Bolnavii de hepatita C din Romania se pot vindeca. Sta in puterea autoritatilor, spun pacientii. Asociatiile bolnavilor de hepatita au lansat astazi Carta Alba a a Hepatitei in Romania, o strategie nationala de combatere a problemelor cu care se confrunta bolnavii de hepatita C in tara noastra, pe care o propun autoritatilor sanitare. "Despre cate boli cronice putem spune, la ora actuala, ca sunt vindecabile? Despre foarte putine! Iar una dintre ele este hepatita C", a subliniat conf. dr. Liana Gheorghe, sefa Sectiei III a Departamentului de Gastroenterologie a Centrului de Boli Digestive si Transplant Hepatic, din cadrul Institutului Fundeni. Cu toate acestea, in Romania, in prezent, accesul la tratamentul curativ al bolnavilor cu hepatita C este extrem de limitat, scrie Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Cercetatorii au descoperit tratamentul-minune care omoara orice fel de tumora canceroasa. Oamenii de stiinta au creat un tratament miraculos cu ajutorul caruia au reusit sa vindece cancerul de san, ovarian, de colon, de vezica, de prostata, de creier si hepatic. Tratamentul consta in blocarea unei proteine denumite CD47 care impiedica sistemul imunitar sa distruga celulele canceroase. Tehnica a fost deja folosita in tratarea leucemiei ss limfomului, insa pana acum nu s-a stiut ca este eficienta si in cazul altor tumori canceroase. Acelasi medicament nu numai ca vindeca numeroase tipuri de cancer, insa previne si metastaza, scrie Doctorulzilei.ro.

Bolile rare si cresterea sinuciderilor, efectele dezastruoase ale austeritatii. Masurile de austeritate luate de guvernele europene au dus la aparitia unor boli rare si la cresterea numarului de sinucideri. Cele mai multe probleme medicale au aparut in Grecia, Spania si Portugalia, tari unde s-au aplicat cele mai drastice reduceri ale cheltuielilor publice, potrivit rezultatelor unei cercetari citate de revista "Time". Studiul a indicat faptul ca, de la inceputul crizei financiare, in anul 2008, serviciile publice medicale si de asistenta sociala din intreaga Europa au fost confruntate cu reduceri bugetare. Masurile au avut ca rezultat diminuarea numarului tratamentelor medicale si introducerea unur masuri nepopulare, printre care taxa de utilizare a serviciilor spitalicesti. Potrivit autorilor studiului, inrautatirea starii de sanatate a fost determinata nu doar de somaj, ci si de lipsa unui sistem de asistenta pentru cei aflati in dificultate, scrie Romania libera.

Ii ai in casa, dar nu stii ce ascund. Ce boli puteti face de la pestii din acvariu. Sunt viu colorati si este minunat sa ii privesti cum se strecoara printre plantele de apa si cum se hranesc in acvariul care troneaza in sufragerie. Dar... specialistii spun ca exista boli ale pestilor care pot fi transmise la om, iar unele pot fi chiar mortale. Sunt mai multe tipuri de virusuri, care pot fi transmise de la pesti la oameni, cum ar fi Vibrio alginolyticus, V. damsela, V. Parahaemolyticus, V.vulnificus. Plus bacterii periculoase, scrie EVZ.

Un test de respiratie poate explica de ce apare obezitatea iar mancatul excesiv nu este una din cauze. Potrivit medicilor de la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, obezitatea nu apare neaparat din cauza mancatului in exces. Ei au dezvoltat un test care explica de ce unele persoane sunt mai predispuse ingrasarii. Se pare ca principala cauza a obezitatii este un dezechilibru al gazelor din organism. De aceea, persoanele a caror respiratie contine concentratii mari de hidrogen si metan au un procent mai mare de grasime corporala, scrie Doctorulzilei.ro.

Ce beneficii iti aduce hrana de post. Postul este considerat de nutritionisti o buna dieta de detoxifiere a organismului, necesara la sfarsitul fiecarui sezon. "Oboseala, apatia, migrenele, insomniile sau starea de iritare, urmata de cresterea nivelului tensiunii arteriale sunt semnale clare ca trebuie sa schimbi regimul alimentar pentru un anumit interval de timp. De fapt, pentru a fi in forma, tot timpul anului, in fiecare saptamana, trebuie sa alegi macar o zi in care sa renunti la alimentele bogate in toxine, cum sunt cele de origine animala si sa mananci doar fructe si legume", precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, citat de Click.

Zece mituri despre depresie. "Doar femeile sufera de depresie", "totul se petrece in mintea ta", "depresia nu poate fi tratata". Acestea sunt doar cateva dintre cel mai des intalnite mituri despre depresie, care alterneaza intelegerea corecta a bolii, dar si capacitatea de a fi tratata. Problema provine, in mare parte, din cauza faptului ca adesea folosim termenul de "depresie" pentru a descrie diverse tipuri de stari, astfel ca semnificatia depresiei clinice isi pierde intelesul. Experta Deborah Gray, diagnosticata cu depresie clinica, a identificat pentru site-ul "Health Central" principalele mituri din jurul acestei boli si a explicat cum stau lucrurile de fapt, scrie Adevarul.