Cele mai bune leacuri din plante pentru sinuzita. Sinuzita, cu toata paleta ei de simptome neplacute: nas infundat, secretii nazale urat mirositoare, dureri faciale sau dureri persistente de cap si o stare generala proasta, ne creeaza necazuri si acum, in timpul verii, putem scapa de disconfort, recapatandu-ne respiratia normala cu ajutorul unor leacuri naturiste , precum infuziile, inhalatiile si cataplasme preparate din plante. Iata ce remedii ne recomanda Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie: 1. Inhalatiile cu usturoi desfunda nasul Incalzeste 500 ml de apa pana da in clocot, apoi adauga o lingura de otet de mere si un catel de usturoi pisat. Amestecul obtinut il torni intr-un vas. Trebuie sa-ti acoperi capul cu un prosop, sa te apleci deasupra vasului la o distanta de 30 de centimetri si sa inhalezi aburii vindecatori timp de 10 minute. Tratamentul ajuta la desfundarea sinusurilor si se repeta de doua ori pe zi, un interval de zece zile. Si aburii maghiranului fac minuni De secole, maghiranul este folosit ca medicament si condiment. Grecii si romanii recomandau terapia cu maghiran bolnavilor care se confruntau cu migrene, scrie Click.

Pasi spre sanatateFoto: Colaj foto

Vindecarea de HIV/SIDA, realitate sau numai speranta? Doi pacienti infectati cu HIV par sa fi scapat definitiv de virusul imunodeficientei dobandite cu ajutorul unui transplant de maduva osoasa. Specialistii sunt, insa, retinuti in a considera acest tratament terapia care vindeca HIV/SIDA. O echipa de specialisti din cadrul Spitalului Brigham din Statele Unite ale Americii a obtinut rezultate remarcabile cu ajutorul transplantului de maduva osoasa in cazul a doi pacienti infectati cu HIV, citeaza Adevarul. Unul dintre ei nu mai ia tratament antiretroviral - terapia recomandata pentru a tine infectia sub control - de patru luni, iar analizele indica lipsa virusului din organism, au precizat specialistii americani in cadrul Conferintei Societatii Internationale SIDA, citati de BBC.

A fost descoperita o substanta cancerigena in una dintre cele mai populare bauturi racoritoare. The Center for Environmental Health a descoperit ca un colorant din Pepsi contine inca un nivel ridicat al unei substante cancerigene ( 4-methylimidazole), dupa ce producatorul a promis ca va modifica reteta. In martie, anul trecut, companiile Pepsi si Coca Cola au recunoscut ca bauturile contin substante cancerigene si pentru a nu fi obligate sa avertizeze consumatorii de acest risc prin etichetarea produsele cu un avertisment, au anuntat ca vor modifica reteta de producere, eliminand substanta respectiva, potrivit doctorulzilei.ro

Coca-Cola precizeaza, intr-un drept la replica, ca acest colorant, caramelul, este sigur si nu prezinta nici un risc pentru sanatate.

"Cantitati foarte reduse de 4-MEI, un produs secundar care apare in timpul procesului de productie, pot fi gasite in colorantul caramel folosit intr-o gama larga de produse, inclusiv in dulciuri, prajituri, chipsuri, bere, gogosi, sosuri si in unele dintre bauturile noastre. Dar cantitatile sunt extrem de reduse.

Singura dovada stiintifica ce spune ca 4-MEI poate provoca cancer este un singur studiu efectuat pe o categorie anume de soareci de laborator. Chiar si in acel studiu, insa, un nivel de expunere echivalent cu ingerarea a 2.900 de sticle de Coca-Cola pe zi nu a dus la cancer", afirma compania, in acest drept la replica.

Ai inghitit guma de mestecat? Vezi ce se intampla in stomacul tau. Inca din copilarie, parintii ne sopuneau sa nu inghitim guma de mestecat pentru ca le lipeste de "mate" si o sa ne doara burtica. Iata ce spun specialistii despre digerarea gumei de mestecat. Guma de mestecat este un produs ce contine o baza de guma; aditivi alimentari, precum sorbitolul; xilitol; manitol; arome naturale si artificiale, precum uleiul de cocos hidrogenat; lecitina de soia sau coloranti.Daca indulcitorii artificiali sau aromele naturale se digera rapid, fiind eliminate de organism, nu acelasi lucru se intampla cu baza de guma, potrivit Libertatea.ro

Spune-mi ce mananci si-ti spun cum traiesti: Fructele de sezon ne mentin in forma. Revigorarea organismului si protejarea acestuia de toxine trebuie sa fie o preocupare majora pentru fiecare dintre noi. Murele, merele dulci, prunele si caisele -fructe de vara aromate, suculente si dulci sunt un izvor de beneficii pentru sanatate. Acum, in sezonul estival, o cura cu delicioasele fructe de vara ne mentin in forma si ne ajuta sa prevenim numeroase probleme de sanatate. Murele previn efectele imbatranirii Revigorante si hidratante in acelasi timp, murele sunt foarte bogate in antocianine, substante antioxidante, care combat actiunea radicalilor liberi si efectele imbatranirii. De fapt, dintre fructele de padure, murele ne ofera cea mai mare cantitate de antocianine, scrie Click.