O boala misterioasa le face pe femeile tinere sa se poarte ca si cum ar fi posedate. Encefalita cu anticorpi anti-receptori de NMDA este boala autoimuna cu simptome asemanatoare posesiei demonice precum: iritabilitate, crize, paranoia, halucinatii, dificultati de vorbire si miscari involuntare. Potrivit unui reportaj al CBS Phillly, femeile tinere care au aceasta afectiune se poarta normal un timp, dupa care dezvolta paranoia extrema si incapacitatea de a-si controla membrele din cauza ca anticorpii incep sa le atace creierul cauzand inflamatie, scrie Doctorul zilei.

UtileFoto: Colaj foto

Scapa de transpiratie cu ajutorul plantelor. Vara poate fi un adevarat chin pentru cei care sufera de hiperhidroza, transpiratia excesiva ce afecteaza axilele, palmele si talpile. Problema poate deveni cu adevarat jenanta, asa ca invata si pune in practica toate metodele ce te ajuta sa o tii sub control, scrie Libertatea.

Ardeiul iute si apa te ajuta sa slabesti. Poti pierde in greutate si fara sa te infometezi daca respecti cateva reguli simple precum: orele de masa si pe cele de odihna, includerea anumitor alimente si suplimente in dieta zilnica. Iata o lista a alimentelor pe care trebuie sa le consumati ori care trebuie evitate, recomandata si explicata de doctorul Corina Zugravu, nutritionist, scrie EVZ.ro.

Trei medicamentele care pot agrava problemele pe care ar trebui sa le trateze. Ai luat un calmant, iar durerea de cap s-a agravat? De vina este efectul de bumerang pe care il pot avea unele dintre cele mai folosite pastille. In unele cazuri se intampla acest lucru pentru ca ai luat o cantitate prea mare de medicament sau te-ai autodiagnosticat gresit, in altele este doar un efect neobisnuit. Iata o lista cu medicamentele care pot avea un astfel de efect si solutiile salvatoare, scrie Doctorul zilei.

Cum sa ai o viata mai activa: Conceptiile gresite la care trebuie sa renunti. Dintre toate motivele care ne impiedica de la o viata cu mai multa activitate fizica, cele mai multe sunt induse chiar de noi sau pur si simplu acceptate fara dovezi stiintifice. Iata cele mai frecvente conceptii gresite pe care le avem despre exercitiile fizice si motivele pentru care ar trebui sa renuntam la ele, scrie Romania libera.

Top cinci cele mai sanatoase alimente. Un corp sanatos si plin de energie depinde de ce anume alegem sa punem in farfurie. Exista alimente care reduc substantial riscul producerii mai multor boli grave. Iata un top al celor mai sanatoase legume si fructe, prezentat in lucrarea "Abecedarul de Nutritie", scrie Click.

Varza cruda da stralucire tenului. 7 alimente pentru sanatatea pielii, a unghiilor si a parului. Consumul de produse naturale te poate ajuta sa ai un aspect de invidiat: ele iti garanteaza o silueta perfecta, stralucirea naturala a pielii si a parului si sanatatea unghiilor. Cum anume? Explica specialistii revistei Libertatea pentru femei.

Cele mai bune alimente pe care trebuie sa le consumati primavara. Primavara este cel mai potrivit moment din an pentru a va recapata tonusul, buna dispozitie si forma fizica. Profitati de legumele si fructele de sezon care reincarca organismul cu minerale si vitamine si va ofera energie si frumusete. Toate verdeturile si cruditatile pe care le gasiti in piata primavara sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten, acid folic, minerale, fibre si antioxidanti cu efecte benefice pentru sanatate, scrie Romania libera.