Apa cu lamaie nu este un moft. Iata 5 motive pentru care medicii o recomanda. Apa plata cu lamaie este o bautura energizanta care aduce multe beneficii sanatatii si siluetei. Lamaia ajuta la curatirea organismului si are continut ridicat de vitamina C. Se remarca prin proprietatile antibacteriene, efectele remineralizante si diuretice, in plus ajuta la arderea grasimilor si la intarirea sistemului imunitar. Te energizeaza: cand incepi dimineata cu o cafea, iti incurajezi corpul sa produca energie sub forma fluctuatiilor glicemiei si al stresului oxidant, iar efectele sunt de scurta durata. Apa cu lamaie produce energie "verde" in corpul tau prin hidratare si oxigenare de-a lungul intregii zile, fara oxidare in exces la nivel celular, scrieDoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

6 probleme cotidiene si cum le poti trata fara pastile. Durerile de cap, de spate, oboseala, stresul... Sunt neplaceri cu care te confrunti aproape zi de zi si, daca ai lua cate o pastila de fiecare data, efectele adverse ti-ar crea probleme si mai mari. Asa ca e mai bine sa ai mereu la indemana cateva remedii din plante. Oboseala Un remediu pentru combaterea starii de oboseala, recunoscut chiar de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), este ginsengul. Radacina acestei plante stimuleaza functiile cerebrale fara efectele neplacute ale cafelei, de exemplu. Tratamentele pe baza de ginseng te ajuta sa-ti recapeti fortele pentru a-ti duce la final sarcinile la serviciu, sa te concentrezi si chiar sa te recuperezi dupa o interventie chirurgicala, noteazaAdevarul.

Nu-i dati bebelusului, inainte de un an, lapte de vaca! Ii dezvolta preferinta pentru sare. Nu mai alaptezi si te gandesti sa-l treci pe micut pe lapte de vaca? Nutritionistii sunt de parere ca acesta este prea sarat pentru el si i-ar pune sanatatea in pericol, pe termen lung. Laptele de vaca contine de 4 ori mai multa sare decat laptele matern. Asta sustin cercetatorii de la Universitatea din Bristol, din Marea Britanie, care au descoperit ca acei copii care au fost hraniti cu lapte de vaca inainte de a implini 12 luni au dezvoltat un gust mai pronuntat pentru sare si au avut ulterior diete mai bogate in sare, scrieClick.

16 super-alimente care intarzie imbatranirea creierului si stimuleaza activitatea cerebrala. Cu dieta potrivita, ne putem imbunatati capacitatile cognitive cu 20% , potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii. "Alimentele sunt ca niste compusi farmaceutici care afecteaza creierul. Dieta, exercitiile si somnul au potentialul de a afecta sanatatea creierului si functiile mentale, asa ca prin alegerea alimetatiei potrivite ne putem stimula activitatea cerebrala si putem intarzia imbatranirea creierului", a declarat Fernando Gomez-Pinilla, profesor la UCLA, noteazaDoctorulZilei.

Inoata daca vrei sa scapi de celulita! Vrei sa slabesti doar in anumite zone, mai precis in partea de jos a corpului. In aceste locuri celulita isi face de cap. Pe langa o alimentatie potrivita, ai nevoie de un anumit sport. Mersul pe jos, bicicleta, inotul te pot ajuta. Iata ce ai de facut.ele mai multe probleme le avem, noi femeile, in zona soldurilor, a coapselor sau a abdomenului. Acest tip de silueta numit ginoid (grasimea se acumuleaza in partea de jos a corpului) este de obicei de natura genetica si strans legat de secretia de hormoni. Pentru a topi aceste depozite inestetice nu este suficient sa mananci mai putin, ci trebuie sa faci si sport. O activitate fizica moderata, de durata poate actiona asupra rezervelor de grasime, facandu-le sa dispara, scrieLibertatea.

Cat de sanatoasa este carnea de pasare. Carnea de pasare este pe locul al doilea in topul preferintelor locuitorilor spatiului Uniunii Europene, dupa carnea de porc, arata un studiu realizat in 2008 de Institutul National de Cercetare Agronomica din Paris, Franta. Cu toate acestea, inca exista temeri privind carnea de pasare cumparata din supermarket. Contrar opiniei unora dintre consumatorii romani, carnea de pui din supermarketuri nu poate sa contina hormoni. Perceptia eronata are drept cauza faptul ca in Statele Unite ale Americii injectarea cu hormoni a puilor de carne este permisa, insa aceasta situatie nu este valabila si pentru statele Uniunii Europene, scrieAdevarul.