Cheia succesului in dormitor: Sex in functie de simtul dominant. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca orice cuplu poate crea "caldura" sexuala invatand care este simtul la care partenerul este cel mai sensibil: vedere, auz sau atingere. Regula "Fa partenerului ce iti place si tie" nu mai e de aur. "Suntem obisnuiti sa aplicam regula de aur a sexului: fa-i partenerului ceea ce iti place sa ti se faca tie -ceea ce nu ne duce nicaieri", sustine psihiatrul Susan Ranko, autoarea cartii "Hormonii dorintei'. O abordare mai noua a vietii sexuale sustine ideea ca fiecare dintre noi avem un simt predominant: vizual, auditiv sau tactic, noteazaDoctorulZilei.

UtileFoto: Colaj foto

Ochelarii de soare te protejeaza de afectiunile oculare. Stai foarte mult la soare? Expunerea excesiva la raze UV poate duce la aparitia mai multor boli oculare. De aceea, ochelarii de soare devin un accesoriu obligatoriu pentru protectia ochilor de razele ultraviolete. Iata cateva dintre beneficiile purtarii ochelarilor de soare. Te protejeaza impotriva cataractei. Cataracta este una dintre cele mai frcvente boli ale globului ocular. Poate aparea din diverse cauze, una dintre acestea fiind expunerea indelungata la razele solare fara nicio protectie, scrieLibertatea.

Scapa de toxine cu uleiuri speciale! Macar o data pe an organismul uman are nevoie de o cura de detoxifiere. Dar de aceasta data un e vorba de alimentatie. Specialistul Click! dr. Ovidiu Chis iti spune cum poti elimina toxinele din zona capului practicand ayurveda, acasa. Terapiile cu ulei cald asigura hranirea profunda a tesuturilor, hidratarea si elasticizarea ce permite eliminarea toxinelor, regleaza fluxul limfatic, fortifica digestia si musculatura, intareste si mentine flexibilitatea articulara. Se folosesc uleiurile de migdale, susan sau nuca incalzite la temperatura corpului, sau uleiurile ozonizate, informeazaClick.

Exercitii pentru coxartroza pe care le poti face acasa. Gimnastica medicala da rezultate foarte bune in tratamentul coxartrozei. In cele ce urmeaza va prezentam exercitii pe care le puteti face singuri acasa care includ atit mersul pe bicicleta medicinala, cit si exercitii care se pot face intr-o cada plina cu apa. Mersul pe bicicleta sau pedalajul la bicicleta de camera este un excelent exercitiu, atit in prevenirea, cit si in tratamentul bolii. Se indica alternarea pozitiei sezind, din ora in ora, cu pozita stind si mersul, cel putin cinci minute, pentru a pastra in mare parte mobilitatea soldului, noteazaDoctorulZilei.

Cat de necesare sunt, cu adevarat, vaccinurile astazi. Medicii nu contesta ca vaccinurile pot avea efecte adverse, in cazuri rare, chiar foarte grave. Dar riscul bolilor care apar in lipsa imunizarii este mai mare, considera ei. "Reemergenta" este termenul folosit de medici pentru a exprima fenomenul care se estimeaza ca va avea loc daca numarul refuzurilor de vaccinare va creste si mai mult. Aceasta inseamna ca boli pe care acum nu le mai cunoastem, cazurile fiind rare astazi, vor forma noi focare in mai multe zone ale Europei si vor pune serios in pericol sanatatea copiilor nostri, scrieAdevarul.

5 alimente care regleaza colesterolul. Ai colesterolul marit? Ai grija! Inima ta poate avea de suferit. De aceea pentru a remedia problema, trebuie sa faci multa miscare si sa urmezi un regim alimentar strict, de la care sa nu te abati pe viitor. Colesterolul joaca un rol vital in digestia grasimilor, hormonilor si in formarea vitaminei D in piele. Astfel nivelul acestuia iti indica gradul de grasime din sange. Si daca colesterolul bun(HDL) mai ridicat sau mai scazut se combina cu unul rau(LDL) ridicat risti sa ai probleme de inima. Poti regla colesterolul consumand urmatoarele alimente: mere. Aceste fructe contin pectina(un antioxidant) si o cantitate mare de fibre. Aceste doua elemente vor contribui la reducerea LDL si la cresterea HDL, noteazaClick.