Nutritionistii demoleaza miturile alimentare: ouale de prepelita nu te fac mai sanatos, iaurtul cu Bifidus este o pacaleala, mamaliga te ingrasa ca painea. Piata publicitara romaneasca abunda de legende cu produse "tot mai" miraculoase, putini cunosc insa adevarul despre ele. Adevarul.ro va prezinta cele mai frecvente mituri alimentare si povestile din spatele lor, asa cum le cunosc nutritionistii de varf din Romania. Cati stiu ca fierul din spanac este absorbit numai daca este gatit fara faina sau ca asimiliarea lui devine benefica doar atunci cand este consumat in cantitati mari? Dar ca mamaliga are cam aceeasi incarcatura energetica ca painea? Marketingul producatorilor de margarina care sustin ca au inclus Omega 3, ulei de palmier sau alte substante sanatoase poate lasa o impresie gresita consumatorilor. In opinia nutritionistului timisorean Carmen Vizman, includerea substantelor benefice nu anuleaza efectele negative ale margarinei. Integral pe Adevarul.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Operatii estetice: Afla cum te scapa abdominoplastia de burta! Abdominoplastia este procedura medicala care inlatura excesul de piele si grasime din zona abdomenului, o problema care ne ingrijoreaza pe toate. De asemenea, pe langa sportul recomandat in orice program de slabit si nu numai, abdominoplastia intareste muschii abdominali si da rezultatele excelente in procesul de eliminare al vergeturilor. Medicul estetician Florin Juravle ne explica astazi ce presupune aceasta interventie chirurgicala, anunta Libertatea.

Cum se manifesta boala Crohn, o tulburare digestiva care afecteaza tot mai multi tineri romani. Mediul in care traim, dar si fumatul, administrarea haotica a antibioticelor, alimentatia dezechilibrata si stresul constant afecteaza flora intestinala si pot declansa boala Crohn, o afectiune digestiva care necesita, in multe cazuri spitalizare sau chiar interventii chirurgicale. Bolile inflamatorii intestinale afecteaza tot mai multi tineri romani cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani, semnaleaza specialistii. Intr-adevar, principalul factor de risc este predispozitia genetica, dar manifestarile acestor afectiuni digestive pot fi intarziate sau chiar eliminate prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Din pacate, in multe cazuri, bolile inflamatorii intestinale, care includ boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica, nu sunt diagnosticate corespunzator si ajung sa afecteze serios viata bolnavilor, informeaza Adevarul.

Alimente care alunga insomniile. Alimentele care contin magneziu, calciu si antioxidanti reduc nervozitatea si ne asigura un somn linistit. Nimeni nu poate scapa de ocazionalele "nopti albe".Insomnia veritabila insa inseamna imposibilitatea de a avea un somn odihnitor, noapte de noapte, perioade indelungate de timp. Cauzele acestei tulburari, care face anual mii de victime, sunt numeroase: surmenajul fizic sau intelectual, existenta unor boli acute in curs de evolutie, toxiinfectiile cu medicamente si unele profesii care deregleaza ritmul somn-veghe. Persoanele care adorm usor, dar care se trezesc noaptea si nu mai au somn, sunt susceptibile la probleme de metabolizare a calciului si magneziului. In multe situatii, o rutina a somnului (ore fixe de culcare si de trezire), asociata cu unele remedii naturiste traditionale, este de mare folos, scrie Click.

Ponturi pentru a manca sanatos chiar si atunci cand iesi in oras. Ne place sa mancam in oras: nu trebuie sa gatim, altcineva ne serveste in timp ce noi ne putem bucura de compania familiei sau a prietenilor si nici nu trebuie sa spalam vasele. Problema insa este ca avem, adesea, tendinta de a exagera. Desi o desfatare ocazionala este permisa, alegerea felurilor de mancare nepotrivite ar putea sa ne aduca ceva kilograme in plus. In acest sens, nutritionista Marisa Moore a oferit pentru CNN cateva ponturi pentru a ne bucura de o masa sanatoasa in oras. Desi mergem la masa cu gandul de a manca sanatos, imediat ce auzim sau vedem ce si-au comandat ceilalti, ni se face pofta si ne schimbam optiunile. "Un studiu a aratat ca femeile au tendinta de a se lua una dupa cealalta cand comanda mancare. Daca o sa-ti comanzi tu prima ceva sanatos, s-ar putea sa le determini si pe celelalte sa aiba aceeasi optiune", a declarat Moore, anunta Adevarul.