Efecte secundare surprinzatoare ale unor medicamente des folosite: previn cancerul si infarctul. Desi pare surprinzator, efectele secundare ale medicamentelor nu sunt intotdeuna negative. In anumite cazuri, pastilele aduc beneficii nebanuite. 1. Vaccinul antigripal tine la distanta bolile de inima si previne accidentul vascular. Vaccinarea impotriva gripei sezoniere protejeaza si impotriva infarctului miocardic, conform unui nou studiu publicat in Canada. Conform rezultatelor acestui studiu, persoanele care au facutun vaccin antigripal au un risc cu 50% mai mic de a suferi un atac de cord, iar in cazul in care totusi sufera un infarct, prezinta un risc cu 40% mai mic sa moara din cauza aceasta, in comparatie cu persoanele care nu se vaccineaza. Integral in doctorulzilei.ro

UtileFoto: Colaj foto

3 siropuri din fructe de sezon cu puteri vindecatoare. Cu atata bogatie de fructe este si pacat sa nu incerci sa le si conservi pentru iarna. Siropurile naturale sunt o alegere foarte buna, spun specialistii ziarului Libertatea. Afla cum le poti prepara acasa si ce afectiuni poti trata cu ele. Coacazele, sursa de vitamina C. Coacazele contin de treipatru ori mai multa vitamina C decat lamaile. Au un efect tonic general si cresc rezistenta organismului la procesele infectioase, stimuleaza formarea globulelor rosii, ajuta la cresterea in greutate si la formarea oaselor la copii. Efectul tonic se manifesta si asupra sistemului nervos, constituind un remediu adjuvant in surmenajul intelectual si in astenie. Ajuta si la prevenirea accidentelor vasculare si duc la marirea acuitatii vizuale.

Ce se afla in spatele bauturilor energizante. Este normal ca firmele care produc bauturile energizante sa ne bombardeze cu fraze precum "ti da aripi", "te transforma in monstru" sau "simti ca iei foc". Cine nu-si doreste mai multa energie? Este greu sa rezisti unui energizant, mai ales atunci cand ai cea mai mare nevoie de el. Dar ce se afla in spatele reclamelor, in spatele energiei oferite rapid? Energizantele, acele bauturi dulci, acidulate, facute cu cafeina, taurina, vitamine, suplimente din plante, zahar si indulcitori, ne dau energie, ne ajuta sa ne concentram si chiar sa pierdem din kilogramele in plus. Vanzarile anuale depasesc zecile de miliarde si, nu putem nega, aceste bauturi ne-au facut un pic dependenti. Surprinzator este cat de putina cafeina contin aceste bauturi. Cafeina din energizante este intre 80 si 215 miligrame. Intr-o cana de cafea sunt 260 de miligrame, noteaza Adevarul.

Cele mai eficiente remedii naturiste impotriva arsurilor la stomac. Arsurile la stomac sunt provocate de o tulburare stomacala numita reflux gastro-esofagian. Cantitatea de acid din stomac creste atat de mult, incat ajunge sa urce spre esofag, iar persoana afectata simte dureri in capul pieptului. Respectand cateva reguli simple si consumand anumite alimente veti putea scapa de aciditate si de arsurile de stomac. Otet de mere. Va puteti prepara un remediu din doua lingurite cu otet de mere si doua linguri cu miere, amestecate intr-un pahar cu apa. Beti inainte de a manca. Continuarea in doctorulzilei.ro

Cata carne contin in realitate crenvustii de pui. Medicul nutritionist Magdalena Morosanu a explicat pentru cotidianul Viata libera din Galati din ce se compune produsul care pentru multi romani reprezinta o varianta a micului dejun. "Acesti crenvusti contin 38 la suta carne de pui, foarte putin de altfel. Si in compozitia acestui preparat gasim slanina, despre care am mai discutat ca nu este un produs sanatos. Eticheta nu poate fi usor citita foarte bine si sunt, din pacate, foarte multi consumatori care nu dau importanta acestui aspect", a spus medicul nutritionist. Potrivit acesteia chiar daca a consemnat procentul de carne foarte putin din produsul cu pricina contine ingrediente sanatoase, scrie EVZ.