Vrei sa traiesti mai mult? Un lucru la indemana oricui iti poate prelungi viata. Vrei sa ai o sanatate de fier si sa traiesti mai mult? Atunci trebuie sa iti faci un obicei din a darui. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, gesturile generoase protejeaza inima si pot prelungi viata. "Acest studiu reprezinta o contributie semnificativa la intelegerea modului in care oferirea de ajutor celor din jur poate aduce beneficii asupra starii de sanatate prin combaterea efectelor negative ale stresului, noteaza Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Depresia iti afecteaza viata sexuala. Nu reusesti sa faci nimic din tot ce-ti propui, desi ai vointa? Mai rau e ca te simti nervos si ai inceput sa te certi cu toata lumea. Acestea sunt cateva indicii ca te transformi intr-o persoana depresiv activa. E bine sa stii din timp care sunt semnele unei depresii in cazul unei persoane active. In plus, a fost infiintata si o platforma online, www.depresiv.ro unde persoanele in cauza pot gasi sprijin. Trebuie sa te ingrijoreze: Tristetea. Este cel mai frecvent simptom al depresiei, dar la persoanele active depresia nu se manifesta intotdeauna printr-o dispozitie deprimanta. Integral in Click.

Infarctul femeilor, mai riscant decat al barbatilor. Atacul de cord la femei poate avea semne atipice, care induc in eroare. Din acest motiv se intarzie prezentarea la medic Chiar daca fac mai rar infarct, femeile au un risc mai mare sa moara sau sa ramana cu sechele Atat in cazul fe meilor, cat si al barbatilor, afectiunile inimii sunt principalele cauze de deces. Mai exact, bolile de inima ucid mai multe femei decat toate tipurile de cancer la un loc. Daca in cazul sexului masculin, cel mai frecvent semn al atacului de cord este durerea puternica in piept, la femei simptomele infarctului nu includ intotdeauna dureri in piept, scrie EVZ.

10 trucuri pentru a preveni refluxul gastric. Refluxul gastric, mai corect denumit boala de reflux gastro-esofagian (BRGE), presupune trecerea acidului prezent in stomac catre esofag. Se manifesta deopotriva la barbati si la femei, indiferent de varsta. Cand devine cronic, poate provoca o inflamare a esofagului sau un ulcer. Specialistul Libertatea, dr. Elena Mihai, iti spune ce poti sa faci ca sa previi aceasta neplacere. Ai reflux gastric daca observi urmatoarele simptome: o senzatie de arsura in capul pieptului, care se accentueaza dupa masa, mai ales daca stai culcat(a); ai un gust amar dupa masa; tusesti frecvent noaptea fara sa fii racit(a); ai dureri toracice; ai vocea ragusita.

Beti sucurile naturale pe stomacul gol! Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chis, expert in medicina traditionala indiana, va sfatuieste sa consumati cat mai multe sucuri naturale, din fructe si legume, pentru a va curata organismul de toxine. Ciorbele si tocanele gatite "ca la mama acasa" au avantajul gustului si al ingredientelor 100 % naturale. Si totusi, consumul continuu de alimente prelucrate termic este urmat de degenerarea progresiva a celulelor si tesuturilor. Nu exista nici un alt medicament care sa poata fi folosit de organism pentru regenerare mai bun decat sucurile naturale. Daca sunt alese fructe suficient de variate si bine coapte, ele ii pot furniza organismului minerale, vitamine si toate glucidele de care acesta are nevoie.