Trucuri sa arati bine in costumul de baie. Pentru o piele catifelata, pregatita pentru plaja si pentru atenuarea aspectului de coaja de portocala nu este suficient sa faci masaje si sa tii diete, ar trebui, de asemenea, sa iei si cateva masuri pentru detoxifierea organismului. Pentru grabirea procesului de slabire, dar si pentru o piele ferma si stralucitoare, trebuie sa recurgi la o cura de detoxifiere, potrivit eva.ro. Acest truc pe care il poti aplica fara mari batai de cap te va ajuta sa elimini toxinele din corp, dar si sa stimulezi arderea grasimilor. Astfel incat, pielea ta va capata un aspect mai stralucitor, catifelat si fermitate. Inainte de a te expune la soare este bine sa faci un periaj uscat al pielii cu ajutorul unei perii din fibra vegetala sau manusi pentru exfoliere, noteaza Adevarul.

UtileFoto: Colaj foto

Zone la risc. Doua tari in care romanii merg frecvent in vacanta sunt focare de hepatita. Sunt "suspectate" anumite alimente. Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile a transmis doua avertizari pentru cetatenii europeni care calatoresc in Egipt, dar si in Italia. In ambele tari, s-au inregistrat focare de hepatita A. Luna trecuta, au fost raportate de catre Germania, Irlanda , Olanda si Polonia cazuri de Hepatita A la persoane care au calatorit in Italia si au fost expuse virusului in perioada ianuarie-martie 2013. Germania a anuntat 7 cazuri de HAV la persoane care si-au petrecut vacanta la schi in Nordul Italiei, informeaza DoctorulZilei.

Uleiul de ricin, bun pentru unghii si par. Bogat in acizi grasi nesaturati, uleiul de ricin este printre cele mai folosite uleiuri cu intrebuintari multiple. Il poti gasi in compozitia produselor cosmetice, a sapunurilor, a textilelor, medicamentelor, uleiurilor de masaj si a altor produse de uz frecvent. Cel mai cunoscut tratament in care se foloseste este cel contra caderii parului, in urma mostenirii genetice, a dietei sau a stresului. Prin aplicarea de ulei de ricin asupra scalpului si podoabei capilare, parul va creste mai sanatos si va fi mai rezistent, scrie Click.

Cele mai eficiente tratamente naturale pentru astenie. Esti trist si lipsit de motivatie, la serviciu nu te poti concentra si pare ca nimic nu merge. Sunt manifestarile clasice ale asteniei, care nu mai are nimic de-a face cu sezonul, ci iti poate strica oricand dispozitia. Exista, totusi, solutii la indemana pentru a-ti imbunatati starea de spirit. Spanacul: Secretul spanacului este continutul mare de vitamine si de minerale, dintre care cele mai importante sunt vitaminele A, C, E, fierul, magneziul, potasiul si calciul. E suficient sa fierbi cateva legaturi de spanac sau sa adaugi cateva frunze proaspete in salata pentru a te revigora, scrie Adevarul.

Ce efect neobisnuit pot avea pilulele contraceptive asupra creierului femeilor. Oamenii de stiinta sustin ca femeile ar trebui avertizate si in legatura cu efectele psihice ale pilulelor contraceptive. Cercetatorii de la Universitatea Groningen au studiat un grup de femei tinere (20-31 de ani( in perioada in care foloseau pilulele anticonceptionale si dupa ce au incetat sa le mai foloseasca. In ambele ocazii, participantele la studiu au completat chestionare elaborate de cercetatori pentru a masura competitia intra-sexuala (daca le considerau pe alte femei ca prietene sau adversare), noteaza DoctorulZilei.

Hidrateaza-te cu legume si fructe zemoase! Anumite legume si fructe zemoase hidrateaza organismul de doua ori mai eficient decat un pahar cu apa, fiind si o gustare revigoranta pe timpul verii. Pepenele verde, piersicile, castravetii, rosiile si dovleceii se afla in topul fructelor si legumelor recomandate, deoarece sunt bogate in apa, dar si in vitamine, substante minerale si zaharuri. Pepene rosu: Este recunoscut de mult timp pentru proprietatile sale hidratante date de continutul ridicat de apa, de 93-95%. Este excelent si in curele de slabire datorita aportului scazut de calorii. De asemenea, pepenele regleaza si tranzitul intestinal, scrie Libertatea.

Dieta pentru pofticiosi. Vrei sa pierzi kilogramele in plus, insa ti-e teama ca pofta permanenta de dulciuri va sabota orice cura de slabire? Cu ajutorul unui regim adecvat, vei putea obtine silueta mult-visata. Carbohidrati rapizi si lenti. Carbohidratii mai pot fi clasati in doua categorii mari: simpli si complecsi. Au roluri diferite in organism, iar consumul lor se repercuteaza diferit asupra siluetei tale.Carbohidratii simpli/ rapizi - glucoza, fructoza, zaharoza, lactoza- sunt digerati rapid, iar energia pe care o furnizeaza e utilizata imediat. Surse: fructe, lapte si produse lactate, zaharuri rafinate, alimente rafinate (faina alba, orezul decorticat), scrie Click.