Cum ingrijim pielea sensibila? Produse recomandate si nerecomandate. Cum ingrijim pielea sensibila ? Ce produse folosim ? Lapte demachiant pe care il clatim cu apa termala. Sapunuri dermatolgice de tip surgras, pentru a reface stratul hidrolipidic al pielii Creme speciale pentru piele intoleranta, care sa aiba formule cat mai simple, non alergenice , sterile. Odata ce ati gasit o crema care nu va determina nici o reactie, pastrati-o. Aici variatiile sunt periculoase! Produse speciale de calmare a pielii sensibile: Creme anti-inrosire. La nevoie sau de placere, curele termale in statiuni specializate pentru afectiuni dermatologice. Nu se recomanda: Testarea produselor cosmetice din bancurile de teste din magazine, potrivit infomaterna.ro

UtileFoto: Colaj foto

Trei metode pentru a evita mancarea stricata din magazine. Stirea ca "guvernul incearca sa salveze mititeii de normele alimentare ale UE, trecandu-i pe lista de retete traditionale" s-ar putea citi la fel de bine "guvernul incearca sa salveze metoda infailibila a supermarketurilor de-a scapa de carnea in curs de alterare". Directiva europeana nu interzice folosirea bicarbonatului de sodiu acasa si nici macar in restaurante. Sigur, sunt multi inconstienti care cumpara carnea gata tocata si ambalata, dar nu e nimic traditional in asta. Dimpotriva, este o regula minima de bun simt alimentar sa nu cumperi carne tocata de altii - pentru ca nu stii ce fel de carne a pus acolo (poate ca e stricata) si pentru ca maruntirea grabeste procesul de alterare, scrie Agrointel.ro.

A fost grefata in premiera mondiala o trahee unui copil de doi ani. O echipa internationala de chirurgi a grefat in SUA o trahee unei fetite sud-coreene in varsta de doi ani, succes care marcheaza o premiera mondiala in cazul unui copil. Micuta s-a nascut fara trahee si nu putea sa respire, sa manance, sa bea si nici sa inghita. Medicii au reusit sa produca acest organ folosind celule stem prelevate din maduva sa osoasa si cultivate intr-un tub special din plastic. Celulele s-au multiplicat rapid in conditii de laborator, traheea formandu-se intr-o saptamana, scrie DoctorulZilei.

Cum ne protejam de soare in anul exploziilor solare. In sezonul estival care tocmai a inceput se va inregistra cea mai intensa activitate solara, iar nivelul radiatiilor ultraviolete va fi mai mare decat in anii precedenti. Expunerea la soare trebuie facuta cu prudenta, atentioneaza medicii. Acesta este ultimul an din ciclul solar actual (cu numarul 24), o variatie periodica a activitatii si a radiatiei solare. Estimarile facute de specialistii de la NASA arata ca 2013 va fi anul cu cea mai intensa activitate solara din acest ciclu, iar varful se va inregistra in luna august, scrie Adevarul.

Cel mai indragit produs de infrumusetare poate cauza cancer pulmonar si de stomac. Unele cosmetice contin un nivel crescut de crom, o substanta care creste considerabil riscul cancerului de plamani si de stomac, avertizeaza specialistii. Unul dintre produse care contin cantitati periculoase de crom este rujul de buze, despre care cercetatorii de la Universitatea din California spun ca daca este aplicat zilnic, ajunge in organism o cantitate mare de metale toxice. In afara de crom, rujurile si luciurile de buze contin aluminiu si magneziu, alte metale care pot afecta sanatatea pe termen lung, scrie DoctorulZilei.

Noi descoperiri in legatura cu procesul de imbatranire. O echipa de neurocercetatori a declarat ca secretul unei vieti mai lungi sta in creierul nostru. Ei au facut numeroase teste de laborator pe soareci, care au aratat ca, daca pornesc sau opresc un anumit drum al conexiunilor creierului, acestia imbatranesc mult mai greu. Donsheng Cai, de la Institutul de Medicina Albert Einstein, care este unul dintre cercetatorii studiului, declara pentru "BusinessInsider": "Daca activam aceasta pista in hypothalamus, acceleram imbatranirea. Daca inhibam aceasta pista, putem sa incetinim procesul imbatranirii. Mai multe teste au aratat ca acest lucru la o crestere a duratei vietii de peste 20%, ceea ce e destul de remarcabil", scrie Adevarul.