Boala care ne deformeaza copiii: ce recomanda medicii pentru combaterea acestei afectiuni? Un numar tot mai mare de copii din tarile dezvoltate sufera de o boala specifica societatii moderne, caracterizata prin deformarea coloanei vertebrale intr-un mod ce aminteste, in mod curios, de vremurile de acum un secol, cand copiii pusi la munci grele dezvoltau adesea diformitati ale scheletului. Medicii au poreclit aceasta problema "gameboy back" - "spinarea jucatorului de jocuri video", cum s-ar spune - denumind prin acest termen o problema tot mai des intalnita in practica pediatrica: copii care sufera de anumite deformari ale coloanei vertebrale, cauzate de obiceiul de a petrece multe ore "cocosati" deasupra consolelor de jocuri ori a smartphone-urilor, scrie Descopera.ro.

UtileFoto: Colaj foto

Antioxidantii: ce sunt, in ce alimente ii gasim si la ce ne ajuta? In ultimii ani auzim tot timpul vorbindu-se despre importanta antioxidantilor si in fiecare zi aflam de un nou superaliment despre care se spune ca are puteri miraculoase. Insa, majoritatea oamenilor nu stiu exact ce sunt antioxidantii si cum actioneaza ei. Potrivit unui studiu recent, 92% dintre americani nu stiu sa dea o definitie clara cuvantului antioxidant. Mai mult decat atat, 91% nu stiu niciun aliment care contine antioxidanti, desi 75% dintre americani sustin ca incearca sa consume mancaruri bogate in acesti nutrienti, scrie Doctorul Zilei.

9 motive surprinzatoare care te tin treaz noaptea. Din cand in cand, avem cu totii cate o noapte alba fara sa stim de ce. Ne rasucim, bem lapte cald sau incercam sa ne plimbam, dar somnul tot nu vine. Intr-un cuvant, ne chinuim sa adormim, dar nu reusim. De cele mai multe ori, este un adevarat mister de ce nu putem sa adormim, insa exista cateva motive care ne impiedica si, pentru un somn odihnitor, ar fi bine sa le eliminam. Cateva dintre motivele care ne tin treji noaptea nu pot fi impiedicate, insa exista trucuri pentru celelalte, care ne vor face sa adormim in cateva clipe, scrie Adevarul.

Cinci motive pentru a folosi ata dentara. Utilizarea atei dentare cel putin o data pe zi indeparteaza peste 30% din placa bacteriana, una din principalele cauze ale problemelor gingivale. Multi oameni sustin ca nu folosesc ata dentara fie pentru ca nu au timp, fie pentru ca le sangereaza gingiile. De fapt, utilizarea atei dentare nu ia mult timp si mentine gingiile sanatoase, scrie publicatia "Canadian Living". Potrivit Asociatiei Dentare din Canada, persoanele care nu o folosesc omit sa curete mai mult de o treime din suprafata dintelui, scrie Romania libera.

Iata cele mai bune bauturi de vara! Putini sunt cei care pot respecta recomandarea medicilor cu privire la cei 2 litri de apa pe zi. Dar daca ti-am spune ca te poti hidrata si cu ceaiuri, cu sucuri de fructe si de legume, cu supe si chiar cu bere? Apa iti potoleste setea. Desigur, daca doresti o hidratare corecta a organismului, cea mai buna bautura este apa, deoarece este bine asimilata de organism. Pentru ca efectul apei sa fie maxim, ar trebui sa nu bei o cantitate mare de apa doar atunci cand ti-e sete, ci sa iti faci un obicei din a bea cate trei-patru inghitituri la fiecare jumatate de ora, scrie Click.

Cat de nesanatos este sa imprumuti fardurile? Inca de mica ai fost invatata sa imparti ce ai cu prietenii, pentru ca nu este frumos sa fii egoist. Cand parintii ne invatau acest lucru, cel mai probabil ca nu spuneau ca este in regula sa impartim si bacteriile si virusurile. Iata ce poti pati daca iti imprumuti fardurile, chiar si celei mai bune prietene. Am o veste proasta pentru doamnele si domnisoarele care imprumuta rujul sau strugurelul prietenelor: nu ii imprumuti doar produsul, ci si virusul herpes simplex 1, in special daca ti-au aparut vezicule la nivelul mucoasei bucale sau langa buze. Poate ca nu ii vor iesi acele "bubite" prea des, dar virusul ramane pentru totdeauna, scrie Libertatea.