Cercetatorii au descoperit o noua metoda de slabit. Nu trebuie sa tii dieta sau sa faci sport. Vesti bune pentru pofticiosi. Acum este posibil sa mananci tot ce iti doresti si in acelasi timp sa scapi de kilogramele in plus. Oamenii de stiinta au reusit sa trateze obezitatea si diabetul de tip 2 cu ajutorul unei bacterii foloseasca care traieste in intestin, in cazul soarecilor de laborator. Cercetatorii cred ca bacteria transforma mucoasa intestinelor si modul in care este absorbita mancarea in organism. Acum, urmeaza sa fie facute teste similare pe oameni pentru a vedea daca aceeasi bacterie ar putea fi folosita pentru a stimula scaderea in greutate. Corpul uman este dominat de bacterii - de altfel, in corpul fiecaruia dintre noi exista de 10 ori mai multe celule microbiene decat celule care compun organismul uman. Tot mai multe dovezi atesta ca microbiomul, numele pe care il poarta aceasta colectie de bacterii, ne afecteaza in mod semnificativ sanatatea, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum ingrijim pielea sensibila? Produse recomandate si nerecomandate. In fata agresiunilor externe si a emotiilor interioare pielea nostra raspunde inegal. Inrosire, intepaturi, senzatii de arsura definesc pielea sensibila, hiper reactiva sau intoleranta. E adevarat ca atinge mai frecvent femeile cu pielea deschisa la culoare si fina, dar nu e vorba totdeauna de o piele uscata. Nu este nici macar un tip clar definit de piele, precum pielea grasa, uscata sau mixta, ci din contra, o trasatura transcedentala ce poate sa defineasca in mod egal atopicii dar si acneicii, la orice varsta, pe termen scurt sau lung. Uneori destul de greu, pentru ca nu prezinta nici o particularitate decelabila la examenul clinic, nu se vede nimic desi pacienta-pacientul se plange ca il arde, ca inteapa, ca se inroseste din orice sau ca tine, anuntaInfomaterna.ro.

Descopera beneficiile arborelui de tuia. Chiar daca nu ti se pare cunoscuta, sigur ai trecut pe langa o tuia cel putin o data in viata. Planta decorativa, tuia are puterea de a trata multe afectiuni. In frunzele ei si in muguri se gasesc uleiuri volatile cu proprietati terapeutice extraordinare. Totusi, tuia este partial toxica, din cauza tuionei, o substanta care ii da si mirosul. Inainte de a o administra pe cale interna, e bine sa consulti medicul. Compresele cu macerat de tuia, aplicate o data la doua zile, scad durerile produse de guta sau de artrita. Maceratul se prepara din 200 g de frunze verzi maruntite si un litru de tuica. Se lasa 10 zile la macerat. Util este si masajul de doua ori pe zi cu unguent de tuia. Aplica dimineata si seara macerat de tuia pe suprafata negilor. O alta varianta este sa imbibi un tampon cu macerat si sa-l asezi pe locul afectat, acoperind cu un plasture. Il mentii timp de o zi, apoi repeti procedura timp de doua saptamani, informeazaAdevarul.

Avertizarea specialistilor: clorul din piscine predispune la alergii. Expunerea la clorul din piscine inainte de varsta de trei ani creste riscul de a dezvolta o sensibilitate alergica, arata rezultatele unui nou studiu, realizat de Centrul de toxicologie si farmacologie aplicata al UCL. Potrivit cercetatorilor, copiii prezinta un risc de sensibilitate la acarieni, cel mai raspandit alergen, de trei ori mai mare daca au petrecut 30 de ore intr-un bazin cu apa cu clor. Riscul este de patru ori mai mare cand copiii au petrecut intr-o astfel de piscina peste 60 de ore. Cercetatorii au utilizat un test novator - un stick nedureros care se introduce in nas. Analizele au permis ulterior sa se vada daca organismul are anticorpi pentru prafurile de acarieni. Autorii studiului au mai analizat continutul de monoxid de azot expirat, factor care poate anunta astmul si rinita alergica, scrieDoctorulZilei.ro.

Prazul ajuta la topirea grasimilor. Afla ce alte alimente elimina inestetica celulita! Unele legume si fructe se aliaza in lupta impotriva celulitei deoarece consumul lor ajuta la indepartarea aspectului de coaja de portocala al pielii. Tot ce trebuie sa faci este sa iti alegi preferatele si sa le savurezi in stare proaspata. Specialistii revistei Libertatea pentru femei iti arata care sunt aceste alimente. Traditionala varza regleaza metabolismul zaharurilor si, datorita fibrelor, tine in frau pofta de mancare. Nu sunt de neglijat nici vitamina C, magneziul, fierul, calciul, iodul si zincul pe care le contine. Spanacul este bogat in antioxidanti, mai ales daca e consumat in salata sau gatit la aburi. Contine multa vitamina A, vitaminele B9, C, E si K, magneziu, dar si luteina, un antioxidant foarte important. Sa nu uitam nici de acidul folic, care ajuta organismul sa regenereze celulele si sa fie reduse semnificativ zonele cu celulita. Atat prazul, cat si ceapa te ajuta sa scapi de retentia de lichide, sporind eliminarea toxinelor si topirea celulitei. Totodata, ceapa regleaza glicemia, anuntaLibertatea.