Ce lucru ingrijorator anunta lipsa sexului intr-o relatie si de ce se ajunge in aceasta situatie. Cuplurile care "merg mai departe" fara sex sunt mai multe decat si-ar putea inchipui cineva. Statistici facute in SUA arata ca un cuplu casatorit face sex de 58 de ori in medie pe an, ceea ce inseamna cam o data pe saptamana, arata un studiu efectuat de sociologii de la "Georgia State University", publicat in nytimes.ro. Exista insa si cateva "variatii". Tinerii casatoriti cu varste sub 30 de ani fac sex de 111 ori pe an. "In trecut, abstinenta tinea loc de contraceptie. Erau vremuri cand femeile nu se bucurau pe deplin de sex, totul limitandu-se la datoria conjugala. In plus, cuplurile nefericite ramaneau impreuna doar de gura lumii si de dragul copiilor. Exista aceeasi tendinta si in prezent", explica Denise A. Donnelly, autorul studiului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cand problemele digestive te tin inchis in casa. A crescut numarul celor cu boli inflamatorii intestinale. Alimentatia moderna, stilul de viata haotic, dar si folosirea irationala a antibioticelor au dus la cresterea numarului celor care manifesta tulburari digestive autoimune: crampe abdominale, balonari si digestie dificila. Bolile inflamatorii intestinale sunt afectiuni autoimune, adica apar din cauze necunoscute cu precizie de catre medici, dar se cunosc, totusi, factorii declansatori. "Cresterea numarului de pacienti cu boli inflamatorii intestinale este legata de mai multi factori, printre care se numara: alimentatia dezechilibrata, stilul de viata, folosirea irationala a antibioticelor si imunizarile repetate", explica prof. dr. Mircea Diculescu, presedintele Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie. Din estimarile specialistilor, s-au inmultit surprinzator de mult persoanele cu astfel de boli digestive. In 2013 numarul suferinzilor ar putea fi chiar de 10 ori mai mare decat in 2002, cred medicii. In plus, din cei 5.000 de bolnavi diagnosticati, doar 20% figureaza in Registrele Nationale, anuntaAdevarul.

Cicatricile - semne pentru totdeauna? Fiecare dintre noi are cel putin o cicatrice pe piele, fie semn de "buna purtare", fie amintirea unui accident, fie o amintire de la o operatie, fie semnele unei acnei violente. Uneori sunt ca un fir, alteori ca un cordon ingrosat sau chiar ca o uriasa insecta rosie; in cazurile mai dramatice ne desfigureaza si, cateodata, ne fac foarte, foarte nefericiti. Dupa ce fibrele de colagen din structura pielii au fost sectionate fie de un traumatism, fie de bisturiul chirurgului, ele intra aproape instantaneu intr-un proces de regenerare, prin care incearca sa se repare si sa reconstituie integritatea pielii. In primele sase luni, cicatricea este in mod normal rosie, semn al acestui proces de regenerare. In momentul cand cele doua parti ale taieturii s-au unit din nou prin fibrile proaspete si s-a consolidat "lipitura", procesul de productie al fibrelor noi se opreste. Cicatricea se albeste in timp, devine mai supla si, imbatranind, se topeste in piele, devenind din ce in ce mai putin vizibila. Integral peInfomaterna.ro.

A fost descoperit secretul tineretii vesnice: un medicament care previne imbatranirea si prelungeste viata. Reducerea masiva a cantitatii de calorii ingerate, cu pana la 40%, poate duce la incetinirea procesului de imbatranire in celule si chiar la prelungirea duratei de viata, arata mai multe studii. Acum, cercetatorii anunta ca au descoperit o metoda prin care pot imita efectele benefice ale restrictiei calorice asupra creierului cu ajutorul unui medicament. Pastila activeaza o enzima din celulele cerebrale, iar studiul publicat de cercetatori atesta ca medicamentul a intarziat atat efectele cognitive negative asociate imbatranirii si afectiunii Alzheimer, cat si pierderea neuronilor ce are loc pe masura ce inaintam in varsta. Noul studiu a fost efectuat pe soareci, insa rezultatele sugereaza ca cercetatorii ar putea realiza medicamente care pot incetini declinul cognitiv in randul oamenilor, scrieDoctorulZilei.ro.

Fiintele microscopice care populeaza organismul uman. "Dinozauri in miniatura", asa sunt numiti acarienii, fiinte microscopice care se hranesc cu pielea umana. Dar organismul este populat de un numar urias de microorganisme, iar cele mai multe traiesc in comuniune cu noi. "Celulele proprii fiecarui individ traiesc intr-o relatie permanenta cu celulele bacteriene care populeaza in mod normal organismul uman, asa-numita "flora normala". Ea constituie ceea ce, in ultimii ani, este recunoscut sub denumirea de microbiom", spune conf. dr. Irina Codita, seful Laboratorului de Infectii Nosocomiale si Rezistenta la Antimicrobiene din cadrul Institutului "Cantacuzino". De altfel, multe dintre aceste milioane de bacterii, care se gasesc pe toata suprafata corpului uman, participa chiar la mentinerea starii de sanatate, anuntaAdevarul.