La ce concluzie neasteptata au ajuns specialistii cu privire la cele mai controversate pilule contraceptive. Medicamentul Diane 35, a carui autorizatie urma sa fie suspendata in Franta urmare a unor cazuri de tromboembolism, are beneficii ce depasesc riscurile, insa trebuie utilizat exclusiv pentru tratamentul formelor moderate si severe de acnee, fara a fi combinate cu alte contraceptive, potrivit EMA. Anuntul a fost facut de Comitetul de farmacovigilenta pentru evaluarea riscului (Pharmacovigilance Risk Assessment Committee - PRAC) al Agentiei Europene a Medicamentului (EMA). Comitetul arata, in concluziile unui raport privind Diane 35, ca beneficiile medicamentului si cele generice depasesc riscurile, cu conditia intreprinderii unor masuri de reducere la minimum a riscului de aparitie a tromboembolismului (formarea de cheaguri de sange in vene si artere), scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Conditii pentru un implant dentar reusit. Tehnicile moderne de implant dentar le redau romanilor care au pierdut unul sau mai multi dinti posibilitatea de a-si imbunatati aspectul, capacitatea de a manca si de a comunica fara probleme. Dintii pierduti pot fi inlocuiti, in prezent, cu implanturi din titan sau din zirconiu. Pentru a beneficia de acest tip de interventie, pacientii trebuie sa aiba, insa, o stare de sanatate buna, sa nu sufere de sinuzita si sa nu fie fumatori sau, daca sunt, sa renunte la tigara. Pentru realizarea implantului la nivelul maxilarului, trebuie sa ai confirmarea medicului ORL ca nu suferi de inflamarea sinusurilor. Membrana care desparte sinusul maxilar de radacina dintilor nu este foarte groasa si exista riscul ca, la aplicarea implantului, aceasta membrana sa fie intepata si astfel sa se instaleze infectiile. Totusi, implantul este posibil daca pacientul isi trateaza sinuzita, anuntaAdevarul.

Cum ne pregatim pentru analizele medicale? Analizele medicale reprezinta un set de procedee, mai mult sau mai putin complexe, care furnizeaza informatii asupra aspectului si functionalitatii diferitelor organe si sisteme ale organismului, oferind o idee de ansamblu asupra starii de sanatate a subiectului. Pentru ca analizele sa reflecte cu adevarat situatia organismului, pe langa performantele laboratorului, ale aparatelor de investigatie si analiza, este foarte importanta si pregatirea pacientului pentru efectuarea analizelor. Integral peInfomaterna.ro.

Teiul, planta care trateaza bolile trupesti si sufletesti. Totdeauna, mireasma florilor de tei ne mangaie sufletul si ne poarta cu gandul la momentele placute din viata noastra. De la sfarsitul lunii mai si cu o intensitate sporita in luna iunie, miresama acestei plante magice, pe care romanii o celebreaza in acest interval, este asociata cu o starea de spirit excelenta. Mergand pe strada, in cele mai multe zone din tara, mireasma florilor de tei ne intampina la tot pasul. De fapt, terapeutii spun ca teii sunt laboratoare in aer liber, pregatite sa preia suferintele noastre. In acelasi timp, din vremuri indepartate, terapeutii recomandau preparate din flori de tei ca leacuri sigure pentru ranile sufletesti. In medicina populara, practicienii spun ca remediile naturale care vindeca bolile trupesti sunt leacuri dovedite pentru ranile sufletesti. Pentru uz medicinal, se recolteaza florile, din care se prepara infuzie, decoct si tinctura, leacuri cunoscute consumatorilor de ceai de tei. Specialistii in Medicina alternativa recomanda teiul in tratamentul a peste 90 de boli, de la banalele raceli si pana la tulburarile digestive pe fond nervos, informeazaClick.

Condimentul-minune care previne diabetul. Romania numara in acest moment 800.000 de diabetici cunoscuti si inregistrati oficial, 90% fiind diagnosticati cu diabet de tip II. "Acestia sunt cei care iau medicamente prin asigurarile de sanatate. Mai exista o categorie de bolnavi care sunt tratati numai cu dieta si miscare, care nu intra in statistici, iar unii isi procura singuri medicamentele. Insa, probabil ca cea mai mare categorie o reprezinta romanii care nu sunt diagnosticati si nu stiu ca au boala", estimeaza profesorul de diabetologie Constantin Ionescu-Targoviste, directorul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N.Paulescu". Aceasta boala poate fi preintampinata printr-un regim alimentar bine ales, existand o serie de preparate naturale ce impiedica sau intarzie imbolnavirea de diabet. Unul dintre acestea este condimentul curry, anuntaDoctorulZilei.ro.

Spune-ne cati ani ai, ca sa-ti spunem ce sport sa faci! Cat de important este sportul si cum il poti adapta in functie de varsta? Afla din articolul nostru mai multe informatii legate de acest subiect. Iti vom demonstra ca sportul nu va deveni un alt stres, ci o placere si o obisnuinta. Practicarea miscarii a devenit un "lux" pe care multi spunem ca nu ni-l permitem. Cauza? Lipsa timpului, oboseala... Si, pe langa aceasta resemnare, ne-am dezvoltat si un soi de imunitate la deja celebrul indemn "pentru sanatatea dumneavoastra faceti miscare cel putin 30 de minute". Haideti sa nu ne mai "tonifiem" organismul stand in fata televizoarelor sau pe scaunele confortabile de la birouri! Parcurile sunt atat de primitoare si vei fi uimit cati alearga pe aleile lor. Pentru ca miscarea, sub orice forma, este importanta la orice varsta. Asta ca sa ne simtim mereu plini de energie, ca sa avem o imunitate buna" Am vorbit cu specialistul in miscare Camelia Petre si am aflat ce sport ar trebui sa facem (in mod ideal!) tinand cont de varsta noastra, anuntaAdevarul.