Cand avem cu adevarat nevoie de suplimente cu vitamine? Te simti obosit si crezi ca o cura cu vitamine te-ar ajuta sa-ti revii? Nu poti decide care suplimente sunt mai indicate? Afla raspunsurile la aceste intrebari in randurile de mai jos! Vitaminele, care sunt compusi necesari organismului, trebuie luate in cantitati limitate si doar la recomandarea medicului, atentioneaza specialistii. Organismul "sustrage" in mod normal doza de vitamine din alimentatia zilnica. Doar atunci cand el nu reuseste sa asimileze nutrientii necesari, apar carentele si este necesar aportul din exterior. ,,Persoanele care au o dieta sanatoasa si variata nu trebuie sa-si faca probleme legate de carenta sau de excesul de vitamine: organismul isi ia din alimente atat cat ii trebuie", spune Ciprian Taraca, medic de familie. Categoriile de persoane care au cele mai multe beneficii de pe urma unei cure cu suplimente nutritive sunt copiii, gravidele si varstnicii, scrie Adevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Metoda inedita care previne ingrasarea chiar si atunci cand avem o dieta bogata in grasimi. Potrivit studiului care a durat 2 ani, prin indepartarea genei Plin2 se poate preveni ingrasarea chiar si in cazul persoanelor care au o alimentatie bogata in grasimi. Desi, metoda a fost testata pana acum doar pe soareci, cercetatorii sunt convinsi ca ar putea functiona si in cazul oamenilor. In plus, absenta acestei gene poate reduce si riscul bolilor asociate obezitatii precum afectiunile inimii si diabetul. ,,Rozatoarele fara Plin2 aveau un nivel mai scazut al trigliceridelor si erau mai sensibili la insulina", spune profesorul James McManaman de la Universitatea Colorado, anunta Doctorulzilei.ro.

Tulburarile de somn ar putea provoca un infarct. Oamenii care au probleme cu somnul sunt de trei ori mai predispusi la afectiuni ale inimii, avertizeaza cercetatorii norvegieni. Intr-un studiu derulat timp de 11 ani, ei au descoperit ca exista o legatura intre calitatea somnului si atacul de cord, potrivit BBC News. Studiul, efectuatpe 50.000 de persoane si publicat in "European Heart Journal", arata ca exista o legatura clara intre felul in care dormim si atacul de cord. Cercetatorii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie din Norvegia au studiat legatura dintre somn si bolile de inima la persoane cu varste cuprinse intre 20 si 89 de ani. Ei au descoperit ca, din cauza tulburarilor de somn, muschii inimii slabesc si pompeaza gresit sange in corp, informeaza Romania Libera.

Florile de tei, bune pentru conjunctivita. Ai ochii iritati, rosii, aposi, iar mancarimea e suparatoare? Pesemne ca te supara conjunctivita de primavara. Cateva leacuri din plante te ajuta sa treci peste aceasta neplacere. Revista "Click! pentru femei" iti spune care sunt acestea! Conjunctivita este inflamatia membranei fine care acopera albul ochilor si fata interna a pleoapelor. O rana, o boala respiratorie, dar si o alergie - cum e cazul, cel mai adesea, primavara - pot constitui cauza. In functie de cauza care o provoaca, conjunctivita poate fi infectioasa, iritanta sau alergica. Numai conjunctivita infectioasa se transmite de la o persoana la alta. La capitolul conjunctivita alergica, substantele care pot declansa lacrimarile, inrosirile etc, pot fi particule din aer - praf, fum, polen - dar si substante chimice din produsele cosmetice pe care le folosesti - anumiti compusi din sampon, spre exemplu, scrie Click.

Maghiranul, leac bun la toate. Chiar daca nu ai folosit pana acum maghiran, ai auzit cu siguranta de el, macar din bine cunoscutul "imn" al oltenilor. Ei bine, planta cu miros asemanator pinului e remediu in numeroase afectiuni digestive si nervoase. Planta e usor de recunoscut datorita aromei care aminteste de cea a pinului, cu "nuante" citrice. Vechii egipteni o foloseau in ritualurile de imbalsamare, dar nu asta a facut-o "celebra", ci uimitorul ei efect asupra sistemului nervos. Specialistii sustin ca are proprietati tranchilizante si anxiolitice si te ajuta sa combati oboseala si stresul. Planta e bogata in vitamina K, dar are in componenta si vitamina E, fier, calciu, mangan. Mai contine acizi fenolici, flavone si uleiuri esentiale, anunta Adevarul.