Cum gandesc optimistii. 5 lectii de gandire pozitiva. Optimismul nu este neaparat apanajul oamenilor cu o personalitate pozitiva. El poate fi invatat, fiecare dintre noi isi poate cultiva modul de a vedea partea plina a paharului. Intr-un mediu atat de sumbru, cum este cel in care traim, optimistii sunt specimene rare si, in plus, sunt priviti cu ochi critici de ceilalti. Li se scoate in evidenta latura naiva, li se imputa o carenta in ceea ce priveste intuirea subtilitatilor negative ale problemelor de zi cu zi. Totusi, personalitatile optimiste merita un alt tip de analiza si de tratament, sunt de parere specialistii. Asa-numita psihologie pozitiva incearca sa decripteze modul de functionare al persoanelor care privesc cu incredere catre viitor. Profesorul de psihosociologie Philippe Gabillet, autorul cartii "Elogiu optimismului", crede ca optimistii sunt acele personalitati ratacite in lumea dezamagitoare a afacerilor, care fac tot posibilul sa gaseasca motive pentru a rezista intr-un mediu care, se stie dinainte, nu are cum sa se imbunatateasca, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

De ce ne ingrasam si ne imbolnavim de cancer. De-a lungul timpului, medicii s-au specializat in tratarea maladiilor si mai putin in prevenirea acestora. A venit insa vremea ca si noi, romanii, sa constientizam ca este mult mai bine sa previi formarea unei boli, decat sa o tratezi. In ceea ce priveste sanatatea, indolenta, nestiinta sau pur si simplu comoditatea de a nu iesi dintr-un anumit tipar, cauzeaza mult. Un stil de viata libertin in privinta alimentatiei, un ritm nechibzuit conduc, iremediabil, la degradarea accelerata a anumitor organe, la boli precum diabetul sau obezitatea. DoctoriOnline va prezinta astazi un episod dintr-o serie care are ca scop descrierea cauzelor care duc adesea la ingrasare si imbatranire prematura si efectele benefice pe care le are un anumit comportament in alimentatie.

Cum arata 200 de calorii. Afla cat trebuie sa mananci atunci cand esti la dieta. Aproape toate dietele recomanda un anumit consum de calorii zilnic. Dar cum poti afla cate calorii are un anumit fel de mancare, daca nu exista o eticheta care sa-ti spuna acest lucru? Site-ul WiseGeek a fotografiat mai multe alimente, pornind de la cele cu nivel caloric scazut la cele bogate in calorii, pentru a spune celor care tin regim ce cantitate inseamna 200 de calorii. Vei fi uimita sa afli ca 30 de grame de unt au acelasi nivel caloric precum 1,4 kilograme de telina sau 300 de grame de kiwi. Potrivit Departamentului american al Agriculturii, un adult are nevoie de 2000-2500 de calorii pe zi, pentru a-si pastra greutatea. Multe diete recomanda insa un numar mult mai mic de calorii pentru a slabi, informeaza Romania Libera.

Ce sa nu mananci in curele de slabire. Un articol prezentat in editia electronica a revistei Reader's Digest atrage atentia ca nu toate produsele din dietele comune au un efect bun asupra corpului uman. Contrar asteptarilor celor care le folosesc, aceste alimente din diete ingrasa consumatorul si nu ajuta la slabit. Desi are mai putine calorii si un aport scazut de zahar, sucul dietetic ar putea avea un efect contrar asteptarilor celor care il consuma. Un studiu sustine ca persoanele care au consumat suc dietetic in fiecare zi s-au ingrasat. Expertii in nutritie nu au o explicatie exacta pentru acest efect, dar tind sa creada ca in lipsa zaharului corpul uman va incerca sa suplimenteze aportul cu ajutorul altor alimente, scrie Libertatea.

Ceasca de sanatate / Top 5 ceaiuri miraculoase pentru sezonul rece. In sezonul rece, capacitatea de aparare a organismului depinde si de lichidele pe care le consumam. Bem ceaiuri bogate in vitamine si le amestecam cu miere sau cu sucuri de fructe. In orice varianta le administram, organismul nostru, biciuit de frig, isi intareste sistemul imunitar. Iata ce plante ne recomanda Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie! Planta frumos mirositoare, busuiocul este un prieten de nadejde in anotimpul rece. In lista afectiunilor tratate cu busuioc, un loc de seama il ocupa tulburarile digestive, determinate de o dieta neadecvata, de obiceiuri alimentare mai putin sanatoase. Busuiocul actioneaza ca un calmant al colicilor intestinale, absoarbe gazele si reduce starile de voma. Datorita proprietatilor antimicrobiene, antispastice si carminative, fitoterapeutul Eugen Giurgiu recomanda preparatele pe baza de busuioc: infuzia, decoctul concentrat, siropul, tinctura si uleiul volatil intr-o varietate de boli: de la gripe, bronsite, ulcere gastrice, infectii urinare, nevralgii si pana la reglarea lactatiei femeilor care alapteaza, anunta Click.

Oboseala continua? Ia in calcul o tulburare hepatica! Stresul, lipsa odihnei si alimentatia dezechilibrata lovesc intai si intai intr-un organ foarte sensibil: ficatul. Daca te simti obosit si ai senzatie de voma, incearca urmatoarele remedii, cu rol de refacere hepatica! Starea continua de oboseala, durerile abdominale, greturile, constipatia si balonarea sunt doar cateva dintre semnalele pe care le transmite organismul cand ficatul este "atacat". Daca nu se iau masuri, stilul de viata nu tocmai sanatos duce la aparitia bolilor hepatice, ingreunand si alte functii alte organismului. Predispozitia de a dezvolta boli hepatice se poate mosteni, in timp ce alte tulburari apar ca urmarea a expunerii la anumite virusuri, fie in urma administrarii indelungate de medicamente, informeaza Adevarul.