Cura de detoxifiere propusa de un expert in nutritie. Practicata de secole peste tot in lume, detoxifierea se refera la curatarea si hranirea organismului din interior catre exterior. Organismul elimina impuritatile cu ajutorul ficatului, rinichilor, prin intestine, plamani si piele. Cand acest sistem este compromis, impuritatile nu mai sunt filtrate corect si fiecare celula din organism este afectata. Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente. Exista o serie de alimente permise si altele interzise in dieta de detoxifiere. Interzise sunt alimente cum ar fi: produsele lactate, carnea, pestele, ouale, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Lista principalelor alimente care pot da balonari. Balonarile pot fi cauzate, adesea, de anumite intolerante alimentare. Contrar perceptiei generale, nu numai glutenul si lactoza provoaca intoleranta, ci si unele fructe si legume. Una din doua persoane sufera de o anumita forma de intoleranta alimentara care se manifesta prin balonare, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. "Intoleranta la lactoza este o problema frecventa, afectand intre 7 si 20% din populatia caucaziana din Europa si din America. Aceasta se manifesta prin diaree, dureri abdominale si prin flatulenta dupa ingestia de lapte sau de produse din lapte. Frecventa este si intoleranta la gluten, ce apare in urma ingestiei de proteine ce se gasesc in grau, in secara, in orz si in ovaz", explica medicul alergolog Camelia Berghea de la Spitalul "Alexandru Obregia" din Bucuresti. Dar acestea nu sunt singurele alimente la care putem dezvolta intolerante. De fapt, persoanele care sufera frecvent de balonari sunt sfatuite de medicii gastroenterologi sa incerce, pe rand, excluderea pentru o anumita perioada de timp a urmatoarelor categorii de alimente care pot da intolerante, anuntaAdevarul.

Cum ne recuperam dupa cezariana? Momentele ce urmeaza nasterii sunt intense: bucuria aducerii pe lume a copilului, sentimentul coplesitor a ceea ce urmeaza, dar si revenirea dupa o operatie abdominala, la care se adauga problemele tipice postpartum, cum ar fi sanii umflati, modificari ale dispozitiei si scurgeri vaginale. Toate sunt normale, insa niciuna dintre aceste manifestari nu este usor de tolerat. Locul inciziei va fi dureros, uneori amortit, iar cicatricea va fi usor ridicata si mai inchisa la culoare decat restul pielii. Cu toate acestea, medicul va veni zilnic, in perioada spitalizarii, pentru a verifica daca rana se vindeca. Este indicat pentru lauza sa preseze usor, cu mana, zona inciziei atunci cand stranuta, tuseste sau rade cu pofta, informeazaInfomaterna.ro.

Ce alimente ar trebui sa consumam zilnic pentru o memorie buna. Conditia de baza pentru o memorie buna este o alimentatie echilibrata care sa asigure creierului necesarul zilnic de substante nutritive, sustin specialistii in nutritie. Proteinele contribuie la producerea de neurotransmitatori care au un rol important in functionarea sistemului mental. Celulele nervoase necesita, de asemenea, un aport regulat de glucide. Acestea ii aduc creierului energia necesara pentru a desfasura activitatile din timpul zilei. Vitaminele din grupa B si vitamina C sunt esentiale pentru echilibrul fizic si psihic, influentand direct performanta intelectuala, iar mineralele (fierul si cuprul) protejeaza si stimuleaza creierul, ajutand la o mai buna concentrare. Specialistii in nutritie mentioneaza cateva alimente care imbunatatesc memoria datorita continutui ridicat de antioxidanti, omega 3 si vitamine, scrieRomania Libera.

Cum afecteaza gripa in timpul sarcinii creierul bebelului. Potrivit oamenilor de stiinta din Africa de Sud si Statele Unite, viitoarele mamici ar trebui sa se fereasca pe cat posibil de infectiile gripale deoarece gripa poate perturba dezvoltarea creierului bebelusului. Cercetarile au indicat ca acei copii nascuti din mame care au avut gripa in timpul sarcinii au de patru ori mai multe sanse de a dezvolta tulburare bipolara. Dupa ce au fost analizate informatii despre indivizi nascuti in perioada 1959 si 1966 si despre sanatatea mamelor lor, s-a constatat ca dintre cei 92 de participanti care sufereau de tulburarea bipolara, 8 fusesera expusi la gripa in timpul vietii intrauterine. "Descendentii care au fost expusi la infectia gripala a mamei in timpul sarcinii aveau o probabilitate de 4 ori mai mare de a dezvolta tulburarea bipolara, comparativ cu cei care nu au fost expusi", au declarat expertii, anuntaDoctorulZilei.ro.

Combinatia ideala anticancer pentru barbati: soia cu rosii. Fiecare dintre cele doua alimente contine substante eficiente in prevenirea si combaterea cancerului de prostata, dar impreuna alcatuiesc o arma anticancer si mai puternica, sustin oamenii de stiinta. Aproape 900.000 de barbati romani de peste 50 de ani au probleme cu functionarea prostatei, iar o parte dintre acestia sufera sau vor suferi de cancer de prostata, arata statisticile. Oamenii de stiinta americani de la Universitatea din Illinois au descoperit o arma eficienta si naturala impotriva acestei forme agresive de cancer: combinatia de soia cu rosii. "In cadrul studiului am folosit soareci de laborator modificati genetic sa dezvolte o forma agresiva de cancer de prostata. Chiar si in aceasta situatie, animalele care au consumat rosii cu soia nu au prezentat nicio leziune canceroasa pe tot parcursul cercetarii, in timp ce toti soarecii din grupul de control - care nu au primit combinatia salvatoare - au dezvoltat boala", a explicat profesorul John Erdman, profesor de stiinta a alimentatiei si a nutritiei din cadrul Universitatii din Illinois, informeazaAdevarul.