Berea - Sursa de vitamine si nutrienti esentiali pentru organismul uman. Potrivit rapoartelor realizate de catre Departamentul de Agricultura al Statelor Unite ale Americii, berea, una dintre cele mai populare si consumate bauturi din lume, contine un numar important de vitamine si nutrienti si consumata cu moderatie poate avea efecte benefice pentru organismul uman. Rapoartele arata ca berea are un continut bogat de vitamine din complexul B, in special vitamina B3 cunoscuta si sub denumirea de Niacina, utila in prevenirea si tratarea depresiilor, durerilor de cap si a colesterolului ridicat. Studiile au aratat ca un pahar de 355 de ml de bere contine o cantitate de 1.83 miligrame de Niacina, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Beneficii surprinzatoare ale ceaiului: te scapa de cearcane si de mirosul urat al picioarelor. Ceaiul, foarte potrivit pentru vremea rea si friguroasa, dar nu la fel de bine savurat fierbinte pe canicula, are foarte multe beneficii pentru sanatate. Pentru britanici, cel putin, este raspunsul la orice problema: te calmeaza dupa o zi de munca, iti ia durerea cu mana si chiar iti intensifica procesele gandirii. Ceaiurile, inclusiv cele negre, verzi sau rosii, se folosesc pentru a imbunatati sanatatea organismului si pentru a intineri pielea. Sunt bogate in antioxidanti si au proprietati anti-imbatranire si anti-inflamatorii. "Huffington Post" a facut o lista cu noua beneficii uimitoare ale ceaiurilor. Daca te clatesti cu ceai negru sau verde, parul tau va arata minunat. Tine timp de 15 minute un pliculet de ceai in apa fierbinte si lasa la racit timp de cateva ore (sau chiar peste noapte). Toarna ceaiul peste parul proaspat spalat si lasa-l 10 minute. Clateste si apoi, vei vedea cum parul a capatat o stralucire sanatoasa, anuntaAdevarul.

Trei leacuri eficiente contra frisoanelor. Iti este rau, simti cum te iau toate caldurile sau, dimpotriva, tremuri din toate incheieturile? Frisoanele iti pot cauza o stare de disconfort. Revista "Click! pentru femei" iti spune ce leacuri te pun pe picioare in timp-record. Un prim pas pe care trebuie sa-l faci pentru a te opri din tremurat este sa scazi temperatura corpului, iar sucul de varza rosie este cel mai indicat. Contine foarte multa vitamina C, care impulsioneaza celulele imunitare sa lupte impotriva bacteriilor si a virusurilor. Cum se prepara: Taie in bucati o varza de marime mijlocie si stoarce-i sucul. Adauga trei grame de sofran, 100 ml de suc de catina si pune amestecul la fiert pe o baie de aburi, timp de cinci minute. Apoi, adauga 10 linguri cu miere de albine, amestecand incontinuu pentru alte cinci minute. Ia cate o lingura cu suc, de trei ori pe zi, informeazaClick.

Inamicii verzi ai cancerului. S-a demonstrat ca mai multe plante des folosite au proprietati anticancerigene. Doi fitonutrienti care se gasesc in special in telina si anghinare ar putea sa joace un rol important in lupta impotriva cancerului. Oamenii de stiinta de la Universitatea Illinois au descoperit ca flavonoidele apigenina si luteolina combat cancerul pancreatic. Desi acestee flavonoide sunt eficiente in distrugerea celulelor cancerigene in mod individual, cercetatorii au mai observat ca daca sunt folosite in combinatie cu chimioterapia, rezultatele sunt si mai bune. ,,Am avut cele mai bune rezultate atunci cand am tratat celulele canceroase cu apigenina pentru 24 de ore si dupa care am aplicat chimioterpia pentru 36 de ore", a explicat prof. Elvira de Mejia, scrieDoctorulZilei.ro.

Ce este somnul natural si cum ne afecteaza somnul indus de pastile. Somnul natural este o conditie a vietii. Fiecare noapte ne intinereste si ne energizeaza organismul, ajutandu-ne sa functionam la capacitate maxima a doua zi. Un somn indus de medicamente nu ofera calitatile "reparatorii" ale unui somn natural. Putem spune despre tulburarile de somn ca sunt o adevarata epidemie: cu totii suferim, la un moment dat, de o noapte alba, de o saptamana proasta care ne da batai de cap si ne tine ocupate gandurile sau, chiar mai grav, de adevaratele efecte nocive ale unei insomnii severe continue, cum ar fi migrenele, obezitatea sau scaderea drastica a greutatii corpului, paranoia si halucinatiile, sustine doctorul Stuart H. Garber pentru "Huffington Post". Insomnia cronica creste riscul declansarii unor boli care au, de obicei, legatura cu varsta inaintata: diabetul zaharat de tip II, tensiune arteriala ridicata, obezitate si pierderi de memorie. Cercetatorii au demonstrat ca doar o saptamana de somn neregulat afecteaza nivelul hormonal si capacitatea de a metaboliza carbohidrati, anuntaAdevarul.