Ce sa tii la frigider si ce nu. Vezi ce alimente se strica daca stau la rece. Cum piata se face, de regula, in weekend si este din ce in ce mai cald si in casa, nu doar afara, ne grabim sa bagam in frigider cat mai multe dintre alimentele cumparate. Dar graba strica treaba: tinem la rece legume, verdeturi, produse de panificatie care "nu suporta" frigul. Si se strica. Rosiile. Stand la frigider cateva ore, rosiile isi pierd gustul si parfumul. Iar daca raman la rece cateva zile, se scofalcesc - pielita se usuca, iar miezul se inmoaie. Tine-le la temperatura camerei si intr-un loc pe cat posibil umbrit (daca le bate soarele, se coc excesiv si se inmoaie), scrie Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Ce poate ascunde organismul nostru. Care sunt semnalele de avertizare. Insomnii, caderea parului, pleoape umflate si multe altele. Specialistii spun ca, in majoritatea cazurilor, acestea sunt simptome care nu trebuie sa ne ingrijoreze. Dar... Acestea sunt semnale transmise de organism, care nu trebuie ignorate, deoarece anumite boli pot fi depistate din timp, tratate si vindecate. Spre exemplu, insomniile produse de mesele prea imbelsugate sau de consumul unor bauturi care contin cofeina sunt inofensive, scrie EVZ.

Cum ni se schimba personalitatea dupa ce ne ingrasam. Un nou studiu arata ca personalitatea se schimba odata cu cresterea in greutate. Kilogramele in plus ii fac pe oameni mai conttienti de propriile alegeri si mai slabi in fata tentatiilor. Cercetatorii au demonstrat deja ca anumite trasaturi de personalitate contribuie la cresterea in greutate. De exemplu, persoanele care doresc sa faca pe plac altora tind sa manance mai mult la petreceri, iar persoanele constiincioase au sanse mai mari sa aiba un program regulat de activitate fizica, scrie DoctorulZilei.

De ce primul "cuvant" al bebelusilor din toata lumea este "mama". Fiecare limba are un cuvant specific pentru a defini apa. In limba swahili, vorbita de populatia bantu, apa este numita "maji", in daneza, "vand", iar in japoneza "mizu". Desi toate aceste cuvinte descriu cel mai des intalnit element ce sustine viata, din punct de vedere lingvistic ele nu au nimic in comun. Cu toate acestea, exista un singur cuvant care se pronunta la fel in mai toate limbile de pe Pamant: "mama". Studiul realizat asupra cuvintelor "mama" si "tata" ca termeni universali a fost realizat de lingvistul rus Roman Jakobson. El a explicat ca cea mai simpla vocalizare este cea produsa prin rostirea vocalelor cu gura deschisa, scrie Romania libera.

Mic dejun in jurul lumii. Ce mananca oamenii dimineata. Diferente uimitoare. Se spune ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei. Europenii sunt obisnuiti sa manance dimineata oua, croissante sau lapte cu cereale, insa alte popoare au obiceiuri diferite. Tanara Victoria Philpott a strans pe blogul sau 50 de fotografii cu mic-dejunul locuitorilor din zeci de state, precum Japonia, Australia, India si Ghana. Astfel, in Alaska oamenii mananca oua prajite si carne de ren pe o clatita, in timp ce japonezii consuma tofu cu peste si sos de soia. In Thailanda, masa de dimineata poate fi foarte consistenta. Deseori, oamenii isi pregatesc peste si carne de porc foarte condimentata, pe care o servesc cu orez fiert, scrie EVZ.

Mierea si scortisoara, un amestec miraculos: ajuta in tratamentul cancerului, bolilor de inima sau afectiunilor pielii. Folosite separat, atat mierea, cat si scortisoara au proprietati excelente de vindecare , datorita multitudinii de elemente pe care le contine fiecare: vitamine, substante minerale, zaharuri, enzime, acizi organici, antioxidanti. Combinarea lor este, insa mai eficienta si poate ajuta in tratarea celor mai grave afectiuni, scrie DoctorulZilei.