Ultima fita in diete: Te uiti la televizor si slabesti! Foarte important este ce apare pe ecran. S-a spus ca statul in fata televizorului este unul dintre motivele-cheie pentru care ne ingrasam. Insa noile cercetari sugereaza ca mancatul chipsurilor de cartofi pe canapea ar putea fi, de fapt, o cale prin care poti pierde din greutate in fata ecranului, cu conditia ca televizorul sa fie dereglat sau defect. Cercetatorii au descoperit ca uitatul la un televizor stricat poate alunga foamea. Foamea dispare imediat ce petreci cateva secunde uitandu-te la un ecran care palpaie alb-negru. Voluntarii care au urmarit, in cadrul unui test, astfel de imagini pe monitorul unui calculator spun ca foamea le-a fost diminuata cu 23%, aproape imediat ce au vazut ecranul calculatorului, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Vrei sa te lasi de fumat? Iata prin ce schimbari vei trece! Decizia de a te lasa de tigari este grea, iar starile prin care trece un fost fumator nu pot fi intelese decat de o persoana in aceeasi situatie. Ce se intampla cu corpul tau dupa ce ai renuntat la viciu? Cand si de ce apare sevrajul? Corpul uman este o masinarie incredibila, capabila sa revina pe linia de plutire si atunci cand este agresat constant si cu cele mai periculoase arme. Stiai ca organismul incepe sa-si revina la nici 20 de minute dupa ce ai renuntat la tigari? Prima data, tensiunea arteriala revine la valorile normale. Iar la 24 de ore dupa ultima tigara, plamanii incep sa se curete de substantele nocive din fumul de tigara. Specialistii din cadrul Organizatiei Mondiale a Sanatatii au vesti bune pentru cei care intentioneaza sa renunte la viciu. Daca ai in jur de 30 de ani, renuntarea la fumat iti va aduce 10 ani de viata in plus. Cei care renunta la 40 de ani mai castiga 9 ani. Si tot asa. Pana si cei care au fost diagnosticati cu afectiuni cardiace au multe de castigat de pe urma renuntarii la tigari: astfel, fostii fumatori care au suferit un infarct au un risc de doua ori mai mic de a mai face altul decat cei care continua sa fumeze, anuntaAdevarul.

Intepaturile de insecte pot da complicatii mari. Decat sa tratezi, mai bine sa previi. In zilele calduroase de vara, ia urmatoarele masuri: Daca iesi la plimbare in parc sau in padure, nu te da cu parfum si nu purta haine colorate, pentru ca acestea atrag albinele. Si spray-urile pot fi de folos, sustine dr. Rodica Negreanu, medic specialist Dermatologie-Venerologie - Reteaua privata de sanatate Regina Maria). : "Aplica pe piele si pe haine un spray care tine la distanta insectele - cea mai eficienta substanta este DEET. Un insecticid de tipul permetrina, aplicat pe haine, confera protectie suplimentara." Ai fost intepata de o viespe sau de o albina? Urmeaza pasii urmatori: "In primul rand, trebuie sa indepartezi insecta de pe piele, fara sa o "storci", pentru a opri injectarea veninului.", spune dr. Negreanu. "Este de preferat sa folosesti un obiect cu margine ferma - un card, spre exemplu, cu care sa "razuiesti" musafirul nepoftit." Daca acul e vizibil, indeparteaza-l cu o penseta dezinfectata in prealabil, informeazaLibertatea.

Leguma regala care n-ar trebui sa va lipseasca de la masa in luna iunie. La mesele din Franta, Olanda si Belgia, este servit cel mai adesea cu sunca de Parma, sos bechamel sau sos de branza. In partea de sud-est a Europei, sparanghelul, caci despre el este vorba, este considerat o leguma rafinata si cu adevarat regala. Romanii nu sunt insa mari amatori. Sparanghelul este o sursa de vitamine numeroase si de compusi minerali, avand, in plus, avantajul ca se pregateste usor si are un gust original. Lunile mai si iunie reprezinta perioada sparanghelului, in care acesta este cu adevarat proaspat si apetisant. Din cauza cojii sale putin lemnoase, sparanghelul alb trebuie curatat cu cutitul de legume. Vom decoji sparanghelul alb in straturi cat putem de subtiri, cu exceptia capatului sau superior. Sparanghelul verde nu are nevoie de curatare. Taiem doar solzii de pe tulpina si, daca e cazul, taiem si terminatiile lemnoase, scrieDoctorulZilei.ro.

Trei greseli uzuale atunci cand luam medicamente. Aspirina si alte medicamente uzuale au efecte secundare, mai ales daca nu sunt administrate dupa cum le recomanda medicii. Dar nici suplimentele nutritive nu sunt complet inofensive. Daca sunt luate impreuna cu alte medicamente, acestea pot amplifica sau pot reduce efectele lor. Peste 70% din romani iau medicamente fara sa consulte in prealabil un medic, arata statisticile. Acest lucru se intampla mai ales atunci cand sufera de afectiuni minore, precum dureri de cap, de gat ori viroze respiratorii. Nu putini sunt cei care, atunci cand sufera de o afectiune mai severa, cum ar fi o infectie, apeleaza la medicamente care stiu ca au dat rezultate in alte situatii, fara a mai cere sfatul medicului. Astfel de obiceiuri pot avea consecinte grave asupra sanatatii, avertizeaza specialistii, anuntaAdevarul.