Concluzia surprinzatoare a specialistilor: bolnavii de astm ar trebui sa petreaca mai mult timp la soare. Expertii sunt de parere ca bolnavii de astm ar respira mai usor daca ar petrece mai mult timp la soare. Motivul: vitamina D produsa de organism in urma expunerii la soare amelioreaza simptomele astmului si pe viitor ar putea fi prescrisa ca tratament impreuna cu steroizii. O echipa de cercetatori britanici de la King's College sustine ca nivelul scazut de vitamina D, este asociat cu inrautatirea simptomelor. Cercetarile arata ca vitamina D calmeaza o parte hiperactiva a sistemului imunitar. Cu toate acestea, inca nu s-a incercat tratarea bolii prin administrarea de vitamina D. "Stim ca persoanele cu un nivel ridicat de vitamina D isi pot controla mai bine simptomele "legatura este chiar evidenta", arata cercetatoarea Catherine Hawrylowicz, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Gandirea pozitiva: sase metode prin care sa iti schimbi atitudinea. Gandirea pozitiva nu presupune ignorarea tuturor acelor aspecte ale vietii care nu te multumesc, ci abordarea lor intr-un mod mai sanatos. Intr-un articol publicat pe "Huffington Post", psihologul Roya Rad arata care sunt metodele prin care oricine se poate antrena pentru a schimba felul in care se raporteaza la problemele cotidiene. Schimba modul in care monitorizezi evenimentele. Altfel spus, in loc sa te concentrezi pe lucrurile care nu merg bine, ia-le in considerare pe acelea care te fac sa te simti implinit. De pilda, daca nu esti multumit de slujba pe care o ai, aminteste-ti cat de important este ca ai totusi un loc de munca si dispui de timp pentru a ameliora situatia. Schimba modul in care te autoevaluezi. Daca esti prea perfectionist, modul in care te evaluezi iti poate influenta radical starea de bine. De exemplu, in cazul in care iti compari slabiciunile cu atuurile altor persoane, incearca sa procedezi si invers, sa te compari cu cei care nu au calitatile tale. Ideal este sa iei in considerare mai ales punctele forte, fara a uita insa care iti sunt defectele, anuntaAdevarul.

12 sfaturi pentru somnul sanatos al bebelusului tau. Somnul este o stare dinamica, in care perioadele de somnul activ alterneaza cu cele de somn profund, astfel ca este normal sa existe o perioada de trezire partiala. Nevoia de somn variaza in functie de varsta, motiv pentru care programul de somn difera in functie de varsta. Tot ce trebuie sa stiti despre somnul bebelusului: Nou-nascutul poate dormi intre 15-20 ore/zi, trezindu-se la intervale de 2-4 ore, in special din cauza senzatiei de foame. Daca nu se trezeste singur, somnul bebelusului trebuie intrerupt la 4 ore, pentru a alimentatie. Creierul nou-nascutului nu face diferenta dintre zi si noapte. Din acest motiv, el nu stie cand si cum sa adoarma. Daca este hranit, schimbat si i se creeaza ambientul optim (muzica simfonica, relaxanta) adoarme singur. Nu este necesar sa il leganati, pentru ca in acest mod se va crea un obicei, iar in alte situatii copilul va plange pana in momentul in care il veti ajuta sa adoarma, informeazaInfomaterna.ro.

Cinci alimente care va protejeaza ochii. Problemele de vedere precum cataracta sau degenerescenta maculara afecteaza milioane de adulti. Insa, aceste afectiuni pot fi prevenite si combatute cu ajutorul vitaminelor A, C, E, al zincului, luteinei, betacarotenului si acizilor grasi omega3, potrivit unui studiu al National Eye Institute. Cel mai indicat este sa asimilati aceste vitamine si minerale din alimente, deoarece un nou studiu a scos la iveala faptul ca suplimentele alimentare nu sunt intotdeauna eficiente. Datorita continutului de vitamina C, sucul de portocale mentine sanatatea vaselor de sange oculare si reduce riscul cataractei nucleare (centrul cristalinului este opacificat), potrivit Asociatiei Americane de Optometrie. 500mg de vitamina C pe zi incetineste cu 25% progresia degenerescentei maculare si previne pierderea acuitatii vizuale cu 19%, conform Age-Related Eye Disease Study (ARED). Cinci cesti de suc de portocale ofera cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, scrieDoctorulZilei.ro.

Ai anemie? Leacuri ce te pot ajuta. Dintre secretele bunicii, leacurile pentru tratarea anemiei sunt la loc de cinste. Afla care sunt remediile farmaciei verzi care cresc nivelul fierului din sange! Senzatia de slabiciune, durerile de cap si starea continua de somnolenta, specifice anemiei, afecteaza multe persoane mai ales primavara si toamna. Dintre tipurile de anemie, cea feripriva, cauzata de lipsa acuta de fier, este si cea mai frecventa. Pentru tratarea ei poti apela la remediile din plante, pe care le poti utiliza sub forma de ceaiuri, tincturi si de macerate, recunoscute pentru efectul lor tonic si remineralizant. Dintre "medicamentele" naturii, fitoterapeutii recomanda pentru tratarea anemiei remediile din urzica. Consumate pe perioade mai lungi de timp, leacurile din urzica ajuta la imbunatatirea tonusului si ameliorarea starilor de oboseala si de epuizare, anuntaAdevarul.