In ce mod iti protejeaza inima animalele de companie. Persoanele care au un animal de companie au un risc mai mic de a suferi de afectiuni cardiovasculare decat celelalte, potrivit Asociatiei Americane a Inimii. Iubirea neconditionata oferita de un animal de companie, blandetea si toleranta cu care isi accepta stapanul nu pot sa lase mut nici chiar cel mai rece suflet, este de parere psihologul Lena Rusti, de la Mentarex Consult, din Bucuresti. Numai vederea si mangaierea unui animal de companie ne relaxeaza si ne confera o stare generala de bine, care se traduce printr-o reducere a tensiunii arteriale si prin scaderea riscului de a suferi de boli cardiovasculare, confirma studiile citate de Asociatia Americana a Inimii. Desi nu este clar daca un animal de companie atenueaza simptomele celor care sufera deja de afectiuni cardiovasculare, studiile atesta faptul ca in randul stapanilor de caini, de exemplu, incidenta acestor boli este mai mica, noteaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Simptomele si efectele lipsei de vitamine si minerale. Fara B-urile din oua, lactate, ciuperci si carne, buzele se crapa, iar unghiile devin sfaramicioase fara vitamina C. Iata cum te anunta organismul ca iti lipsesc vitamine: Rani frecvente la gura: sunt provocate de lipsa fierului, a acidului folic si a vitaminei B12 Buze uscate si crapate: carente de vitaminele B2 si B6 Piele inrosita si iritata pe brate: lipsa unui complex de vitamina B si vitamina E Piele uscata: lipsa zincului si a acizilor grasi Sindrom premenstrual: lipsa zincului, a magneziului si a vitaminei B6 Cresterea inceata a parului: lipsa fierului si a zincului Ochii inrositi, obositi: lipsa vitaminelor A si B2 Exfolierea unghiilor: lipsa fierului, a zincului sau a acizilor grasi Ten palid: lipsa fierului, a acidului folic si a vitaminei B12 Furnicaturi in picioare pe timpul noptii: lipsa fierului si a acidului folic Acnee: carente de zinc, vitamina A si acizi grasi, scrie doctorulzilei.ro

Uleiul din sambure de caise, bun pentru par. Orice problema pe care o are podoaba ta capilara isi poate gasi remediul in produse naturiste. Uleiul de sambure de caise, unul dintre solutiile naturale de baza cand vine vorba de par, ofera multe beneficii. Iata cateva dintre ele. Reda stralucirea. Bogat in acizi poli-nesaturati, are efecte remarcabile in special pentru parul obosit, vopsit sau lipsit de stralucire. Ajuta la regenerarea firului de par, previne caderea parului, combate matreata, asigura stabilizarea unui flux constant de energie pentru a imprima un sentiment general de calm. Accelereaza cresterea parului. Masat pe scalp, uleiul de samburi de caise asigura sanatatea acestuia si a parului, informeaza Click.

Cinci greseli pe care le fac vegetarienii. Cei mai multi oameni considera ca un "comportament riscant" se refera la activitatile care implica droguri, viteza pe sosele sau sexul. Dar si alimentele pe care le mancam in fiecare zi pot sa implice riscuri, atata timp cat ne schimbam regimul alimentar fara a studia suficient implicatiile, scrie "Huffington Post". Cat de riscant poate fi? Ei bine, un deficit de substante nutritive poate duce la o intreaga serie de efecte secundare negative, care pot varia de la cresterea in greutate la diminuarea functiilor creierului. Beneficiile pentru sanatate oferite de un stil de viata vegetarian sunt de necontestat. Nenumarate studii au aratat ca o dieta bine planificata, pe baza de plante, este asociata cu un risc mai mic de obezitate, boli de inima, diabet si accident vascular cerebral, precum si cu o speranta crescuta de viata. Integral in Adevarul.

Afla ce boli te pandesc in functie de forma corpului. Uneori este nevoie doar sa te privesti in oglinda ca sa afli cum stai cu sanatatea. Orice modificare a formei corpului poate semnala ca ceva nu functioneaza corect. Talia, soldurile, gleznele si circumferinta gatului iti spun ce risc sa dezvolti diferite afectiuni 1. Talia la fel de lata sau mai lata decat soldurile. Potrivit unui studiu recent, persoanele care au grasimea depozitata pe abdomen au un risc de trei ori mai mare de a muri din cauza bolilor cardiovasculare si de doua ori mai mare de a suferi de orice alta afectiune care creste riscul de deces chiar daca au un IMC normal. Exista o serie de motive care fac "obezitatea centrala" periculoasa pentru organism. Continuarea pe doctorulzilei.ro