Faci exercitii regulat dar nu esti multumit de rezultate? Iata unde gresesti. Rezultatele pe care le obtii in urma exercitiilor fizice depind foarte mult si de alimentatie, de aceea este foarte important ce mananci inainte si dupa antrenament. Iata cele mai frecvente cinci greseli de alimentatie pe care ar trebui sa le eviti: O prejudecata comuna este aceea conform careia grasimile ingrasa, cei mai multi incluzand aici toate tipurile de grasimi, chiar si pe cele benefice, precum avocado, nuci, seminte, ulei de cocos. Potrivit Health.com, adevarul este ca un consum suficient de grasime este o strategie buna atat pentru nutritia in timpul sportului, cat si pentru controlul greutatii, intrucat are urmatoarele beneficii: intarzie golirea stomacului, astfel incat te simti satul pentru mai mult timp; creste senzatia de satietate, reducand nivelul hormonilor de foame; creste absorbtia de antioxidanti, care, potrivit cercetarilor din domeniu, are legatura pe termen lung cu o silueta slaba; creste rata metabolismului si, automat, nivelul de ardere a caloriilor, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Solutii naturiste pentru combaterea matretii. Ai incercat multe produse cosmetice si tot n-ai reusit sa scapi de matreata? Nu te da batut! Iti oferim cateva solutii ieftine si usor de preparat care te pot ajuta sa elimini nesuferitele coji albicioase. Ceaiul de urzica echilibreaza secretia de sebum si ajuta la hidratarea scalpului. El se aplica inainte de spalarea parului si se lasa sa actioneze minimum 15 minute. Torni o ceasca de apa clocotita peste o lingurita cu urzica maruntita si o lasi cateva minute la infuzat. De asemenea, tinctura de urzica inlatura cojile albicioase care-ti fac hainele sa para ca ninse si, pe deasupra, are un rol important in regenerarea firelor de par. Dilueaza trei linguri de solutie de la plafar in jumatate de cana cu apa si fa-ti un masaj al scalpului dupa fiecare spalare a parului, anuntaAdevarul.

Spune-mi ce mananci, sa-ti spun cum traiesti: Stii ce secrete nutritive ascund ciresele? Ciresele dulci, amare, de culoarea rubinului, negre sau albe sunt doldora de substante nutritive. Ele ne intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor cronice, frecvente in secolul vitezei: oboseala cronica, obezitatea, afectiunile cardiace, hepatice, renale, cancerul si imbatranirea prematura. In compozitia savuroaselor fructe, s-au descoperit: vitamine din complexul B, vitaminele A si C, saruri minerale de potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier, microelemente cum ar fi: zincul, manganul, cuprul, cobaltul, dar si fructoza. Datorita acestor substante active, ciresele contribuie la intarirea oaselor, a dintilor si la improspatarea pielii. Unele soiuri de cirese, colorate intens in rosu, contin in plus multe flavonoide, substante-minune care combat radicalii liberi, elimina infectiile din organism, alina durerile si previn bolile coronariene si cancerul, informeazaLibertatea.

Top cinci plante care stimuleaza gandirea si previn declinul mintal. Se stie de multa vreme ca plantele naturale ajuta la repararea sau regenerarea celulelor creierului. De-a lungul timpului s-a dovedit si ca anumite plante au capacitatea de a imbunatati circulatia sangelui la nivel cerebral, transportul de oxigen catre creier si totodata au o contributie benefica asupra sanatatii celulare. Folosite in mod constant, plante precum suma, ajderea, cardamomul, sunatoarea sau guarana va "ascut" mintea, va calmeaza nervii si va dau energie. Indienii au folosit radacina plantei numite suma ca tonifiant general, un energizant ce are efecte de intinerire. Aceasta planta are mai multe proprietati benefice, ea creste rezistenta la stres, mareste nivelul de oxigenare din celule, echilibreaza si sistemul hormonal. Pe langa acestea, este analgezic, antiinflamator, tonifiant sexual si activeaza si mecanismele imunologice, utilizandu-se cu succes si in tratamentul ulcerului. Se administreaza sub forma de ceaiuri infuzate de doua ori pe zi. Daca este amestecata cu floarea pasiunii, se poate trata si insomnia cu ajutorul ei, scrieDoctorulZilei.ro.

Cancerul oral, consecinta a sexului neprotejat. Numarul cazurilor a crescut de sapte ori in ultimii 30 de ani. Intre 15% si 25% din cazurile de cancer de gat sunt cauzate de o boala cu transmitere sexuala, mai exact, de infectia cu anumite tulpini ale papilomavirusului uman, arata statisticile realizate in ultimii 30 de ani. Declaratia lui Michael Douglas ca a facut cancer la gat din cauza sexului oral a redeschis discutia despre infectiile transmisibile sexual si cat de periculoase sunt acestea, inclusiv in cazul barbatilor. "Exista peste 100 de tipuri cunoscute de HPV, impartite in cele cu risc crescut (oncogene sau cauzatoare de cancer) si cele cu risc scazut. Au fost identificate 15 tulpini HPV oncogene asociate cu leziunile precanceroase sau cu cancerul de col uterin. Studiile arata ca tulpinile oncogene 16 si 18 cauzeaza aproximativ 70% din totalul cazurilor de cancer de col uterin in intreaga lume", explica medicul primar epidemiolog Adriana Pistol de la Centrul de Prevenire si de Control al Bolilor Transmisibile din Bucuresti, anuntaAdevarul.