiv.

Iata cum te poti trata intr-o clinica din UE. De cand suntem membrii ai Uniunii Europene avem dreptul, daca suntem asigurati, sa beneficiem de servicii medicale in clinici europene fara sa platim. Pentru aceste situatii ai nevoie de emiterea formularului E 112. Libertatea iti spune in ce conditii il poti obtine si de ce acte ai nevoie. Formularul E 112 se emite pentru doua situatii: 1. pentru lucratorii si membrii lor de familie care, dupa ce au dobandit dreptul la asigurarea la sanatate intr-un stat membru UE, sunt autorizati de casa de asigurari de sanatate din acest stat sa revina pe teritoriul statului membru UE in care isi au resedinta sau sa-si transfere resedinta pe teritoriul unui alt stat membru. Continuarea in Libertatea.

Poluarea ne reduce cu un an speranta de viata. Mai mult de 80% din europeni respira aer al carui nivel de poluare depaseste limitele admise, arata Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In medie, aerul poluat scade cu 8,6 luni durata de viata a unui cetatean european, atrage atentia OMS, in baza unui studiu cu privire la efectele poluarii. Cercetarea arata necesitatea unor politici nationale mai eficiente in domeniu. Autorii studiului, realizat sub patronajul OMS, afirma ca expunerea pe termen lung la particulele fine (PM2.5), poate provoca ateroscleroza, complicatii in timpul nasterii si boli respiratorii la copii, informeaza EVZ.