S-au gasit pesticide in alimente din toate statele UE. Care sunt vegetalele-magnet pentru chimicale. Salata verde si capsunile au concentratia cea mai mare de pesticide. In urma programului de monitorizare a nivelului de pesticide s-a ajuns la concluzia ca 97% din mostrele alimentare analizate contin acest tip de chimicale, arata un raport al Autoritatii Europene pentru Securitate Alimentara. Raportul arata insa ca sanatatea consumatorilor nu a fost pusa in pericol pentru ca nivelurile se incadrau in cele maxime admise. Reziduurile de pesticide au fost gasite in mancare in toate cele 27 de tari membre UE, dar si in Islanda si Norvegia, scrie scrie Doctorulzilei.

UtileFoto: Colaj foto

Dormi putin? O sa te ingrasi! Cercetatorii americani de la Laboratorul pentru studierea somnului si de cronobiologie de la Universitatea Colorado au efectuat un studiu in urma caruia au ajuns la concluzia ca persoanele care dorm mai putin de 5 ore risca sa devina obeze. Specialistii arata ca ramanerea in starea de veghe necesita mai multa energie, conducand la ingerarea unei cantitati mai mari de alimente. Pentru acest studiu, savantii americani au monitorizat 16 femei si barbati cu o stare de sanatate buna, care au "trait" timp de doua saptamani in Spitalul Universitar din Colorado, scrie Click.

Cum poti elimina cu succes matreata severa. Cel mai vandut sampon din lume este unul antimatreata, care se gaseste pe toate rafturile magazinelor. Acest lucru inseamna ca extrem de multa lume se confrunta cu problema micilor coji albe de pe scalp. Exista multe mituri si neclaritati despre matreata. Unii cred ca este contagioasa, ceea ce nu este adevarat. Si pe internet, informatiile despre cauzele si tratamentul matretii sunt contradictorii. Impreuna cu medicul primar dermatolog Oana Clatici, de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si blogger adevarul.ro, lamurim care este realitatea despre matreata si cum scapam de ea cel mai eficient, scrie Adevarul.

OZN-urile din spitalele de stat: Roboti in loc de chirurgi si cancere tratate la casca. Patru roboti Da Vinci si un aparat inteligent care iradiaza cancerul sunt cele mai avansate tehnologii din spitalele publice. Medicii din cateva spitale de la noi au norocul sa lucreze cu aparatura precum cea din marile centre occidentale. In trei spitale din Bucuresti (Institutul Fundeni, Floreasca si Panduri) si in Spitalul Judetean din Cluj-Napoca, chirurgii opereaza cu roboti, asa cum numai in filme puteam vedea pana acum cativa ani. La Spitalul Bagdasar-Arseni, la Centrul de Excelenta in Neurochirurgie, medicii pot face tumorile sa dispara in cateva minute, fara sa deschida cutia craniana. "Bagheta magica" este un aparat de cateva milioane de euro, ce se gaseste in putine spitale din lume, scrie Doctorulzilei.

Nu te lasa pacalit de alimentele light! Auzim deseori in reclame sau vedem pe eticheta produselor "0% grasimi", "0% zahar", "0% calorii". Termenul "light" este speculat la maximum de firmele de bauturi racoritoare si de alimente. Un produs light nu inseamna insa ca daca il consumi la discretie nu te vei ingrasa. Rezultatele studiilor arata exact contrariul: desi sunt recomandate in dieta, pot aduce kilograme in plus. Deseori, produsul cu 0% grasimi are adaos mai mare de zahar ori invers, scrie Adevarul.

Urzicile detoxifica ficatul. Sunt eficiente si in cazul altor afectiuni. Primavara, cura cu urzici este benefica pentru organism. Datorita numarului mare de aminoacizi, vitamine (A, B2, C, K), clorofila, saruri minerale (calciu, magneziu, fier, siliciu), substante proteice, acid folic, urzicile sunt remedii excelente si in cazul unor afectiuni ale organismului. Ajuta la curatarea sangelui, a ficatului si a rinichilor datorita continutului important de vitamine, minerale si acizi esentiali, scrie Libertatea.

Adevarul despre grasimi: le poti include in dieta fara sa te ingrasi. In ultimii ani se perpetueaza un mit conform caruia grasimile de orice tip trebuie evitate daca vrei sa-ti mentii silueta si sa fii sanatos cat mai mult timp. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa, spun specialistii. Intr-adevar, unele grasimi trebuie evitate, dar altele sunt o parte integranta a dietei sanatoase si echilibrate. Grasimile trans si cele hidrogenate pot fi asemanate cu otrava. Nu isi au locul in dieta noastra si trebuie evitate cu orice pret. Ele au fost eliminate din margarina tartinabila, dar se gasesc in continuare in prajituri, gustari, biscuiti si in chipsuri, scrie Adevarul.