Trateaza acneea, improspateaza respiratia si stimuleaza cresterea parului. Ce lucruri surprinzatoare poate face un condiment pe care toata lumea il are in casa. Scortisoara a fost folosita de secole in medicina traditionala chineza si Ayurvedica ca remediu pentru raceli, gripe si indigestie. Contine calciu, fibre, fier si magneziu si atunci cand este ombinata cu ulei de masline sau miere poate face minuni pentru frumusete si sanatate. Iata cateva moduri in care posi folosi scortisoara: Pentru marirea buzelor. Aplica putina vaselina pe buze si apoi maseaza-le cu praf de scortisoara cateva secunde. Nu aplica niciodata scortisoara pe direct pe buze pentru ca poate cauza iritatii. Masca antiacneica. Pregateste o pasta din trei linguri de miere si o lingurita de scortisoara pudra. Aplica apoi aceasta pasta peste cosuri seara inainte de culcare si spala-ti fata cu apa calduta in dimineata urmatoare, scrieDoctorulZilei.ro.

UTILEFoto: Colaj foto

Cum te imbolnaveste poluarea din fiecare camera a casei tale. Multi dintre noi isi petrec cea mai mare parte din timp in casa, iar aerul din interior poate fi mai bogat in substante toxice decat cel din exterior. Asadar, trebuie sa fim foarte atenti la posibilele pericole din casa si sa le tinem sub control, daca nu le putem inlatura definitiv. S-a demonstrat ca poluarea din interior poate fi de aproximativ cinci ori mai periculoasa decat cea de afara. De vina sunt unele materiale de constructii, unele produse de curatat, chiar si odorizantele de camera, dar si aerisirea insuficienta, umiditatea excesiva si lipsa ori necuratarea filtrelor de aer. Multe case si blocuri din Romania mai au inca azbest fie in acoperis, fie in izolatii. Expunerea la aceasta fibra minerala, folosita in trecut pentru intarirea unor materiale de constructii, este foarte periculoasa pe termen lung. Fibrele eliberate atunci cand placile si izolatia de azbest se deterioreaza ori sunt miscate, au dimensiuni foarte mici, ceea ce face posibila inhalarea lor, anuntaAdevarul.

Ce efecte are berea asupra inimii. Cele mai recente studii demonstreaza ca un consum moderat de bere poate avea efecte benefice asupra sistemului cardiovascular si poate ajuta chiar la reducerea riscului de aparitie a mai multor boli de inima. Datorita continutului de vitamina B6, berea poate preveni acumularea hemocisteinei, o substanta care, aflata la un nivel ridicat, reprezinta un factor de risc in bolile cardiovasculare. Studiile arata si ca 30 - 35% din barbatii care beau bere in cantitati moderate sunt mai putin supusi riscului producerii atacului de cord. In plus, berea are polifenolicu proprietati antioxidante si ajuta la stimularea circulatiei sangelui. In cazul femeilor, s-a demonstrat ca 14% din consumatoarele de doua sau trei beri pe saptamana prezinta un risc redus de hipertensiune arteriala. Totodata, berea poate preveni riscul de obstructie coronariana care apare atunci cand se formeaza cheaguri in arterele coronare ce hranesc inima, informeazaRomania Libera.

Secretele culinare ale japonezilor. De ce sunt slabi si traiesc 100 de ani. Secretele celor mai sanatosi oameni de pe Glob stau in dieta, dar si in miscare facuta zilnic, spun medicii, care detaliaza cateva dintre acestea. Japonezii consuma de cinci ori mai multe legume crucifere (varza, conopida, broccoli) decat orice alt popor. "Acestea au un rol important anticanceros. In plus, mananca foarte mult peste oceanic si alge, bogate in minerale, mai ales iod si flor si sunt surse foarte bune de acizi grasi omega-3", spune specialistul in alimentatie Corina Zugravu. De asemenea, niponii sunt mari consumatori de soia. "Este bogata in substante isoflavone, fitoestrogeni care au actiune antioxidata si care fac ca menopauza sa se instaleze mai greu la femei, dar si sa fie mai usor tolerata", mai explica nutritionistul, scrieDoctorulZilei.ro.

Viata sexuala, oglinda starii de sanatate. Cu totii stim ca sexul face bine, insa stim oare si ca intensitatea vietii sexuale reflecta starea de sanatate? In afara de vestitele disfunctii erectile sau lipsa libidoului, mai exista o gramada de alte probleme care se oglindesc in viata sexuala sau in lipsa ei. "Sanatatea sexuala este o reflexie a starii de sanatate. Daca nu ai libido, de exemplu, acesta este un indicator ca este ceva in neregula cu tine. Poti fi deprimat, lipsit de energie sau poate nu te alimentezi corect", spune sexologul american Ian Kerner, autor al cartii "Ea e pe primul loc" (She comes first). Identificarea si rezolvarea problemelor care taie avantul sexual sunt esentiale, mai ales ca experientele sexuale influenteaza, conform lui Freud, fiecare aspect al vietii noastre, anuntaAdevarul.