​Alimente cu care starnesti dorinta sexuala a partenerului. La piata sau la supermarket, trecem de multe ori pe langa ele, le cumparam atunci cand avem nevoie, dar prea putin ne gandim la aportul lor in ceea ce priveste viata sexuala. Capsaicina, compusul care da iuteala ardeilor, produce endorfine, chimicalele din creier care creeaza senzatia de fericire si placere. Acest compus mareste si fluxul de sange si bataile inimii, si stimuleaza terminatiile nervoase. Ajuta la eliberarea serotoninei in organism, hormonul fericirii care creste buna dispozitie si calemeaza sistemul nervos. Bananele contin potasiu, un mineral care intareste musculatura, un element crucial pentru a atinge orgasmul, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Vrei sa scazi riscul aparitiei diabetului zaharat? Bea o ceasca de ciocolata calda inainte de culcare. Uita tot ceea ce stiai despre ciocolata calda, ca fiind un rasfat. O cana de ciocolata calda inainte de culcare poate sa protejeze organismul in fata diabetului zaharat, potrivit unui studiu recent publicat in Jurnalul European de Nutritie (EJN) si citat de "Daily Mail". Experimentul realizat pe cobai hraniti exclusiv cu alimente bogate in grasimi, ceea ce le-a provocat diabet zaharat de tip doi, a aratat ca o dieta formata din pudra de cacao poate sa amelioreze aceasta forma grava a bolii. Cercetatorii cred astfel ca descoperirile lor pot sa fie aplicate si asupra oamenilor. Este binecunoscut faptul ca ciocolata neagra este bogata in flavona, o substanta chimica care pune sangele in miscare si duce la largirea vaselor de sange. Tocmai pe acest lucru s-au bazat si oamenii de stiinta care au incercat sa foloseasca la maxim potentialul acestui compus chimic. Astfel, in cadrul studiului, cobaii au mancat zece linguri de pudra de cacao sau echivalentul a patru sau cinci cesti de cacao fierbinte pe durata a zece saptamani, anuntaAdevarul.

30 de trasee montane din care sa alegi vara aceasta. Cei care vor in urmatoarea perioada sa respire aerul curat de munte, sa faca sport si sa se bucure de peisajele pitoresti pot incerca cateva dintre traseele propuse de Yahoo! News. Am incercat sa acoperim cat mai multe zone turistice montane. Pentru fiecare traseu pe care l-am ales, timpul variaza intre 3 ore si maxim 7- 8 ore, in functie de complexitatea sa. Toate aceste drumetii pe munte pe care le-am selectat se pot face lejer intr-o zi. Integral peYahoo News.

Cinci lucruri pe care sa nu le uiti ca mama. Despre scutece, biberoane, diversificare ti se tot spune. Mai putin insa ti se vorbeste despre celelalte lucruri care conteaza atunci cand esti mama. Iata 5 lucuri pe care sa ti le amintesti din cand in cand, atunci cand esti parinte. Nu pierzi vreun premiu daca nu ti-e casa luna si nici nu esti concediata daca s-au adunat 4 farfurii in chiuveta. Concentreaza-te pe ce este cu adevarat important, bebelusul tau, si cere ajutor pentru lucrurile secundare. Ai suficiente motive de anxietate (indiferent ce ti s-ar spune, tot vei trece prin mici panici in primele luni), ca sa mai consumi energie la gandul ca nu ti-e casa luna, scrieLibertatea.

Cu cat ne prelungim viata daca mancam mai putin. Cercetatorii de la Institute of Health Ageing din cadrul University College din Londra cred ca daca am manca mai putin cu 40% decat in mod obisnuit, ne-am putea prelungi viata cu 20 de ani. Oamenii de stiinta au reusit sa demonstreze ca viata unui sobolan poate fi prelungita cu 30% doar prin reducerea aportului de alimente. "Daca reduci aportul de calorii al unui sobolan cu 40%, animalul va trai cu 30% mai mult. Asta inseamna ca in cazul oamenilor putem prelungi viata cu aproape 20 de ani. Acest fenomen a fost demonstrat pe tot felul de organisme, chiar si pe caini din rasa Labrador", au afirmat expertii londonezi. Specialistii au studiat, de asemenea, musculitele de otet -care "impart" cu omul 60% din gene si soarecii. Ei au au reusit sa prelungeasca durata de viata atat in cazul musculitelor, cat si al soarecilor, prin utilizarea unor medicamente si a dietei modificate. "Daca vom descoperi genele implicate in procesul de imbatranire, atunci vom putea amana imbatranirea", subliniaza cercetatorii, anuntaDoctorulZilei.ro.

Cele mai bune si cele mai nocive ingrediente din sampon. Un sampon contine, in medie, 15 chimicale. Unele dintre ele provoaca doar iritatii usoare ale pielii capului si ale ochilor, dar altele pot afecta echilibrul hormonal al organismului. Multe dintre ingredientele sampoanelor obisnuite de pe rafturile supermarketurilor fac mai mult rau decat bine scalpului si firelor de par. De altfel, principalul efect advers al sampoanelor uzuale este indepartarea uleiurilor protectoare de pe firele de par. Dar in timp, unele dintre ele pot duce chiar la pierderea masiva a parului. Sulfatii - sunt agenti chimici cu rol de detergenti (se gasesc si in degresantele pentru bucatarie). Lauril sulfatul de sodiu (Sodium Lauryl Sulphate) este cel mai uzual si ii confera samponului spuma aceea care ne da impresia ca ne curata bine parul, potrivit health.yahoo.net. Consecinta utilizarii frecvente a sampoanelor cu acest ingredient sunt iritatiile, roseata locala si mancarimile, informeazaAdevarul.