Ce afectiuni tradeaza hemoragia digestiva! Pe langa ulcer si polipi intestinali, pot fi si alte cauze mult mai grave. In ultimii zece ani a crescut de zece ori numarul celor care se confrunta cu hemoragia digestiva. Si doar o mica parte din cei afectati are curajul de a merge la medic, nestiind ca bolile inflamatorii intestinale, cele care provoaca, de multe ori, acest simptom, au leac - spun specialistii revistei Libertatea pentru femei. Risc de boli inflamatorii intestinale. In multe cazuri, hemoragia digestiva superioara (voma cu sange) este semnul unui ulcer stomacal, o problema de sanatate care se rezolva pe cale chirurgicala. Hemoragia prezenta in materiile fecale tradeaza o rectoragie - o afectiune cauzata, in genere, de hemoroizi, fisuri anale sau polipi intestinali. Alteori, in spatele hemoragiei se pot ascunde boli inflamatorii intestinale. Numite si boli autoimune, pentru ca au cauze imunologice, acestea irita intestinul pe tot parcursul lui, antrenand pierderi de sange in scaun si diaree, scrieLibertatea.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum alegi cea mai buna saltea adaptata nevoilor tale. Daca te trezesti adeseori mai obosit decat te-ai culcat, daca dimineata iti simti frecvent spatele incordat sau chiar anchilozat este foarte posibil ca salteaua sa fie de vina si sa fii nevoit sa o schimbi. Varsta si starea ta de sanatate sunt doar doi dintre factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti alegi salteaua. Aceasta trebuie sa-ti ofere sprijin in mod uniform si nu exista saltele optime universale. Evident, primul lucru pe care trebuie sa-l ai in minte atunci cand cumperi o saltea noua este pozitia in care dormi. "Daca dormi pe spate, greutatea este distribuita in mod egal. Daca dormi pe o parte, toata greutatea corpului este suportata de articulatiile de pe partea respectiva. Asadar, salteaua trebuie sa fie confortabila, dar si sa ofere sprijin corect coloanei vertebrale si articulatiilor", explica medicul Sunita Kumar, directoarea medicala a Programului de Somnologie din cadrul Centrului Medical al Universitatii Loyola din Chicago, anuntaAdevarul.

Cum alegem cosmeticele pentru tenul acneic? Fata este cartea noastra de vizita cea mai directa si in acelasi timp cea mai subtila. Orice modificare in hidratare sau orice imperfectiune este perceputa chiar si subconstient de interlocutor si ii influenteaza raspunsul social. Nu este de mirare deci ca, de la varsta la care nu exista retineri de exprimare (copilaria) sau la care apar nevoia de acceptare si ierarhiile informale (adolescenta), toti suntem preocupati de cum arata fata noastra. Pana nu demult o problema doar a puberilor, acneea loveste azi necrutator si adultii chiar peste 40 de ani dar din pacate si copiii sub 10 ani. Alimentatia dezechilibrata caloric (prea multe calorii pe portie rezultate din glucide si lipide in exces), hormonii alimentari sintetici, poluarea, stressul cu descarcarile de hormoni de lupta, toate contribuie la transformarea glandelor sebacee in uzine producatoare de androgeni (hormoni masculini). Integral peInfomaterna.ro.

Un aliment din camara tuturor romanilor poate vindeca cele mai crunte boli. Michael Pollan, un controversat autor american de carti de nutritie si profesor in Jurnalism de Mediu la Universitatea din California, sustine ca alimentele bogate in probiotice, precum muraturile sau lactatele, pot vindeca infectii si chiar obezitatea. De ani buni, microbiologistii au descoperit ca 90% din organismul uman este alcatuit din bacterii, iar noua din zece celule din corp nu sunt umane ci apartin acestor specii microbiale, cele mai multe regasindu-se in intestine, "celula de baza" a imunitatii. Pornind de la aceasta ipoteza, Michael Pollan, alaturi de cativa specialisti gastroenterologi au dezvoltat o teorie conform careia, cu cat ne hranim cu mai multe bacterii prietenoase, cu atat vom fi mai sanatosi si chiar mai supli, scrieDoctorulZilei.ro.

Semne si simptome ca ai probleme cu tiroida. Problemele glandei tiroide afecteaza un numar ridicat de oameni care, sustin specialistii, de cele mai multe ori nu sunt constienti ca se confrunta cu disfunctii ale acesteia. Daca te simti mereu obosita, te doare capul, ai luat in greutate, atentie s-ar putea sa ai probleme cu tiroida. Sufocare. Adesea, excesul de hormoni in organism se manifesta prin palpitatii ale inimii, care pot fi insotite de senzatia de sufocare. Gusa. Unul dintre simptomele evidente ale hipotiroidiei este aparitia gusei. Oboseala. Un alt simptom este starea de oboseala pe care o simti mai tot timpul. S-ar putea sa suferi de hipotiroidie, iar intregul tau organism sa fie incetinit. Ingrosarea vocii. Afectiunile tiroide pot afecta inclusiv vocea care se poate ingrosa, iar acest lucru se poate intampla din cauza hipotiroidiei, anuntaLibertatea.

Clorofila, "sangele verde" care ne scapa de toxine. Stim de la orele de biologie cat de importanta este clorofila pentru plante. Insa stiai ca aceasta substanta aduce si numeroase beneficii pentru sanatate? Pigment care da culoarea verde specifica, clorofila este esentiala in fotosinteza, transformand lumina soarelui in energia necesara cresterii plantelor. Clorofila este pentru regnul vegetal ceea ce este hemoglobina pentru regnul animal. Mai mult, structura chimica a acestora este asemanatoare, ea diferind doar prin elementele fier (pentru hemoglobina) si magneziu (pentru clorofila). Asadar, se poate spune despre clorofila ca este "sangele verde", iar cura cu aceasta substanta este binevenita in aceasta perioada, mai ales ca ne ajuta sa scapam de toxinele pe care le-am acumulat in lunile de iarna, informeazaAdevarul.