Pacaleli in farfurie: Salata Caesar sau o friptura de vita cu garnitura-care preparat are mai multe calorii? Salatele par alegerea cea mai buna la restaurant atunci cand tinem dieta, dar, in realitate, undele dintre acestea au mai multe calorii decat o friptura cu garnitura, atrag atentia nutritionistii. "Salata" inseamna pentru multi dintre noi mancare de dieta, fiindca o asociem cu un numar mic de calorii si de grasimi, ba, mai mult, multi romani o considera unul dintre preparatele care ne satura cel mai putin, potrivit unei statistici recente. Aceasta perceptie este total gresita, mai ales la restaurant. De fapt, o salata Caesar-preparata din salata verde (Eisberg, de obicei), patratele de piept de pui si parmezan, cu un sos alb din ulei de masline, mustar si ou- aduce organismului aproximativ 600 de kilocalorii si 36 de grame de grasimi, scrieAdevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Mergi in weekend la gratar? 5 sfaturi ca sa nu faci cancer din cauza modului in care pregatesti carnea. Tipul de carne, perioada de marinare, dar si modul de gatire pot transforma o masa delicioasa intr-o adevarata bomba cu ceas pentru sanatate. Expertii ne sfatuiesc cum sa pregatim friptura pe gratar, ca sa nu ne imbolnavim de una dintre cele mai grave forme de cancer. "Studiile arata ca dietele bogate in carne rosie sau procesata cresc riscul cancerului de colon", explica Alice Bender, nutritionist la Institutul American pentru Cercetarea Cancerului. Pericolul de imbolnavire poate fi evitat urmand cinci pasi simpli. Alegeti cu grija tipul de carne pe care urmeaza sa-l frigi pe gratar. Vita, porcul sau mielul, arata cele mai recente descoperiri, sunt principalii responsabili de cresterea riscului de a face cancer de colon, la fel si tipurile de carne procesata, precum crenvurstii, informeazaDoctorulzilei.ro

Teiul, ceaiul care iti asigura un somn linistit.Ai un somn agitat si nu te poti odihni destul ? Ai incercat de toate dar fara rezultat? Apeleaza la remedii naturiste! Iata cateva plante pentru a avea un somn linistit si odihnitor. Florile de tei destind, calmeaza si induc un somn linistit. Uleiul volatil din florile de tei are o actiune relaxanta si sedativa. Pentru a prepara ceaiul este suficient sa lasi patru-cinci flori de tei la infuzat timp de 5 minute. Valeriana este una dintre cele mai folosite plante pentru tratamentul tulburarilor de somn. Actiunea ei tranchilizanta o recomanda in tratarea nervozitatii si a stresului, dar si pentru destinderea organismului si ameliorarea somnului, scrieLibertatea.

Acestea sunt semnele care arata ca un copil nu aude bine. Ce e de facut in functie de cauza deficientei de auz. Auzul se poate pierde in orice moment din viata: in copilarie, adolescenta sau mai tarziu. Cand victimele sunt copiii, depistarea timpurie inseamna si sanse mari de recuperare. Medicina moderna ofera o multime de tratamente pentru deficientele de auz ale copiilor. De la aparate performante, care permit "protezarea resturilor de auz", pana la implantul cohlear, care poate face dintr-un copil sortit tacerii, un om normal. Toate sunt disponibile si in Romania. Pentru a putea fi folosite insa, este esential ca suferinta auditiva sa fie depistata cat mai repede dupa nastere, informeazaDoctorulzilei.ro

5 factori care le fura barbatilor sansa de a fi tati si care pot fi eliminati. Lenjeria intima si pantalonii prea stramti, saunele dese si utilizarea frecventa a laptopului, precum si munca indelungata la birou sunt printre principalele cauze ale reducerii semnificative a fertilitatii masculine in ultimii ani. Infertilitatea barbatilor este un adevarat fenomen al lumii moderne, atrag atentia specialistii. In sase din zece cazuri de infertilitate in cuplu, cauza este, partial sau total, infertilitatea masculina. Barbatii nu pot concepe din mai multe motive, de la probleme strict sexuale de tipul disfunctiilor erectile, la un nivel redus de spermatozoizi (oligospermie - sub 20 de milioane la o ejaculare), motilitate redusa a celor existenti (astenospermie) si defecte morfologice ale spermatozoizilor (teratospermie), noteazaAdevarul.