Ce risc teribil iti asumi daca sari peste micul dejun! Oamenii de stiinta au mai descoperit un motiv important pentru care ar trebui sa mananci dimineata. Potrivit unui nou studiu, publicat de doctorulzilei.ro, femeile supraponderale care sar peste micul dejun pot dezvolta rezistenta temporara la insulina. Rezistenta la insulina apare atunci cand, in ciuda faptului ca pancreasul produce o cantitate suficienta de insulina, celulele din organism sunt rezistente la efectele acesteia. In aceasta situatie, organismul necesita o cantitate mai ridicata de insulina pentru a-si indeplini functiile specifice. Drept urmare, pancreasul va produce o cantitate mai ridicata de insulina. Persoanele cu rezistenta la insulina sunt predispuse de doua ori mai mult la deces prin infarct sau atac cerebral. Mai mult, acesti pacienti au un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta diabet de tip 2, noteaza Libertatea.

UtileFoto: Colaj foto

Cartofii prajiti sunt adevarate bombe alimentare: 3 motive importante pentru care ar trebui sa-i eviti. Odata cu 150 de grame de cartofi prajiti (cat cantareste, in medie, o portie mare de la un fast-food) veti aduce in organism cel putin 550 de calorii, iar o punga de 100 de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, in cea mai mare parte, din grasimi nesanatoase. Insa, cartofii prajiti nu iti afecteaza doar silueta ci cresc riscul celor mai temute boli. 1. Povoaca diabet si boli de inima: cartofii prajiti pot ridica nivelul colesterolului si bloca arterele, pot provoca diabet si boli ale inimii. Mai mult decat atat, uleiul incins folosit produce substante cu potential cancerigen. De asemenea, este bine de stiut ca asocierea grasimilor din ulei cu carbohidratii din cartofi perturba metabolismul si duce, de asemenea, la cresterea in greutate si la diverse afectiuni. Continuarea in doctorulzilei.ro

Uite ce sa mananci ca sa ai energie toata ziua! A venit weekenedul si dupa o saptamana de munca resimti oboseala. Pentru a te reface, poti apela cu incredere la cateva alimente din frigider. Iata ce iti da energie. De cele mai multe ori, dimineata, cand simti ca de abia iti poti tine ochii deschisi ai tendinta sa iti faci repede o cafea. Dar ea nu te energizeaza cum ar face-o de exemplu: O portie de fructe. Cele mai eficiente sunt portocalele, kiwi, ananasul si grepfrutul deoarece contin vitamina C. Aceasta are efect similar cofeinei, activand insa si sistemul imunitar, apoi pentru ca vin la pachet cu magneziu, care este un energizant natural, informeaza Click.

Unghiile iti "spun" cum stai cu sanatatea. "Nu te mai uita la unghii, ca te vorbeste cineva de rau!" se spune in popor. In realitate, este chiar recomandat sa le studiezi cu atentie, din cand in cand, fiindca aspectul lor da indicii pretioase despre starea generala de sanatate. Iar aceste "mesaje" sunt si mai usor de "citit" acum, vara, cand unghiile cresc mai repede, spune specialistul Libertatii, dr. Elena Mihai. Barbatii, in general, nu dau mare atentie unghiilor, iar cele mai multe femei le "camufleaza" sub straturi succesive de oja. Asa se face ca nu prea stiu cum arata unghiile lor in stare naturala. Cu atat mai rau, cu cat petele sau denivelarile indica probleme de sanatate pe care ar trebui sa le descopere medicul tau.

Cele mai evidente semne ale imbatranirii si cum le poti combate. Se spune ca numai pana la 25 de ani organismul nostru este cu adevarat tanar. Incepand cu aceasta varsta, se instaleaza, incet-incet, zi dupa zi, procesul de imbatranire. Modul in care avansam in varsta depinde intr-o foarte mare masura de atentia pe care o dam detaliilor in ingrijirea pielii si a intregului aspect. Mainile patate - reducerea nivelului colagenului conduce la un aspect osos al mainilor, cu vase de sange vizibile si inestetice. De asemenea, dupa o anumita varsta pot sa apara pete maronii pe piele si alte semne ale afectarii cutanate din cauza expunerii necontrolate la soare. Ce e de facut Aplica zilnic crema cu factor de protectie solara ridicat pe dosul palmelor pentru a preveni deteriorarea suplimentara a pielii in urma expunerii la soare. De asemenea, este esential sa-ti mentii mainile corect hidratate tot timpul. Continuarea in Adevarul.