Top 10 alimente pe care le consumam zilnic si ne scurteaza viata. De ce painea, carnea, branza, rosiile si sucurile ne duc la cancer, diabet sau obezitate. Respectarea unei diete echilibrate este un subiect care ne preocupa pe toti in ultima perioada. Paradoxul este ca, desi oamenii sunt din ce in ce mai informati in materie de nutritie, numarul oamenilor care sufera de afectiuni cauzate de alimente nesanatoase este intr-o continua crestere. Unul dintre alimentele cele mai periculoase si asupra carora nutritionistii de varf din Romania au cazut de acord ca sunt de evitat sunt sucurile carbogazoase. Acestea sunt cele mai nocive in materie de exces de zaharuri. "Sucurile carbogazoase sunt extrem de periculoase in conditiile in care 100 de mililitri de lichid echivaleaza cu 10 grame de zahar. Aceste cantitati uriase de zahar "mulg" pancreasul de insulina ceea ce duce la diabet zaharat, dar si la obezitate", a avertizat doctorul Simona Tivadar, medic primar Diabet si Boli de Nutritie la Spitalul Universitar din Bucuresti, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Motivul incredibil pentru care nu toata lumea are nevoie de deodorant! Vezi daca te afli printre cei norocosi. Exista oameni care nu transpira indeajuns de mult pentru a mirosi si care nu ar trebui sa foloseasca deodorant. Oamenii de stiinta spun ca obiceiul ii poate imbolnavi. O echipa de cercetatori din Bristol a descoperit ca in Marea Britanie, spre exemplu, 2% din populatie prezinta o modicare a genetica care ii impiedica sa produca secretii urat mirositoare la subrat (transpratia). In ciuda acestui lucru, oamenii respectivi continua sa cumpere si sa foloseasca deodorant, expunandu-se astfel pericolului reprezentat de chimicale. Cine face parte din acest grup favorizat de soarta? Aceeasi gena care dicteaza tipul de cearape care-l avem in ureche, spune si cat de multa transpiratie pot produce glandele sudoripare. Astfel, majoritatea europenilor au un tip de ceara umeda si au nevoie in mod constant de protectie impotriva transpiratiei. De aceea, in majoritatea supermarketurilor din Japonia exista un singur raft dedicat acestor produse, fata de un coridor intreg, cum e in America, anunta EVZ.

Studiu ingrijorator! Statul la birou creste dramatic riscul de cancer, boli ale inimii si diabet! Cel mai recent studiu dat publicitatii de Universitatea Kansas releva fatul ca oamenii care petrec mai mult de sase ore stand pe un scaun la un birou isi maresc dramatic riscul de a avea cancer sau diabet. Cercetatorii au descoperit o legatura directa intre timpul petrecut de oameni stand si posibilitatea unei boli cronice, incluzand cancerul, boli ale inimii si diabetul. Efectul negativ al sedentarismului este atat de profund ca nu tine cont de varsta, venit, educatie sau chiar greutate. Studiul a urmarit 63.048 de barbati cu varste cuprinse intre 45 si 65 de ani, inregistrand cat timp stau pe zi si de ce boli au suferit, informeaza Libertatea.

Apara-te de Alzheimer cu ceai verde! O cana de ceai verde pe zi e foarte utila pentru creier. Aceasta bautura are efecte protectoare contra maladiei Alzheimer intrucat contine o molecula care impiedica distrugerea celulelor nervoase din creier. Aceeasi molecula cu proprietati antioxidante este foarte benefica contra diabetului, obezitatii si cancerului, conform unor studii citate de Mediafax. Maladia Alzheimer se explica prin prezenta unor formatiuni numite placi amiloide, care se lipesc de neuroni, provocandu-le distrugerea. Persoanele care sufera de aceasta boala ajung, in timp, sa nu-i mai recunoasca pe cei apropiati si sa nu stie nici chiar despre ei mare lucru, scrie Click.

Sa nu exageram cu zaharul! In medie, ajungem sa consumam pana la 60 de kilograme de zahar pe an, atrag atentia reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii. E exagerat!, vine replica fireasca. Nu si daca ne gandim ca un pahar de cola contine aproape zece lingurite de zahar. Cel mult 40 grame de zahar, ceea ce reprezinta echivalentul a opt lingurite, atat putem consuma pe zi daca nu vrem sa avem probleme de sanatate, ne recomanda nutritionistii. Daca insa tinem cont ca zaharul este adaugat si in alimente la care nu ne asteptam, ajungem sa depasim usor doza zilnica recomandata. De aceea, zaharul a ajuns sa aiba o reputatie atat de proasta in ultimele decenii, fiind unul dintre factorii implicati in aparitia obezitatii, a aterosclerozei, a bolilor cardiace, a dezechilibrelor hormonale, iar studiile recente arata ca dauneaza inclusiv creierului si ca grabeste procesul de imbatranire, anunta Adevarul.