Ce boli sunt prezise de semnele vizibile de imbatranire. Un studiu recent realizat de cercetatorii danezi arata ca persoanele care prezinta semne vizibile de imbatranire, precum pierderea parului, aparitia ridurilor si a pungilor cu grasime pe pleoape, prezinta un risc mai mare de anumite maladii fata de persoanele de aceeasi varsta care par mai tinere. Riscul la care sunt expusi oamenii cu semne vizibile de imbatranire este cel al bolilor cardiace. "Semnele vizibile de imbatranire reflecta varsta biologica, nu pe cea cronologica", a explicat intr-un comunicat medicul Anne Tybjaerg-Hansen, profesor de biochimie clinica la Universitatea Copenhaga din Danemarca, principalul autor al acestui studiu. Publicat marti, studiul a fost prezentat la conferinta anuala organizata de American Heart Association la Los Angeles, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cinci moduri sa devii mai destept. Inspiratia vine in cele mai neasteptate momente. Dar ce-ar fi daca ai putea-o invoca? Pe Friedrich Schiller, poetul secolului XVIII, mirosul de mere putrede il facea sa-si scrie capodoperele. Desi geniul creativ nu poate fi fortat, exista cateva moduri de a-ti impulsiona creativitatea, noteaza "Huffington Post". Poate ca Schiller a avut o idee buna. Cand simti ca nu-ti mai functioneaza mintea, nasul iti poate fi de ajutor. Un studiu a descoperit ca cei care se expun mirosului de rozmarin se pot concentra mai bine. De asemenea, mirosul de scortisoara si vanilie pare sa mareasca creativitatea. Poate ca-ti injuri serviciul ca este prea plictisitor, dar e posibil ca el sa fie locul potrivit pentru ideile geniale. Sarcinile plictisitoare si repetitive (gandeste-te la liniile de asamblare din fabrici) lasa mintea libera. Cercetatorii speculeaza ca repetitia si mintea neocupata maresc gandirea creativa. Chiar daca slujba te solicita complet, poti beneficia de pe urma monotoniei impusa de ea. De exemplu, Gregor Mendel, fondatorul geneticii, obisnuia sa numere boabe de mazare sau albine pentru a-si elibera mintea si a fi in stare sa se concentreze mai bine, anuntaAdevarul.

Dieta cu bors te scapa de kilogramele in plus si de toxine. Borsul de casa este considerat un leac pentru diverse afectiuni, dar in acelasi timp, ajuta si in curele de slabire. Daca vrei sa slabesti rapid si fara prea mare efort, incearca dieta cu bors. Borsul este un produs bogat in enzime active si vitamine, in special B-uri, dar si minerale (seleniu, crom) si aminoacizi esentiali. De aceea, este folosit, si ca aliment in dietele de slabire sau ca adjuvant util pentru mentinerea sanatatii. Este un lichid acrisor, dietetic, are 7,7 kilocalorii la 100 ml si constituie un tonic natural. Are rol de purificator al organismului si de ameliorare sau chiar de vindecare a unor afectiuni. In acelasi timp, ajuta la reglarea metabolismului si a digestiei. Curele cu bors dau rezultate daca le urmezi aproximativ trei saptamani, iar dupa o pauza de sapte zile poti repeta aceeasi metoda. Recomandarea nutritionistilor este sa consumi bautura cu 15 minute inainte de masa. Apoi, de la o zi la alta, cresti numarul paharelor, pana la sapte. Borsul poate fi baut ca atare, nediluat, dar, daca este prea acru, ii poti imbunatati gustul cu suc de mere sau cu putin sirop de sfecla de zahar, informeazaLibertatea.

Testul de sange care ar putea descoperi autismul la copii de la un an. Cercetatorii de la Universitatea California au anuntat ca au gasit un mijloc de a descoperi autismul la un an datorita unui test genetic. Descoperirea precoce a bolii ar putea duce la descoperirea unui tratament potrivit. Desi raman destul de neclare, originile autismului sunt in mare parte genetice. Profesorul Eric Courchesne de la Autism Centre of Excelence, afirma ca a identificat mai multe gene "vinovate" si ca a inteles felul in care asocierea lor provoaca autismul. "In timpul saptamanilor 4, 5 si 6 de sarcina, genele deregleaza producerea de celule cerebrale, producand fie prea multe, fie prea putine din unele, precum si felul in care se conecteaza", a explicat el la o conferinta, scrieDoctorulZilei.ro.

Iata alimentele cu cel mai mare risc de toxiinfectie! Este timpul perfect pentru picnicuri si pentru mancaruri usoare de tipul salatelor. Insa vremea calda este prielnica si toxiinfectiilor alimentare, manifestate prin dureri digestive, ameteala si prin stari de voma. Mancarea gatita care contine carne, cea cu sos ori cu prajeala este foarte pretentioasa pe perioada verii si poate provoca usor o intoxicatie. Riscul creste chiar din momentul pregatirii ei. De aceea, nu taia carnea pe acelasi tocator sau cu acelasi cutit cu care tai legumele. Spala-te bine pe maini inainte si dupa ce ai taiat carnea, inclusiv pestele. Si modul in care sunt pastrare alimentele dupa preparare este la fel de important. ,,Mancarurile cu carne, sosurile, cremele pentru prajituri, ciorbele drese cu ou, salatale care contin oua si preparatele din peste sunt la fel depe perioada verii. Ele trebuie sa fie pastrate intotdeauna la rece, pana in momentul consumului", spune nutritionistul Corina Zugravu. Daca de obicei lasam mancarea sa se raceasca pe "marginea aragazului", vara lucrurile sunt diferite. Cand mancarea este calduta, vasul trebuie pus la frigider, anuntaAdevarul.

Durerile de spate: Uite unde gresesti si ce ar trebui sa faci sa scapi de ele. Peste o treime dintre persoanele care sufera de dureri ale coloanei vertebrale si ale articulatiilor recurg la repausul la pat. Insa, dupa parerea multor specialisti, tocmai asta n-ar trebui sa faca. Zacerea in pat intarzie accesul la tratament, reduce mobilitatea si prelungeste timpul de vindecare, spun expertii. Un studiu realizat in Marea Britanie pe 1.000 de persoane, cu varste de 25-65 de ani, care sufereau de dureri, a aratat ca 35% dintre acestia considera ca repausul la pat este cel mai bun leac, scrie descopera.ro. Persoanele mai tinere sunt mai predispuse la dureri la nivelul gatului si al umerilor, ca urmare a faptului ca petrec peste 6 ore pe zi aplecate in fata unui ecran de computer. Dintre cei mai varstnici, peste 50 de ani, 99% sufera de dureri lombare. Femeile sunt mai afectate de dureri articulare decat barbatii, o treime dintre ele plangandu-se ca au probleme cu genunchii, comparativ cu 20% dintre barbati, informeazaLibertatea.