Dr. Dana Miricioiu: Povestea reala a unei rinoplastii. Uite ce presupune aceasta operatie! Nu cu mult timp in urma am avut doi pacienti, care au facut operatia de remodelare a nasului (rinoplastie) si de deviatie de sept. Iata care este povestea lo si ce presupune cu adevarat aceasta interventie! Desi nu este o interventie dureroasa, rinoplastia este o operatie discomfortanta, deoarece timp de 7-10 zile fata este umflata, ochii invinetiti si nasul complet infundat! Este singura operatie estetica la care aspectul exterior nu are nicio legatura cu simptomatologia! Rezultatul definitiv se evalueaza dupa 6 luni-1 an de la operatie, chiar mai mult in cazul in care pielea nasului este mai groasa! Asa ca nu va grabiti sa trageti concluzii pripite, remodelarea structurilor fine de la nivelul nasului are nevoie de timp, explica dr. Dana Miricioiu pentru Unica.

SanatateFoto: Colaj foto

Ce boli poti lua din transportul in comun. Unul stranuta langa tine, altul tuseste, iar aerul inchis din mijloacele de transport in comun este mediul ideal pentru raspandirea microbilor. Ce poti face, ca sa nu te contaminezi? Ai doua variante: sa mergi pe jos sau sa respecti sfaturile specialistului ziarului Libertatea, dr. Teofil Rosu, medic specialist medicina interna. Principalele boli la care ne expunem pe cale aeriana sunt gripa, guturaiul, rubeola, varicela, rujeola, tuberculoza. O singura persoana infectata cu unul dintre aceste virusuri este de ajuns: il transmite tuturor celor din jur!

Stil de viata sanatos: Alege o alimentatie bio! Dupa entuziasmul starnit de obtinerea primelor rase de animale modificate genetic, care dadeau mai mult lapte sau carne, si a vegetalelor aratoase, dar fara gust, lumea si-a dat seama ca legumele din gradina bunicilor, ciupercile de padure si laptele vacilor care pasc pe pasuni sunt, de fapt, cele bune. Bune la gust, bogate in substante nutritive si lipsite de toxicitate. Atentie insa: bio nu inseamna si dietetic! Zaharul din sfecla cultivata biologic este la fel de daunator sanatatii ca orice alt zahar rafinat, la fel si untul in exces sau slanina, oricat de sanatos ar fi crescut animalul din care provin acestea. Vandute initial in curtile micilor producatori sau in piete locale, produsele bio se gasesc astazi si in supermarket, scrie Avantaje.

12 sfaturi ca sa mananci ieftin si sanatos. Sa mananci sanatos nu inseamna sa cheltui sume importante de bani, ne avertizeaza nutritionistii. Dimpotriva. Mediafax a realizat un top al celor mai simple reguli care sa te ajute sa ai o alimentatie variata, sanatoasa si pentru orice buzunar. Pentru ca, de cele mai multe ori, alimentele foarte scumpe nu sunt neaparat si bune pentru organism. Serveste portii potrivite Nutritionistii spun ca o bucata sanatoasa de friptura nu trebuie sa depaseasca 85 de grame. La cina, carnea trebuie sa ocupe maximum un sfert din farfurie, legumele jumatate, iar cerealele integrale un sfert. Reducerea cantitatii de carne consumata este benefica pentru sanatate dar si pentru portofel, scrie Click.

Leacuri pentru infectiile urinare. Daca ai o stare de sanatate generala buna, infectia urinara nu este, de obicei, severa. Cu toate acestea, boala poate duce, uneori, la complicatii grave. De aceea, daca ai simptome care te pun pe ganduri, trebuie sa mergi imediat la medic si sa respecti tratamentul indicat de acesta. Totodata, cel mai important lucru care ajuta la vindecare este sa bei multe lichide - cel putin 2,5 litri pe zi. Poate fi apa plata si, neaparat, ceai de plante (in jur de un litru). Hidratarea ajuta la curatarea tractului urinar de bacteriile care provoaca infectia. Trebuie sa mergi la toaleta de cum simti nevoia si sa golesti complet vezica. Ceaiul de urzici elimina bacteriile In fiecare dimineata, pe stomacul gol, bea o cana cu ceai de urzici neindulcit (preparat cum scrie pe pachet). Apoi, in timpul zilei, mai bea una-doua cani, cu inghitituri mici, scrie Libertatea.ro