Ce sa mananci daca vrei sa slabesti. Vrei sa slabesti? Iata o lista de alimente sanatoase care te vor ajuta sa scazi in greutate, indiferent de varsta. Gaseste metoda potrivita sa le gatesti si treci la treaba! Nucile sunt superioare alunelor, migdalelor, nuci pecan, fisticului si altor nuci. O mana de nuci contine o cantitate de antioxidanti aproape de doua ori mai mare ca cea inregistrata de alte tipuri de nuci. Acestea te ajuta sa pierzi in greutate si au si un gust delicios, dar sarac in colesterol! Aceasta planta verde este bogata in fibre, apa, antioxidanti, vitamine K si A, dar si minerale precum magneziu, potasiu si fier. Toate astea in doar 10 de calorii, ca doar atat inregistreaza spanacul. Ajuta si la vindecarea constipatiei, fiind o buna sursa de fibre. Curata eficient tractul digestiv, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Colesterolul la fel de periculos ca si cancerul! Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de deces in lume. Principala cauza a acestor boli o re-prezinta excesul de colesterol "rau" din sange. Cauza (cauzele) acestui exces cu efect letal... suntem noi insine. Lumea medicala este in alerta: bolile cardiovasculare (BCV) devin, pe zi ce trece, o pan-demie globala. Ele provoaca peste 30% din decese, pe plan mondial. Nici tarile dezvoltate nu sunt ocolite de acest flagel, dar cele sarace si cele in curs de dezvoltare (unde o fi, pe aceasta harta, Romania a-nilor 2009-2010 - la "sarace" sau mai jos de atat?) furnizeaza cifre inspaimantoare: 82% din decesele de cauza cardiovasculara. Tu te-ai neglijat si te-ai procopsit cu muuult colesterol "rau" - tu poti sa dregi lucrurile. Reteta: tratament medicamentos ce "topeste" grasimile rele (statine) + dieta (fie criza cat de rea, ai grija ce pui in farfuria ta!) + stil de viata destept (miscare - da, alcool in exces, tutun etc. - ba; cu "banii de tigari si bere" suplimentezi bugetul pentru hrana sanatoasa), anuntaLibertatea.

Sanatate si frumusete: Scapa de cicatrici si riduri cu peelingul chimic. Peeling-ul chimic, cunoscut si sub numele de exfoliere chimica sau derma-peeling, este o tehnica folosita pentru a imbunatatii aspectul pielii. "Pe percursul acestui tratament, preparatul chimic aplicat pe piele, determina aparitia unor vezicule si mai apoi, duce la exfolierea suprefetei cutanate. "Noua piele" este mult mai catifelata si mai putin ridata, dar este temporar sensibila la razele solare", explica dr. Florin Juravle, medic chirurgie plastica. Acesta procedura (peelingul chimic) poate fi efectuata pe fata, gat sau maini si este folosita pentru a indeparta ridurile fine de sub ochi si din jurul gurii, precum si pe cele rezultate ca urmare a expunerii la soare, imbatranire sau factori ereditari. De asemenea, se adreseaza persoanelor cu anumite tipuri de acnee sau cu cicatrici postaceneice, reduce pistruii si petele solare, precum si hiperpigmentarile postgestationale (melasma) sau aparute dupa tratamentele cu contraceptive orale, informeazaUnica.ro.

Cercetatorii au demonstrat ca somniferele pot ajuta in tratarea unor boli grave. O echipa de cercetatori de la Universitatea din California au descoperit o noua intrebuintare a somniferelor. Oamenii de stiinta sustin ca au aflat care este mecanismul cu ajutorul caruia creierul construieste memoria, iar pastilele de dormit care contin zolpidem ar putea imbunatati acest proces. Ei spera ca descoperirile facute ar putea conduce la crearea unor noi terapii pentru imbunatatirea memoriei in cazul celor care sufera de Alzheimer sau schizofrenie. Studiul contrazice insa descoperirile initiale care au scos in evidenta faptul ca somniferele pot avea un efecte devastator asupra starii de sanatate, inclusiv asupra memoriei. Oamenii de stiinta pretind insa ca au demonstrat pentru prima oara rolul pe care il joaca somnul in consolidarea memoriei in hipocamus-zona creierului implicata in organizarea si stocare informatiilor, scrieDoctorulzilei.ro.

Stiti ce beneficii aduce piperul organismului? Piperul negru (Piper nigrum), o planta puternic aromata, are efecte medicinale incontestabile. Creste in zonele tropicale, dar este intalnit in culturi si in zonele tropicale. Supranumit regele condimentelor, piperul negru contine substante active importante: piperina, cavicina, ulei volatil, ulei gras si proteine, cu efecte benefice in diverse afectiuni. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, mentioneaza ca acest condiment, mai putin administrat ca planta medicinala in Europa, merita toata atentia. La nivel mondial, piperul negru este inclus in compozitia preparatelor tonice, relaxante, depurative si antiseptice. Totodata, piperul se foloseste cu rezultate foarte bune ca stimulator al imunitatii, iar medicina chineza recomanda de mii de ani folosirea acestui condiment popular in numeroase preparate, inclusiv in cele afrodisiace, anuntaClick.

Ce nu stiai ca iti saboteaza imunitatea. Fara sistemul imunitar nu am putea trai nici macar o zi. Afla de ce este atat de importanta imunitatea si care sunt factorii care o slabesc! Un sistem imunitar puternic ne pune la adapost nu numai de raceala si de gripa, care ne dau de furca in aceasta perioada, dar si de boli mai grave, precum cancerul. Iata de ce grija pentru imunitate ar trebui sa fie una dintre prioritatile noastre, daca vrem sa fim sanatosi. Mecanism complex, alcatuit din miliarde de celule, cu misiuni precise in organism, sistemul imunitar este permanent in alerta, gata sa ne apere atat de factorii nocivi din exterior (virusuri, bacterii), cat si din interior (celulele canceroase). Oboseala persistenta, infectiile repetate (urinare, vaginale), eruptiile herpetice si ranile care se vindeca greu sunt cateva semne ca ai imunitatea slabita, informeazaAdevarul.