Efecte de temut ale stresului: micsoreaza creierul si favorizeaza cancerul. Cu totii credem ca suntem stresati. Nu orice fel de stres este nociv, insa. Cele mai mari riscuri le au persoanele care se simt constant sub presiune: suprasolicitate, anxioase si istovite. O cercetare recenta a oamenilor de stiinta de la Universitatea Wake Forest a aratat ca stresul ar putea fi unul dintre factorii care "alimenteaza" si mentin in viata celulele canceroase, in ciuda administrarii tratamentului oncologic. Studiul a fost realizat pe animale de laborator, care prezentau tumori canceroase si carora li se administrau medicamente anticancer. Acestea insa au devenit ineficiente in momentul in care animalelor le crestea nivelul de stres, la vederea unui pradator. Potrivit cercetatorilor, adrenalina, al carei nivel creste sub influenta stresului, neutralizeaza efectul medicamentul si favorizeaza multiplicarea celulelor canceroase, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci lucruri pe care nu le stiai despre lipoaspiratie. Lipoaspiratia este una dintre cele mai cautate operatii estetice, datorita rezultatelor rapide si eficiente. Multe vedete precum Jennifer Lopez, Jennifer Love Hewitt, Halle Berry, Britney Spears sau Beyonce au apelat la astfel de interventii dupa ce au devenit mamici pentru a reveni la formele care le-au facut celebre. "Cele mai bune candidate pentru liposuctie sunt femeile cu o greutate relativ normala, dar care au depozite de grasime in diferite regiuni ale corpului. In general, femeile apeleaza la o astfel de interventie dupa ce au trecut printr-o nastere, deoarece este o metoda foarte simpla si putin costisitoare de a reveni la formele initiale", afirma Dr. Silvia Stanculescu Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, anunta Romania Libera.

Ce trebuie sa stiti despre drojdia de bere, un medicament universal. In special in anotimpul rece, o cura cu drojdie de bere face minuni, pentru ca ne mentine in forma maxima. Substanta densa, de culoare cenusie, drojdia de bere contine o colonie de ciuperci inferioare, de dimensiuni microscopice. Acestea se comporta "ca o fabrica de medicamente ", care acopera o serie de carente din organism : de vitamine D, E (biotina), pe cele din complexul B (B1, B2, B3, B5, B7, B8, B9, B12, B15), de enzime si de minerale in forme usor asimilabile de organism (calciu, magneziu, fosfor), plus oligoelementele vitale pentru sanatate: seleniu si crom, informeaza Click.

Complicatii care pot sa intervina in timpul nasterii. Nasterea este diferita pentru fiecare femeie, iar experienta este unica pentru fiecare bebelus. Uneori, bebe se lasa mai mult asteptat, alteori doreste sa se nasca mai devreme, luandu-i prin surprindere pana si pe medici. Nu toate nasterile au loc la termen. Cand contractiile regulate incep inainte de 37 de saptamani, au o frecventa de minimum sase pe ora si nu se opresc daca nu te odihnesti, s-ar putea sa fi intrat in travaliu prematur. Se pare ca exista mai multe cauze care pot determina declansarea travaliului inainte de 37 de saptamani. Integral in Libertatea.

Cat de mult ajuta la slabit doua diete la moda: alcalina si 5:2. In cautarea unei solutii eficiente de a scapa de kilogramele acumulate in lunile de iarna fara efort, tot mai multa lume ajunge la aceste doua diete in voga: dieta alcalina si "5:2". Ambele sunt populare im randul vedetelor de la Hollywood, dar eficienta si siguranta lor sunt puse sub semnul intrebarii de specialisti. Victoria Beckham, desi nu prea arata ca cineva care trebuie sa slabeasca, este una dintre vedetele care au incercat aceasta dieta. Numele complet al dietei este"Programul Alcalin pentru Sanatate" si se bazeaza, in principal, pe consumul de alimente alcaline pentru a mentine pH-ul organismului intre 7,35 si 7,45. PH-ul (prescurtare de la potential de hidrogen) masoara gradul de aciditate versus alcalinitate al tuturor lichidelor. Aceasta scala este situata intre 0 - cel mai ridicat nivel de aciditate - si 14 - maximum de alcalinitate, anunta Adevarul.