Motive psihologice care duc la ingrasare si cum ne poate ajuta hipnoza sa slabim. Psihoterapeutul Monica Burcea de la Centrul de Terapie prin Ras Mandarin ne explica motivele psihologice din cauza carora ne ingrasam si cele mai eficiente solutii cu jutorul carora putem depasi aceste probleme. O mare majoritate a oamenilor (atat femei cat si barbati) sunt predipsusi la a se ingrasa in ciuda faptului ca incearca sa isi mentina un regim alimentar echilibrat, sarac in calorii si respecta un program riguros al meselor. Mecanismele ingrasarii sunt mai complexe decat am crede si sunt influentate de o gama variata de cauze (factori genetici, biologici, regimul de viata sedentar, timpul efectiv acordat ingerarii alimentelor), scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Remedii facute in casa: alifie care te scapa de tuse si de respiratia dificila. Tusea are rolul ei in vindecare si, de obicei, nu trebuie impiedicata sa-si faca de cap pentru ca altfel poate conduce la probleme mai serioase. Dar daca te tine mai mult de doua saptamani, trebuie sa mergi la medic. Exista, totusi, si cateva remedii pentru acasa. Cateodata, tusea poate impiedica recuperarea cand da nastere unor iritatii severe si nu ne lasa sa ne odihnim. Putem usura acest disconfort si, in acelasi timp, sa lasam tusea sa-si faca treaba, noteaza "Keeper of the Home", publicatie cu sfaturi pentru acasa. Ierburile aromatice si mierea protejeaza gatul de uscaciune si iritatie, insa nu opresc complet tusea, cum o fac tratamentele standard. Aburul, compresele si masajul pieptului usureaza senzatia de respiratie dificila, "greutatea" din piept si ne fac sa ne simtim mai bine, mult mai repede. Eucaliptul si alte uleiuri esentiale pot fi foarte eficiente in imbunatatirea respiratiei in cazul infectiilor respiratorii insotite de tuse. Uleiurile ajuta la marirea fluxului de oxigen si mai au si proprietati antibacteriene sau antivirale, anuntaAdevarul.

Cand ne ducem cu copilul la stomatolog? Daca bebelusului au inceput sa-i apara dintii, nu ezitati sa faceti o vizita pedodontului. "Primul control stomatologic este indicat sa fie efectuat in primele 6 luni de la eruptia primului dinte al copilului si nu mai tarziu de varsta de 12 luni. Aceasta "intalnire" este o etapa esentiala pentru a informa parintii despre regulile elementare de igiena alimentara si buco-dentara si despre consecintele obiceiurilor gresite de ingrijire", ne spune dr. Aneta Ivan, medic specialist pedodontie, Hyperclinica MedLife Grivita. Discutati cu copilul inainte de a merge la stomatolog, explicati-i ce urmeaza sa i se intample, astfel incat acesta sa fie pregatit de acest eveniment. "Pentru a scadea frica copilului la un control sau in timpul unui tratament stomatologic, in cazul copiilor mici este indicata prezenta in cabinetul dentar a unuia dintre parinti, ceea ce da copilului un sentiment de siguranta. Copiii foarte mici sunt examinati in bratele parintilor sau apartinatorilor. Integral peInfomaterna.ro.

Sapte afectiuni la care femeile sunt mai predispuse decat barbatii. Estrogenul, starile psihice si emotionale intense si durata de viata mai lunga sunt doar cateva dintre posibilele cauze pentru care femeile sunt mai predispuse decat barbatii la boli grave, unele fara tratament. Cancerul la san si tulburarile alimentare sunt afectiuni intalnite, cel mai des, la femei, desi maladiile respective pot aparea si la barbati. Pe langa acestea, femeile sunt mai predispuse decat barbatii la bolile autoimune, dar si la depresie si boli cu transmitere sexuala, transmite Huffington Post. "Nu stim inca de ce femeile sunt mai predispuse decat barbatii la unele boli. Multe cercetari se concentreaza pe efectele hormonale ale estrogenului. Insa cu siguranta avem nevoie de mai multe informatii", a spus Virginia Ladd, fondatorul si directorul executiv al Asociatiei Americane pentru Bolile Autoimune, scrieRomania Libera.

Barbatii au o varsta limita pana la care pot avea copii? Afla raspunsul medicului. Daca in cazul femeilor fertilitatea incepe sa scada inca de la 30 de ani, la barbati numaratoarea inversa incepe undeva pe la 40 de ani. ,,Barbatii nu au insa o data limita de la care sa nu mai poata procrea. Desi calitatea si mobilitatea spermei scade dramatic odata cu varsta, exista numeroase exemple de barbati care au devenit parinti la varste inaintate. Charlie Chaplin, de exemplu a devenit tata la 73 de ani", spune dr. Manny Alvarez. Insa, asta nu inseamna ca barbatii nu pot avea probleme de fertilitate. Fertilitatea barbatilor scade tot mai mult incepand cu varsta de 40 de ani si cresc si riscurile de boli la copii, anuntaDoctorulZilei.ro.

Remedii naturale contra transpiratiei excesive. Leacurile din farmacia naturii se dovedesc utile si in combaterea transpiratiei in exces, cu care avem mai mult de furca in zilele de vara. Afla ce aliati ai in combaterea acestei probleme. Proces natural, transpiratia este necesara pentru reglarea temperaturii corporale atunci cand ne expunem la temperaturi ridicate. Mirosul neplacut al acesteia este dat de contactul transpiratiei cu bacteriile aflate pe piele. Antiperspirantele, recomandate in combaterea transpiratiei, blocheaza canalele prin care circula transpiratia. Insa tot mai multe studii au aratat ca aluminiul si parabenii din produsele antiperpsirante cresc riscul aparitiei unor boli precum cancerul de san. De aceea, este bine sa stii ca poti miza pe alternative naturale, fara efecte secundare, informeazaAdevarul.