De unde culegeti plantele vindecatoare de sezon si cum le pregatiti pentru ceaiuri. Locul de unde recoltam plantele medicinale influenteaza calitatile acestora, atentioneaza specialistii. Se recomanda culegerea plantelor de la marginea padurilor si a lanurilor cultivate. Dupa ce sunt culese trebuie uscate neaparat la umbra si intinse in strat subtire la locuri ventilate. Dupa uscare florile si frunzele se maruntesc, nu se macina. Se pastreaza ferite de soare, preferabil in pungi de hartie, potrivit site-ului doctorulzilei.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Invidia obsesiva, o boala devastatoare, titreaza adevarul.ro. Considerata la nivel popular inofensiva, invidia este in ochii psihologilor chiar o boala. De vina pentru proliferarea ei ar fi competitivitatea moderna si dezvoltarea platformelor sociale. Invidia si gelozia fac parte din aceeasi familie de afectiuni. In principiu, e vorba despre acelasi lucru. O lipsa pe care o umpli cu nimic. De cate ori n-ai auzit de persoane geloase care au ajuns internate sau cu afectiuni grave? Problema cu invidia, spre deosebire de gelozie, sta in faptul ca de multe ori apare combinata pe un alt fond.

Sterge praful inainte de a porni aerul conditionat! Daca nu l-ai mai folosit de anul trecut, trebuie sa verifici atent aparatul. Pana acum, nu ai pus in functiune aparatul de aer conditionat ca sa economisesti la factura de energie? Vara se anunta in continuare caniculara, asa ca va trebui sa-l folosesti. Dar mai inainte curata temeinic si aparatul, si casa. In caz ca deja ai dat drumul la aer, tot nu e tarziu pentru curatenia generala, care iti pazeste sanatatea, informeaza Libertatea.ro.

Carnea de peste gras ar putea reduce riscul de cancer mamar, se arata intr-un studiu citat de Mediafax si Romania Libera. Consumul de acizi grasi omega 3 provenind din carnea de peste gras, precum somon, ton si sardine, de 1-2 ori pe saptamana, ar permite reducerea riscului de cancer mamar, potrivit cercetarii. In conditiile in care mai multe studii precedente au evidentiat rolul protector al acizilor omega 3 contra maladiilor cardiovasculare, cercetatorii chinezi au trecut in revista 26 de cercetari realizate pe 800.000 de femei - dintre care circa 20.000 sufereau de cancer mamar -, in Statele Unite, Europa si Asia. Ei au demonstrat ca 1-2 portii de peste gras pe saptamana sunt asociate cu o reducere cu 14% a riscului de cancer mamar.

Fitness: ce trebuie sa faci si ce nu e bine sa faci cand mergi la sala. Multa lume se plange ca merge la sala si gaseste aparate pline de transpiratie, barbati musculosi "prea" dornici sa te indrume, femei "prea" dezbracate, daca nu chiar indecente si alte greseli de eticheta. Afla, de pe Unica.ro, ce se face si ce nu se face intr-un spatiu unde lumea vine pentru slabit, tonifiere sau muschi si unde intimitatea ar trebui sa domneasca.