Ce trebuie sa stii despre probiotice. Care sunt beneficiile bacteriilor "bune". Majoritatea bacteriilor din sistemul nostru digestiv, aproximativ 500 de specii, au roluri bine definite in pastrarea starii noastre de sanatate. Ele ne ajuta nu doar sa metabolizam hrana, ci ne si protejeaza de boli, fiind aliati de nadejde ai sistemului imunitar, de aceea, poarta numele de probiotice. Cele mai cunoscute tipuri de probiotice sunt lactobacilii si bifidobacteriile. Lactobacillus acidophilus este cea mai raspandita bacterie benefica din intestinul uman, iar calitatile sale sunt studiate de cercetatori inca di 1925. O tulpina a acestei bacterii este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai sistemului imunitar, au constatat cercetatorii. De altfel, studiile au demonstrat ca aceasta tulpina, numita DDS-1, suprima dezvoltarea tumorilor canceroase, scrieAdevarul.

UTILEFoto: Colaj foto

Ce trebuie sa mananci la micul dejun sa nu te ingrasi. Prima masa a zilei este esentiala, mai ales atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus. Specialistii spun ca persoanele care mananca de dimineata mananca mai putin pe parcursul zilei. De asemenea, micul dejun mentine senzatia de satietate mai mult timp. Acest lucru a fost demonstrat si de oamenii de stiinta de la Colegiul din Londra, care au constatat ca persoanele care nu mananca de dimineata slabesc mult mai greu decat cele care servesc micul dejun. ,,Cine nu sare peste micul dejun, are sanse mai mici sa seiingrase de-a lungul vietii, are performante fizice si psihice mai bune, ba chiar copiii rezolva mai bine probleme de matematica. Insa atenaie: necesarul caloric al zilei ramane acelasi, deci sa nu ne consideram "iertati" daca mancam dimineata si sa facem excese..In acelasi timp, faptul ca nu ne e foame sau dorim sa slabim nu reprezinta argumente pentru a sari peste masa de dimineata. Daca nu mancam, este probabil ca in jurul orelor 11-12 sa apara o senzatie intensa de foame care sa fie "rezolvata" prin dulciuri sau alte produse hipercalorice", mai adauga Corina Zugravu, anuntaDoctorulzilei.ro.

Terapia cu apa alunga energiile negative. Hidroterapia presupune folosirea apei pentru tratament, recuperare si in scop preventiv. Termenul include cura externa cu ape minerale si cura marina. Revista "Click! pentru femei" iti prezinta cum functioneaza terapia cu apa. Efectele vindecatoare ale apei sunt binecunoscute. Baile cu apa minerala, tratamentele in mediu marin, aquaterapia in piscina sunt tot atatea posibilitati de tratament si recuperare la care oricine are acces. Terapiile folosesc apa aflata sub orice forma - gheata, lichid, abur - si se bazeaza pe capacitatea ei de a stimula terminatiile nervoase aflate la nivelul pielii si de a impulsiona circulatia sanguina. Toate acestea duc la un raspuns imunitar si hormonal pozitiv. Sunt terapeuti care sustin ca apa faciliteaza circulatia energiilor benefice, de aceea poate trata afectiuni precum durerea de cap, hipertensiunea, reumatismul. Apa aduce relaxare, stare de bine, linisteste durerea si stresul, informeazaClick.

Trauma din copilarie, depresia la maturitate. Afla ce poti face. Aproape jumatate din persoanele care sufera de depresie au avut o trauma in copilarie, arata un studiu realizat de cercetatorii olandezi de la Universitatea din Leiden. Neglijarea emotionala din partea familiei a fost asociata cu activarea anxioasa si exacerbarea anhedoniei (incapacitatea de a simti placere), iar abuzul psihologic si sexual au fost asociate cu un nivel mai crescut de distres general si anxietate. "O intelegere asupra cauzelor si factorilor predispozanti pentru depresie e cruciala atat pentru medicul curant, dar si pentru cel care dezvolta boala. Cuvintele cheie, dincolo de genetica si biologica bolii raman stresul cotidian si evenimentele adverse de viata, acele paie care ajung sa rupa spinarea camilei", declara medicul psihiatru Gabriel Diaconu. Pana la depresie, psihicul unei persoane abuzate trece printr-o serie de transformari care au consecinte in functionarea organismului ca intreg si se manifesta ca o povara a dizabilitatii, scrieRomania Libera.

Vezi ce bombe bacteriologice poate ascunde salata verde la punga. La asa ceva nu se astepta nimeni! Salata verde ambalata in punga genereaza pericole pentru sanatate publica? Cunoscutul bacteriolog britanic Hugh Pennington spune ca da. stfel, acesta afirma ca anumite tipuri de bacterii gasite in pungile cu salata taiata sunt aproape imposibil de distrus, singura modalitate fiind iradierea, dupa cum relateaza portalul MedDaily, conform Agerpres. Focarul de infectie cu Cryptosporidium, aparut in Marea Britanie si Scotia in urma consumului de salata verde, care a afectat 300 de persoane, este dat drept exemplu pentru teoria profesorului. Situatia de anul trecut din SUA, cand un cunoscut producator de fructe si legume proaspete a retras de la vanzare salata verde taiata si ambalata in pungi de plastic, dupa ce au fost descoperite esantioane de produse cu bacterii Listeria, este inca un argument care sprijina teoria cercetatorului scotian, anuntaLibertatea.

Pierderi de memorie? De vina ar putea fi herpesul. Banalul herpes ar putea provoca tulburari cognitive si probleme de memorie. Cu cat anumite virusuri sau bacterii sunt mai raspandite in corp, cu atat riscul de afectare a unor zone din creier este mai mare, sustin specialistii americani. Problemele de memorie si tulburarile cognitive pot fi puse pe seama mai multor tipuri de infectii, printre care infectia cu Chlamydia pneumoniae (provoaca pneumonie), Helicobacter pylori (bacteria care duce la instalarea ulcerului), citomegalovirus (care creeaza probleme in sarcina) si cu Herpes simplex de tip 1 (care provoaca herpesul la nivelul gurii). Aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Columbia University Medical Center, din New York. Ei au observat ca inflamatiile si alte efecte nocive pe care le au infectiile asupra organismului (intreruperea productiei de lipide si acumularea placilor de amiloid la nivelul creierului, responsabile pentru instalarea dementei), informeazaAdevarul.